Здравейте, от службата ми дадоха да разбера каква е процедурата при износ на техника за Сърбия с цел продажба.Интересува ме какви са митническите такси и лимити, както и процедурата по подготовка за изнасяне на база подаването на документи-срокове, изисквания и прочие.Търся в сайта на митници обаче за сега удрям на камък, някой ако се е сблъсквал с този проблем нека да даде линк или да напише какви са процедурите Мерси предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Износ за Сърбия на техника
Collapse
X
-
Каква техника? Какво ще я правите като я изнесете? Каква е паричната и себестойност? Имате ли някакви документи за нея?Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5
-
Прощавайте , но Сърбия няма ли някакви предприсъединителни програми по повод предстоящо членство в ЕС , и не са ли свързани тези същите с нулеви митнически ставки ?.Струва ми се , че в тази насока трябва да се търси.FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
-
Той човекът иска да изнася, съответно, предполагам, го интересува регулацията от наша страна.Но доста неясно си е формулирал въпроса. Така да се каже въпрос не виждам :P За износа може би е добре да се провери дали техниката не се води с двойна употреба:http://eur-lex.europa.eu/legal-conte...V:cx0005ако случайно се окажат такива:http://www.mi.government.bg/bg/servi...4-1.htmlАко не - просто се подготвят необходимите документи и се прави износ. Нищо сложно Според Уики към началото на 2014 Сърбия все още не е член на ЕИО ( води преговори ) и вероятно не изисква CE маркировка. Но може би я признава. Добре е да се провери дали все пакм не са приключили преговорите.Също така е добре да се провери възможността за издаване на EUR1 сертификат, Сърбия е страна по спогодбата.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
И въпреки всичко не споменава каква стока ще изнася, оръжие , наркотици , жени , крадени коли , Турски джапанки или Китайски дънки!? Мисълта ми е че според това както ще изнасяш се изискват различни разрешителни и документи.Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар