Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

кандидат-студентски неволи.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колега, до тегленето на заем за жилище и жената с любовника и децата, съм го преживял. Ама живота е низ от твои решения. Мислиш положително и търсиш решение, което не е свързано с въжето
    ФИАТ- Пътят е само формалност
    ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
    -----------------------------------------------------
    FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Не ми харесват и трите опции, които си дал и не мога да ти дам конкретен съвет. Аз не бих работил нищо от изброеното.Относно това, че ти предстоят най-хубавите четири или пет (зависи какво ще запишеш) години от живота - не лежи на тая кълка.Това са едни от най-трудните ми години и не бих казал, че искам да се върна обратно там...Истината е, че когато учиш и работиш нещата, които се случват в живота ти са по-скоро изпитание, отколкото "най-хубавите години". Това разбира се е мое мнение от моя личен опит, но честно да ти кажа повечето хора от моето поколение така изживяха студентските си години...работа и учене и понякога правиш компромис и с двете, защото няма време в само 24 часовото денонощие Купони, жени...да имаше, но те бяха по-скоро изключение, отколкото правило. Ако не работиш и не си даваш зор с ученето - да тогава е съвсем друго
      == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Слав написа:
        Истината е, че когато учиш и работиш нещата, които се случват в живота ти са по-скоро изпитание, отколкото "най-хубавите години". Това разбира се е мое мнение от моя личен опит, но честно да ти кажа повечето хора от моето поколение така изживяха студентските си години...работа и учене и понякога правиш компромис и с двете, защото няма време в само 24 часовото денонощие Купони, жени...да имаше, но те бяха по-скоро изключение, отколкото правило. Ако не работиш и не си даваш зор с ученето - да тогава е съвсем друго
        Мда, самата истина.
        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Re: кандидат-студентски неволи.

Какво те влече ?
          Stann написа:
          Здравейте тази година съм абитуриент и ще трябва да кандидатствамцвъв ВУЗ. До тук добре,но и аз не знам какво ми се прави. Имам няколко възможностти-да уча за механик, да следвам "публична администрация" или да ставам програмист. Знам,че тук има от всички,така че някой би ли ме насочил-заащо професията е хубава и защо не.Благодаря предварително.
          04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

най-добрият вариант е ставаш студент, отиваш на бригада всяка година докато си ошлайфаш езика и последната година на бригадата не се връщаш, жениш се за една американка и си готов. Тука за да взимаш пари или ще те спукват от работа и накрая ще получиш някакво психично разстройство. Ако си програмист ше взимаш около 1500 лева ако си обикновен програмист, ако станеш ръководител на екип ще взимаш доста повече но очилата ти ще са като обективи на DSLR фотоапарати. Отделно жена ти няма да те търпи все да се пребираш късно от "8 часовия" работен ден. Ако решиш с частен бизнес да се занимаваш ще те заринат от бумащина и глоби накрая ще затвориш, ако си в сивия сектор ще лежиш в затвора. Ако пък си легален и ти тръгне бизнеса най-вероятно по-големите риби ще се мъчат всячески да те избутат от пазара.Аз незнам как има хора в тая държава които взимат 1000+ лева и си мислят, че са успели в живота. Това са добри пари но ако живееш при родителите си. И на база на какво ги взимаш тея пари. Вероятно някой почива събота ли? Или пък работи по 8 часа. Брачед ми в америка взимаше по 7 долара на час за 4 часа за да държи някаква табела и отделно работеше още една работа като мияч на чинии. Представете си тогава колко взима там един програмист и пак си помислете дали сте успели тук.
            Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

Да допълня колегата mitkosoft, с когото съм съгласен във всичко:Не е задължително да се жениш. Като останеш нелегално, можеш да се запишеш да учиш нещо и с временното разрешение да си намериш работа за слава в някоя фондация/общинска организация. Ще трябва да работиш още нещо (барман, сервитьор и пр.), за да се издържаш, ще трябва и да сдаваш изпити, ама тва не е проблем, ако запишеш някой умрял общински колеж. Гърча е страхотен, но от работата за слава обикновено могат много лесно да ти издействат зелена карта, стига да те харесат. После вече ти почва живота и той, като правило, няма да има нищо общо с тукашния. Ако ще оставаш тук обаче, не си прецаквай студентските години, щото после животът свършва. :D
              браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

slonikon написа:
                Да допълня колегата mitkosoft, с когото съм съгласен във всичко:Не е задължително да се жениш. Като останеш нелегално, можеш да се запишеш да учиш нещо и с временното разрешение да си намериш работа за слава в някоя фондация/общинска организация. Ще трябва да работиш още нещо (барман, сервитьор и пр.), за да се издържаш, ще трябва и да сдаваш изпити, ама тва не е проблем, ако запишеш някой умрял общински колеж. Гърча е страхотен, но от работата за слава обикновено могат много лесно да ти издействат зелена карта, стига да те харесат. После вече ти почва живота и той, като правило, няма да има нищо общо с тукашния. Ако ще оставаш тук обаче, не си прецаквай студентските години, щото после животът свършва. :D
                Мдаааа баш :D Сестра ми 2010г. спечели зелена карта и 2011г. заминаха с мъжа й. Тук завърши УАСГ - инж. ВиК (и работеше за 550лв. в една фирма), там се напъна и завърши университет (civil engineering) за 3 год. (признаха й доста от предметите, които е учила тука и и дадоха доста кредити). Емиии общото с България е, че работи. И до тук с допирните точки. 60 000 $ год. стартова заплата с разни благинки допълнително, живеят си в прилична къщичка, купиха си новото Санта Фе спорт - чистак ново. И не са теглили никакъв кредит, но си скъсаха гъза тези 3 години де, само че има защо.
                Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат

Коментар

noriaga написа:
                  slonikon написа:
                  Мдаааа баш :D Сестра ми 2010г. спечели зелена карта и 2011г. заминаха с мъжа й. Тук завърши УАСГ - инж. ВиК (и работеше за 550лв. в една фирма), там се напъна и завърши университет (civil engineering) за 3 год. (признаха й доста от предметите, които е учила тука и и дадоха доста кредити). Емиии общото с България е, че работи. И до тук с допирните точки. 60 000 $ год. стартова заплата с разни благинки допълнително, живеят си в прилична къщичка, купиха си новото Санта Фе спорт - чистак ново. И не са теглили никакъв кредит, но си скъсаха гъза тези 3 години де, само че има защо.
                  Логично е да и ги признаят ССС и ВиК имат на 80% сходна учебна програма. Аз съм завършил ССС ( това, което е завършила сестра ти в Хамерика ) и съм с годишна заплата 10 000лв, благинки - цък, Хапартамент - под наем и карам старото Фиат Брава - скоро ще ми е пълнолетна. И не съм теглил никакъв заем. Мога да се хвана на бас, че и у ВИАС, пак си е скъсвала задника 5 години. Даже сега, ако проектира за райони без сеизмичност...айляк. Перфектния живот. Много се радвам, когато чуя за колеги от уни-то успели да се измъкнат и заживели като бели хора
                  ФИАТ- Пътят е само формалност
                  ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
                  -----------------------------------------------------
                  FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Колега , някаква страст нямаш ли ?Аз през 80-те години ежедневието си бях посветил на възможността да кандидатствам във ВНВМУ ,, Н.Й.Вапцаров ’’.Не бях допуснат до никакви изпити поради щото нося очила за късогледство от петнадесетгодищшен.По време на срочната ми служба на майтап кандидатствах във ВИНС - Варна , където ме приеха. Направих го за да си спестя тогавашната задръжка в армията.След като завърших университета , се случиха доста неща , които не ми позволиха да работя по специалността , а пък и не ме влечеше.От студентските години единствено спечелих приятелства , които ми помагат в голяма степен в момента.Ако трябва пропусни една година , докато си определиш приоритетите .Между другото имам син на твоята възраст , който премина успешно един предварителен прием , но не го виждам в избраната от него специалност.
                    FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                    FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Working...
                    X