Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Хаос в номерацията на автомагистралите у нас

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Immortal, чакай сега човек.Ти показваш една снимка в частност табела и коментираш:
    да те закара в Шумен, доста ще има да чакаш.
    А в случая въобще не си прав, защото коментираш табелата и оказания от нея път. Не ме интересува някъде си назад дали имало табела или имало въобще съвсем друг път.Показал си снимка. Може ли да стигнеш до Шумен в тази ситуация ако я следвам? На това кръстовище съм и съм тръгнал за Шумен. Озовал съм се там. Ако я следвам ще бъда ли загубен?Казах много ясно и красноречиво в предишното си мнение - ако си от там и си познаваш пътя, и знаеш, че може да минеш от някъде си другаде то ОК. Аз не съм от там. Гледам табела, следвам я и вярвам, че няма да ме прати в 3-та глуха, както се опиташ да изкараш.
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

ВО, наистина спориш само за да си в спора. Идеята на колегата е съвсем друга, но явно не я разбираш.Толкова ли е важен пътят до Шумен при Ямбол? Защо не е посочено Русе например - там е Дунав мост.За магистралите какво ще се изкажеш?

Коментар

naskobg написа:
        ВО, наистина спориш само за да си в спора. Идеята на колегата е съвсем друга, но явно не я разбираш.Толкова ли е важен пътят до Шумен при Ямбол? Защо не е посочено Русе например - там е Дунав мост.За магистралите какво ще се изкажеш?
        Няма какво да кажа. Има си грешки очевидно.Но явно афектиран си затваря очите и за правилните неща и то с тотално грешно мнение, че табелата би те пратила в 3-та глуха.
        A20DTH ЖТД ама не баш
        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
          Показал си снимка. Може ли да стигнеш до Шумен в тази ситуация ако я следвам? На това кръстовище съм и съм тръгнал за Шумен. Озовал съм се там. Ако я следвам ще бъда ли загубен?
          Ако следваш тая табела, нямаш карта и не познаваш района, и искаш да идеш в Шумен - определено ще се загубиш!Никъде по-нататък по този път, ама НИКЪДЕ, не се споменава нищо дори близко до Шумен.Завиваш по този път, следвайки табелата и... следва детелина, на която пише Бургас ->, после София ->, след това следва детелината на път 6 - там пак пише Сливен направо, Бургас надясно, София наляво... и после влизаш в Сливен (там обаче не смятат Шумен за важен град и НИКЪДЕ няма табела за него ). Ще трябва да попиташ на входа на Сливен братята Ромул и Рем (трябва да спреш първата каруца, която видиш, а ще видиш много, повярвай), и те ще ти кажат... Оооо Бате, ми не го знаем какво е това Шумен... Ако си по-окумуш момче, и все пак знаеш, че трябва да хванеш към Бургас, за да стигнеш някакси до Шумен, то още в Ямбол няма да си стигнал до тази табела и ще си хванал правилния път на предното кръстовище (преди табелата)

Коментар

магистрала

Има чувството че който слага табелите си пише каквото му е на сърце .може човека да е бил от Шумен и за това да има такива табели . По околовръстното има поне на 10 места Перник щото човека е бил от там.на кръговото за Банкя пише Видин по А 1 и път Е 79 ама не е А 1 а е А 2 за Ботевград и после по е 79А 1 е за ПловдивЧужденците вярно търсят главните пътища магистралите
            КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
            Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
            http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Immortal написа:
              BO написа:
              Показал си снимка. Може ли да стигнеш до Шумен в тази ситуация ако я следвам? На това кръстовище съм и съм тръгнал за Шумен. Озовал съм се там. Ако я следвам ще бъда ли загубен?
              Ако следваш тая табела, нямаш карта и не познаваш района, и искаш да идеш в Шумен - определено ще се загубиш!Никъде по-нататък по този път, ама НИКЪДЕ, не се споменава нищо дори близко до Шумен.Завиваш по този път, следвайки табелата и... следва детелина, на която пише Бургас ->, после София ->, след това следва детелината на път 6 - там пак пише Сливен направо, Бургас надясно, София наляво... и после влизаш в Сливен (там обаче не смятат Шумен за важен град и НИКЪДЕ няма табела за него ). Ще трябва да попиташ на входа на Сливен братята Ромул и Рем (трябва да спреш първата каруца, която видиш, а ще видиш много, повярвай), и те ще ти кажат... Оооо Бате, ми не го знаем какво е това Шумен... Ако си по-окумуш момче, и все пак знаеш, че трябва да хванеш към Бургас, за да стигнеш някакси до Шумен, то още в Ямбол няма да си стигнал до тази табела и ще си хванал правилния път на предното кръстовище (преди табелата)
              Теории много може да почнеш да развиваш сега.Кажи ми как от София, ж.к. Люлин мога да стигна до Ямбол или Сливен по табели в този случай? Кажи ми как от Мюнхен мога да стигна до Дюселдорф само по табели пак.Коментара ти беше конкретно за ситуация която ти си показал на конкретна табела. Да, ако я следваш точно тази табела ще отиваш към Шумен. Само трябва да знаеш, че трябва да се качиш на някаква магистрала. Ако не знаеш това глобално, това означава, че не може да стигнеш до никой град в България само по табели. Дори и за София, ако нямаш пълен резервоар гориво, за да обиколиш голяма част от пътищата, докато не попаднеш на по-главен, където да има табела за София. И в Германия и в Швейцария е така. Имаш един голям град, който знаеш, че трябва да се стремиш към него и накрая табелите са винаги близо до дадения град, който реално теб те интересува. Ако някъде трябва да с отклониш за твоя град, то най-вероятно няма да има табела за него, ако е по-малък от най-големия областен такъв. И ако не знаеш, че трябва да следваш този път, то пак ще отидеш в 3-та глуха.В България не съм се губил, но за сметка на това в Германия и Швейцария съм се губил именно заради табелите. И с техните магистрали, където трябва да следваш и определена лента за движение. И обикновено на табелата над лентата има 1-2 града написани, ама по-малките ги няма и ако не знаеш коя лента да избереш предварително, понякога трябва доооста да пообикаляш след това.
              A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

Мисля, че картинката обяснява абсурдността на табелата.А ти си развивай каквито теории искаш.То реално за Шумен можеш да минеш и през София, няма проблем.Пак казвам - тия табели седят там от много преди да я има въпросната магистрала.Първо - за да видиш тези табели, трябва да идваш от... Шумен. Не разбираш ли колко е абсурдно това?!?
                Прикачени файлове

Коментар

ЗА София... там е друга бира... Столично ТЪМНО!Карайки по околовръстното, Южна дъга, минава човек през много детелини и отбивки.Аз например, като не съм от София, искам да ида в определен квартал, да речем Лозенец.Да, ама карайки по околовръстното, виждаш НА ВСЯКА детелина единствено табелите ПЕРНИК, КУЛАТА - направо, ЦЕНТЪР - надясно.То човек трябва да е малоумен, за да не ВИЖДА, че центърът на София е надясно.Но ако търси къде точно да се отклони, за да влезе в Младост, Студентски град, Дървеница, Лозенец... и т.н., доста ще трябва да гадае. Боб ли да хвърля, карти ли да реди... не знам. Иначе са описани "Витошките" квартали - Бистрица, Драгалевци, Симеоново... но тези надясно от околовръстното - йок!

Коментар

Защо трябва да идвам от Шумен, за да я видя? Не може ли да съм бил в Кючук махала и да съм свил на ляво по обиколния път?Не може ли да съм карал по ул. Ямболен и отново да съм завил на ляво?Защо по презумпция винаги взимаш, че идваш направо от правилния път, чак от другия край на този път - обиколния, където се пресича с път 7?И точно, защото не разчитам на табелите съм се набивал здраво заради навигацията. Ако си спомняш преди 5 години на Италфеста в Хасково. Аз карам от София и навигацията ми казва - карай направо. Гледам табели Хасково на дясно. Навигацията вика - на право. Аз я слушам. И накрая ме откара до един мост, където е разрушен и не можах да мина. Хайде обратно и т.н.А най-якото беше, че на връщане отново я слушах и не осъзнавах, че ме кара пак там, ама от другата страна на въпросния мост. Та ако си бях следвал табелите най-чинно, то щях да си стигна и да се върна без проблем. Сигурен съм.Абсолютно и същото за кварталите. Как очакваш да има табели за кварталите? Как си го представяш? Примерно на всяко кръстовище с една 30 м. висока и още толкова широка на която пише към кой квартал може да отидеш ако свиеш на някъде си след нея?На каква база ти ще сложиш табелата на Лозенец на околовръстното?Как ще решиш, че Лозенец е по-важен от Манастирски ливади, Борово, Гоце Делчев, Бели брези, Стрелбище и Иван Вазов, докато стигнеш до Лозенец? Това е ако тръгнеш по една от отбивките от въпросното околовръстно.Все едно да искаш да може да стигнеш до село Игнатовци по табели.
                    A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

BO написа:
                      На каква база ти ще сложиш табелата на Лозенец на околовръстното?
                      На каква база ги има кварталите на Цариградско?Само още един такъв упорит потребител имаме, но той вече се спря да пише :D

Коментар

Ех, ВО... ма ти верно си голяма драка!Първо, за Ямбол... Ми тез, дето знаят какво е Кичук махала или карат по ул.Ямболен, обикновено знаят накъде е Шумен и никога не биха завили наляво. На изхода на ул.Ямболен на околовръстното има и табела, сочеща Сливен - наляво и Бургас - надясно. Ти ако отиваш към Шумен, накъде ще хванеш?За Софийските квартали - не ща да споря. Мога да ти покажа, как са написани табелите по околовръстното на Солун.А ние, вместо да ги направим удобни и СМИСЛЕНИ, спорим по форумите. Един вид - бах ва в селяните, като не познавате София, няма да идвате тука.Пък въпросът с цветовете на табелите изобщо няма да го отварям, щото съм сигурен, че и 90% от съфорумците нямат представа къде какви табели (какъв цвят) трябва да има.Слагат се всякакви цветове на всякакви места... Между другото, виждал съм съдебно решение за отмяна на акт, поради неправилен цвят на указателните табели.Жокер - показаните по-горе в темата табели са с правилни цветове.Тези по-долу - НЕ СА! Нито една от тях.
                        Прикачени файлове

Коментар

Чакай сега. Значи ако съм в Кичук махала това означава ли, че знам на къде е Шумен? Не може ли лично аз да имам работа там, а след това да отивам към Шумен? Пак изхождаш от позиция, която ти изнася.Ако следвам твоята логика, то въобще не трябва да има табели нито за Бургас, нито за Сливен, нито за Шумен, защото е логично, че ако се намираш в Ямбол, то ще знаеш на къде да тръгнеш. Логично наистина.Както и да е. Става безсмислено.
                          A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

BO написа:
                            Как очакваш да има табели за кварталите? Как си го представяш? Примерно на всяко кръстовище с една 30 м. висока и още толкова широка на която пише към кой квартал може да отидеш ако свиеш на някъде си след нея?
                            Ей така си го представям:
                            Прикачени файлове

Коментар

BO написа:
                              Чакай сега. Значи ако съм в Кичук махала това означава ли, че знам на къде е Шумен? Не може ли лично аз да имам работа там, а след това да отивам към Шумен? Пак изхождаш от позиция, която ти изнася.Ако следвам твоята логика, то въобще не трябва да има табели нито за Бургас, нито за Сливен, нито за Шумен, защото е логично, че ако се намираш в Ямбол, то ще знаеш на къде да тръгнеш. Логично наистина.Както и да е. Става безсмислено.
                              Безсмислено е. Щото не знаеш какво е Кичук махала. Там дори хАсфалт няма.Табелите се слагат за да упътват хората, не да ги объркват. Не знам защо спориш изобщо, имах идея в темата да показваме ей такива като тая табели (и знаци) не на място.Очевидно е и за най-коравите кратуни, че на тая табела мястото ѝ е сбъркано. Само ти твърдиш, че от там може да се тръгне за Шумен. Да, може. То и през София, ти казах, че може. Ама обикновено табелите указват прекия път, а не някакъв измислен от теб имагинерен.

Коментар

Аз пък не мога да разбера що се карате за глупости!!!За мен проблемът е, в липсата и/или в ЛОШОТО качество на магистралите. Ето:1. Шумен - Варна - отвратителна настилка, кара се в аварината лента.2. Голяма част от София - Ябланица е с лоша маркировка и къдрав асфалт.3. Тракия, старата, разбита.4. Тракия, новата, без отбивки и бензиностанции.5. По спомени имаше някакви проблеми и с Винкелщрасе, аз лично не съм минавал по нея.и т.н.Дунав мост 2 - три месеца след като го откриха офциално го затвориха за кърпежи.Да тегля чертата - боли ме * за табелкте, аз на табели в България не вярвам.

Коментар

Working...
                                X