Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с компютъра

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с компютъра

Здравейте,Някой може ли да ми помогне с това? Връщам се от работа и го заварвам така. Семейството твърди, че не е пипало нищо.
    Прикачени файлове
    Opel Astra J B14NET LPG / Daihatsu Terios
    Chevrolet Aveo

Търси процеса на тази глупост. Виж му и пътя и след като го килнеш трий му сорса
    Powered by Emzo

Коментар

За днеска си втория награден с тоя вирус....Файловете ако Крипто вируса е 2.0 и 3.0 ги отпиши. Формат на всички дялове и инсталирай на чисто ОС.
      "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
      Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

evgeni85 написа:
        Търси процеса на тази глупост. Виж му и пътя и след като го килнеш трий му сорса
        Не става колега.Отворен е прикачен файл в писмо, който наистина кодира всички документи.Тия ще ти искат от порядъка на 700 евро за ключа. Ако ти се рискува - пробвай да им платиш, но аз си мисля, че ключ няма да видиш.Пробвай да отвориш файл и ще си видиш офертата. :D Само формат те оправя.

Коментар

evgeni85 написа:
          За съжаление изобщо не са глупости тези неща.Или си плащаш или пиши всичко бегало....А и да платиш пак нямам гарацния, че ще си получиш частният ключ. Тотална шибания.
          Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
          ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

Добре бе хора не гледате ри разширението на файловете... ако е bin exe или друг стартиращ директно отива в коша. Никога не отваряйте съмнителни файлове или препратки.
            Powered by Emzo

Коментар

Сори Роска, но ама и да платиш няма да ти дадат декриптера.Вариантите са да си почистиш компа и да архивираш всичко ценно в архив и да чакаш след време ако случайно някой направи декриптер.
              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Аз за това използвам платен лиценз за дропбокс и всичко ценно има бекъп там. Пак не е гаранция но в случая щеше да е решение.
                Powered by Emzo

Коментар

1. Веднага гаси компютъра!За съжаление не се стартира само от ехе. Може да е скрит и в пдф и в зип. Затова всякакви "оферти", "награди" и пр., просто не трябва да се отварят. Също може да те напълзи на някой сайт. Не знам как и защо, така прочетох, докато се занимавах с на жената пс-то. Декриптори и декриптиране няма. Единствения шанс е да се намери базата данни с частните ключове, съответстващи на публичния ключ. Има някакъв супер мизерен шанс да е бъгната версия на криптора, за която си има декриптор - лесно се намира в Гугъл. Единственото смислено решение е в механизма на действие на криптора - архивира и тогава трие оригинала. Т.е. може да се възстановят файловете с боот-цд и програма за възстановяване. Важно е да се спре пс-то веднага, защото програмата е така направена, че да заобиколи тоя начин, като криптира сама себе си и така повечето файлове се пренаписват физически. По моя оценка, аз го хванах на третия ден и съответно успях да спася към 40 файла от няколко хиляди. Ако няма достатъчно свободно място на харда - просто забрави.
                  браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Стигнало ли е до този екран няма спасение. Имам познат който плати и му декриптираха файловете. Имам обаче и такива познати които изгоряха и с информация и с пари. Единственото нещо което е сигурно са бекъпите на външни носители. Първото нещо което трябва да се направи при проява на този вирус е спирането на нета. Криптирането става онлайн и ако се спре на момента може да се спаси нещо. Друга опция за офисни документи е да се настрои офис пакета да пази копие на предно състояние на файла. Помага.
                    Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                    Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                    Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Виж тук какво са писали: http://www.idigitaltimes.com/cryptol...are-freeАко не помогне, поне няма да навреди повече. Като цяло, няма спасение освен формат, но така става, когато се използват ненадеждни антивирусни програми и особено кракнати такива. AVG беше добра преди много години, но сега, освен да товари компютъра, не знам да става за друго.
                      Велосипед да, но ролкови кънки - не! Балканчето е без акумулатор, симсонката е без гуми. Я, падна ми се и фиатче 126! Вече съм с фиат и напреднал шофьор, та чак съм станал маниак, а сега и фанатик!

Коментар

dabadaba написа:
                        Виж тук какво са писали: http://www.idigitaltimes.com/cryptol...are-freeАко не помогне, поне няма да навреди повече. Като цяло, няма спасение освен формат, но така става, когато се използват ненадеждни антивирусни програми и особено кракнати такива. AVG беше добра преди много години, но сега, освен да товари компютъра, не знам да става за друго.
                        Колега,Вируса от линка не е като моя. При мен е Теслакрипт. За съжаление даже и рестор пойнта беше изтрил. Това беше първото нещо, което пробвах.Компютъра нямаше как да го изключа, защото не си бях в къщи. Децата и жената са сърфирали и не са се усетили какво да направят.Единственото ми ценно нещо на компа бяха семейните снимки. За сега ще направя архив с повредените файлове и ще чакам да пуснат декриптор.Междувременно се мъча да възстановя файловете. Пробвах какви ли не програми, но единствено Р-студио дава резултати и то доста над очакваните.
                        Opel Astra J B14NET LPG / Daihatsu Terios
                        Chevrolet Aveo

Коментар

нищо няма да плащаш...ако има важни файлове сваляш харда и прибираш в шкафа и чакаш докато дойдат бели дни в които ще има Removal Tool за тази гадина, а междувременно си купуваш нов хард и почваш на чисто. А ако нямаш важни файлове просто форматираш и продължаваш напред.Междувпрочем ми е чуедно дали наистина се криптират файловете или просто вируса ги маскира като криптиране...някой пробвал ли е да закачи такъв "болен хард" на здрава машина и да се види дали се разчитат файловете.
                          Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

1 седмица мъчих на тъщата машинката без резултат.15 години в снимки заминаха в кофата.Отворила си нашата някакво писмо в АБВ-то и до там.Тея, които пускат вируса са същите, които предлагат софтуер за изтриването му, като за софтуера искат горе-долу същата сума.Не давайте пари, а научете домашните любимци как се работи с компютър и файлове. Сега поне виждат колко сериозни са загубите и занапред доста повече ще внимават.1. Ценната информация или на DVD дискове +/или разпръсната в Dropbox, Google Drive, Mediafire, One Drive или друг сериозен хостинг.2. Копирайте най-приоритетните неща на повече от 1 място.3. Забравете за АБВ поща. Тея нямат абсолютно никакви спам или антивирус филтри. Забравете за мисълта, че жената/детето/тъщата са осъзнати хора и гледат къде натискат. Не го правят.1. В момента си блъскам снимките във Flickr - 1 TB пространство за снимки и видео.2. Документи, приложения и други в Dropbox - 7 GB безплатно място.3. Видео и снимки от сватбата - DVD дискове.
                            "Без сърца, сме просто машини"
                            Toyota Prius 1.5 Hybrid
                            EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Limited User Account се дава на домашните любимци

Коментар

Working...
                              X