В Мембрана намерих много интересна статия, как в Холандия си решават проблемите с движението: Статията е тук.Идеята за тези които не четат руски: Премахват се от улиците всички светофари, знаци и маркировки, както и тротоарите и алеите за велосипедисти. Всички стават равноправни участници в движението.Автора на проекта твърди, че произшествията със смъртен изход са изчезнали съвсем, както и задръстванията по улиците. Средната скорост на колите се е намалила, но пък, парадоксално, времето за стигане от точка в точка се е съкратило също. В първия момент си помислих, че това е пълно самоубийство, но пък като се замислих, може и да има истина в този подход.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Интересна статия.
Collapse
X
-
bubachko
Винаги съм си мислил, че анархията му е майката... Това на шега.Но и на мен идеята не ми се вижда толкова зле след като се замислих, въпреки че е малко крайна и утопична . Я си представете Витошка например на какво ще заприлича в 18:00... Коли от витрина до витрина, на практика пешеходец не мой мина Няма смъртни случаи и инциденти в отсечката . Всеки обаче бърза за някъде и да се добере до там на всяка цена и с всякакви средства... Ако всички почнат да , а не да карат с определен набор от придобити рефлекси и навици можеби да :D
-
В бургас според мен ще има голям ефект ... но в София - трябва да се оставят няколко светофара на най-натоварените места, но да работят в определен режим ... навсякъде другаде да се махнат ... така според мен ще се оправи ... Аз съм си мислел и за друг вариянт - на всяко кръстовище по един от многото начини да се засича по колко коли има във всяка от улиците и където са най-много - там ги пуска ... Но това е малко скъп вариянт ...
Коментар
-
Pecho написа:Навремето в Щатите бях изумен като видях кръстовище със знаци Стоп и на четирите ъгъла. Като попитах все пак кой е с предимство, отговорът беше - който пръв е спрял на знака. Представих си какво би се случило в България, ако се въведе такова правило...Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
--- в сърцето завинаги... ---
Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp
Коментар
-
Това го имаше в АутоБилд преди няколко години - ставаше въпрос за малко градче в Холандия.И там наистина схемата работи но всички изказваха мнение, че в големите градове едва ли е възможно.Но кой знае....Ще го сканирам списанието и ще пусна статията.Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар