Зарежи ги табелите, гледай си нормативния акт:Списък на републиканските пътища, за които се събира такса заползване на пътната инфраструктура - винетна таксаНомерна пътяНаименование на пътяОбластиI. АвтомагистралиA-1Граница Югославия - София - Пловдив - Свиленград - граница ТурцияA-2София - Ботевград - Шумен - Девня - ВарнаA-4(Пловдив - Свиленград) - Ямбол - БургасA-5Варна - БургасА-3(Нов - ДВ, бр. 61 от 2012 г.)Перник - Дупница - Сандански - граница ГърцияА-6(Нов - ДВ, бр. 61 от 2012 г.) София - Перник
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Хаос в номерацията на автомагистралите у нас
Collapse
X
-
Е аз съм свикнал да гледам табелите по пътя, не да чета нормативни актове, докато шофирам.А и този нормативен акт събужда въпроси - Коя точно е АМ Тракия (София-Пловдив-Ямбол-Бургас) ? А1 или А4?А и в картата на сайта на АПИ е различно от нормативния документ.Нали и аз това казвам с цялата тема - че тия, дето трябва да ги знаят тия неща - хал хабер си нямат от това, какво работят.
Коментар
-
Магистрала "Тракия" няма. Това е условно наименование като лотовете. Аз като го видях това А4 на Ямбол, първоначално бях сигурен, че са объркали името на пътя с лота (там е лот 4), но после се оказа, че не е. Както и другите...Струма, Черно море, Хемус...Със сигурност в бъдеще ще има още промени на означениятаА вече има и съдебна практика-отменени НП, заради неправилно посочен път.
Коментар
-
Immortal написа:Е аз съм свикнал да гледам табелите по пътя, не да чета нормативни актове, докато шофирам.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:Ако има табела с някаква посока, очаквам да ме закара до мястото, което указва. Ако ме заведе на друго място, това не би ми харесало. Пък кой номер път е, дреме ми.
Коментар
-
Не съм съгласен.Ако следваш табелката ще си стигнеш до Шумен като стой та гледай.Като си завиеш по въпросния път 53, после си завиваш по А1, след това слизаш по 7 и така нататък.Сега, ако ти знаеш друг път, който е по-добър и бърз, това не прави табелката грешна. Нали?Даже си направих труда да смятам и километрите.За да достигнеш пресечната точка на А1 и 7, ако следваш табелата, то това са ти 20 км.Ако обаче свиеш наляво и следваш само главните пътища, за да стигнеш отново до 7 и после до А1, то отново са ти 20 км.До сега не съм виждал табелка на кръстовище, която да ти казва да обърнеш на обратно и да се върнеш, защото от там е най-кратко.А лично аз отново бих избрал да откарам целия трафик надясно, както е и по табелка, а няма да го вкарвам в града.За мен тази табелка "Шумен" си е 100% на мястото си точно в този случай, предвид избора, който лично аз бих направил - да мина не през града наляво, а да си следвам табелката надясно за към А1.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Ето и пълния текст на решението от 2012г. с новите номерации:Р Е Ш Е Н И Е № 666от 6 август 2012 годинаЗА изменение и допълнение на Решение № 945 на Министерския съвет от 2004 г. за утвърждаване Списък на републиканските пътища, приемане Списък на републиканските пътища, за които се събира такса за ползване на пътната инфраструктура - винетна такса, и за определяне на съоръжение, за което се събира такса по чл. 10, ал. 4 от Закона за пътищата за ползване на отделно съоръжение по републиканските пътища (дв, бр. 109 от 2004 г.)М И Н И С Т Е Р С К И Я Т С Ъ В Е ТР Е Ш И:1. В приложение № 1 към т. 1, раздел І ,,Автомагистрали
Коментар
-
naskobg написа:Малиии, утре ще пътувам от Слънчака до Пловдив и се чудя от Стара Загора по А1 или по А4 да мина.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
BO написа:Immortal написа:Е аз съм свикнал да гледам табелите по пътя, не да чета нормативни актове, докато шофирам.Шофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
Коментар
-
BO написа:Не съм съгласен.Ако следваш табелката ще си стигнеш до Шумен като стой та гледай.Като си завиеш по въпросния път 53, после си завиваш по А1, след това слизаш по 7 и така нататък.Сега, ако ти знаеш друг път, който е по-добър и бърз, това не прави табелката грешна. Нали?Даже си направих труда да смятам и километрите.За да достигнеш пресечната точка на А1 и 7, ако следваш табелата, то това са ти 20 км.Ако обаче свиеш наляво и следваш само главните пътища, за да стигнеш отново до 7 и после до А1, то отново са ти 20 км.До сега не съм виждал табелка на кръстовище, която да ти казва да обърнеш на обратно и да се върнеш, защото от там е най-кратко.А лично аз отново бих избрал да откарам целия трафик надясно, както е и по табелка, а няма да го вкарвам в града.За мен тази табелка "Шумен" си е 100% на мястото си точно в този случай, предвид избора, който лично аз бих направил - да мина не през града наляво, а да си следвам табелката надясно за към А1.
Коментар
-
Salvador написа:Ето и пълния текст на решението от 2012г. с новите номерации:Р Е Ш Е Н И Е № 666от 6 август 2012 година
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар