Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Интересна статия.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Интересна статия.

В Мембрана намерих много интересна статия, как в Холандия си решават проблемите с движението: Статията е тук.Идеята за тези които не четат руски: Премахват се от улиците всички светофари, знаци и маркировки, както и тротоарите и алеите за велосипедисти. Всички стават равноправни участници в движението.Автора на проекта твърди, че произшествията със смъртен изход са изчезнали съвсем, както и задръстванията по улиците. Средната скорост на колите се е намалила, но пък, парадоксално, времето за стигане от точка в точка се е съкратило също. В първия момент си помислих, че това е пълно самоубийство, но пък като се замислих, може и да има истина в този подход.
    Fiat Ritmo 105TC
    1600cc 105к.с.

Винаги съм си мислил, че анархията му е майката... Това на шега.Но и на мен идеята не ми се вижда толкова зле след като се замислих, въпреки че е малко крайна и утопична . Я си представете Витошка например на какво ще заприлича в 18:00... Коли от витрина до витрина, на практика пешеходец не мой мина Няма смъртни случаи и инциденти в отсечката . Всеки обаче бърза за някъде и да се добере до там на всяка цена и с всякакви средства... Ако всички почнат да , а не да карат с определен набор от придобити рефлекси и навици можеби да :D

Коментар

...

Коментар

В бургас според мен ще има голям ефект ... но в София - трябва да се оставят няколко светофара на най-натоварените места, но да работят в определен режим ... навсякъде другаде да се махнат ... така според мен ще се оправи ... Аз съм си мислел и за друг вариянт - на всяко кръстовище по един от многото начини да се засича по колко коли има във всяка от улиците и където са най-много - там ги пуска ... Но това е малко скъп вариянт ...

Коментар

Тва е пълен АБСУРД за наща Мила Родина, според мен. Всеки ще си купува няква кола от стомана или нераждавейка и ще гази всичко наред. Оня Опел дето е в раздела за интересни снимки винаго ще е първи...

Коментар

Като виждам всичките какви джигити сме и гъзари нема да стане според мен ще има яко катастрофи ;-(
            Fiat Bravo 1.9 M-Jet 16v sport 2007
            Fiat Tipo 1.6ie 159A3.046 OHC

Коментар

Да де яко катастрофи ама като се изтрепят джигитите (голфаджиите) ... е тогава и проблема с задръстванията ще решим понеже няма да останат много коли в движение ...

Коментар

Навремето в Щатите бях изумен като видях кръстовище със знаци Стоп и на четирите ъгъла. Като попитах все пак кой е с предимство, отговорът беше - който пръв е спрял на знака. Представих си какво би се случило в България, ако се въведе такова правило...
                ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

Pecho написа:
                  Навремето в Щатите бях изумен като видях кръстовище със знаци Стоп и на четирите ъгъла. Като попитах все пак кой е с предимство, отговорът беше - който пръв е спрял на знака. Представих си какво би се случило в България, ако се въведе такова правило...
                  М/у другото колкото и странно да ви звучи, тук в София имаше до скоро аналогичен случай и нещата м/у другото не бяха никак зле... т.е. изчакаш 5-6 коли и накрая те пуснат от другата колона и движението си беше нормално бързо. Като се пускаш от надлез Надежда посока ул.Габрово->Сливница->К.Величков имаше едно пресичане (от към Надлез Надежда) на насрещните платна в/у трамвайните линии на трамвай 11. Там и на двете посоки за движение бяха сложили знак STOP.
                  Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
                  --- в сърцето завинаги... ---
                  Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp

Коментар

Това го имаше в АутоБилд преди няколко години - ставаше въпрос за малко градче в Холандия.И там наистина схемата работи но всички изказваха мнение, че в големите градове едва ли е възможно.Но кой знае....Ще го сканирам списанието и ще пусна статията.
                    Ex Fiat 126P
                    Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                    Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                    Alfa Romeo 147 1.6 TS
                    Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Working...
                    X