Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Хаос в номерацията на автомагистралите у нас

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Зарежи ги табелите, гледай си нормативния акт:Списък на републиканските пътища, за които се събира такса заползване на пътната инфраструктура - винетна таксаНомерна пътяНаименование на пътяОбластиI. АвтомагистралиA-1Граница Югославия - София - Пловдив - Свиленград - граница ТурцияA-2София - Ботевград - Шумен - Девня - ВарнаA-4(Пловдив - Свиленград) - Ямбол - БургасA-5Варна - БургасА-3(Нов - ДВ, бр. 61 от 2012 г.)Перник - Дупница - Сандански - граница ГърцияА-6(Нов - ДВ, бр. 61 от 2012 г.) София - Перник

Коментар

Е аз съм свикнал да гледам табелите по пътя, не да чета нормативни актове, докато шофирам.А и този нормативен акт събужда въпроси - Коя точно е АМ Тракия (София-Пловдив-Ямбол-Бургас) ? А1 или А4?А и в картата на сайта на АПИ е различно от нормативния документ.Нали и аз това казвам с цялата тема - че тия, дето трябва да ги знаят тия неща - хал хабер си нямат от това, какво работят.

Коментар

Магистрала "Тракия" няма. Това е условно наименование като лотовете. Аз като го видях това А4 на Ямбол, първоначално бях сигурен, че са объркали името на пътя с лота (там е лот 4), но после се оказа, че не е. Както и другите...Струма, Черно море, Хемус...Със сигурност в бъдеще ще има още промени на означениятаА вече има и съдебна практика-отменени НП, заради неправилно посочен път.

Коментар

На Ямбол си е А1. А4 е на Нова Загора Абе...хаос.

Коментар

Immortal написа:
            Е аз съм свикнал да гледам табелите по пътя, не да чета нормативни актове, докато шофирам.
            Ами не следваш ли само табелите?Какво те интересува дали пише А1 или А4 в този случай?Или поне аз не намирам разлика дали ми пише А1 или А4. Ако има табела с някаква посока, очаквам да ме закара до мястото, което указва. Ако ме заведе на друго място, това не би ми харесало. Пък кой номер път е, дреме ми.
            A20DTH ЖТД ама не баш
            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
              Ако има табела с някаква посока, очаквам да ме закара до мястото, което указва. Ако ме заведе на друго място, това не би ми харесало. Пък кой номер път е, дреме ми.
              Ако чакаш табелата от втората снимка от този ми пост http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...sc&start=9да те закара в Шумен, доста ще има да чакаш.Можеш да видиш дали Шумен е дори близо до път No.53. В която посока си избереш.(Път 53 е Средец - Ямбол - Сливен - Елена - Велико Търново.) Мястото на снимката е изходът на Ямбол към Сливен.Не става дума дали с нещо ми помага номерът на пътя или не. Дразни ме фактът, че имаме само 6 магистрали, а дори и на тях не можем да им оправим номерацията. Какво остава за останалите неща в държавата ?!?

Коментар

Не съм съгласен.Ако следваш табелката ще си стигнеш до Шумен като стой та гледай.Като си завиеш по въпросния път 53, после си завиваш по А1, след това слизаш по 7 и така нататък.Сега, ако ти знаеш друг път, който е по-добър и бърз, това не прави табелката грешна. Нали?Даже си направих труда да смятам и километрите.За да достигнеш пресечната точка на А1 и 7, ако следваш табелата, то това са ти 20 км.Ако обаче свиеш наляво и следваш само главните пътища, за да стигнеш отново до 7 и после до А1, то отново са ти 20 км.До сега не съм виждал табелка на кръстовище, която да ти казва да обърнеш на обратно и да се върнеш, защото от там е най-кратко.А лично аз отново бих избрал да откарам целия трафик надясно, както е и по табелка, а няма да го вкарвам в града.За мен тази табелка "Шумен" си е 100% на мястото си точно в този случай, предвид избора, който лично аз бих направил - да мина не през града наляво, а да си следвам табелката надясно за към А1.
                A20DTH ЖТД ама не баш
                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Ето и пълния текст на решението от 2012г. с новите номерации:Р Е Ш Е Н И Е № 666от 6 август 2012 годинаЗА изменение и допълнение на Решение № 945 на Министерския съвет от 2004 г. за утвърждаване Списък на републиканските пътища, приемане Списък на републиканските пътища, за които се събира такса за ползване на пътната инфраструктура - винетна такса, и за определяне на съоръжение, за което се събира такса по чл. 10, ал. 4 от Закона за пътищата за ползване на отделно съоръжение по републиканските пътища (дв, бр. 109 от 2004 г.)М И Н И С Т Е Р С К И Я Т С Ъ В Е ТР Е Ш И:1. В приложение № 1 към т. 1, раздел І ,,Автомагистрали

Коментар

Малиии, утре ще пътувам от Слънчака до Пловдив и се чудя от Стара Загора по А1 или по А4 да мина.

Коментар

naskobg написа:
                      Малиии, утре ще пътувам от Слънчака до Пловдив и се чудя от Стара Загора по А1 или по А4 да мина.
                      Гледаш на къде дуа ветеро и опваш платната, ако тръгнер рано сутрин гледаш слънцето да е в очите ти, ако си след обяд гладаш да ти грее задните части Както е казал Вуте "я на табели не вервам".
                      FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                      Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

BO написа:
                        Immortal написа:
                        Е аз съм свикнал да гледам табелите по пътя, не да чета нормативни актове, докато шофирам.
                        Ами не следваш ли само табелите?Какво те интересува дали пише А1 или А4 в този случай?Или поне аз не намирам разлика дали ми пише А1 или А4. Ако има табела с някаква посока, очаквам да ме закара до мястото, което указва. Ако ме заведе на друго място, това не би ми харесало. Пък кой номер път е, дреме ми.
                        BO тук си в грешка масово чужденците не следят даден град , а номер на пътя Да си виждал да речем някаде около СФ да има табела Капитан Андеево Давам пример : Когато се прибирах от Холандия с камиона ме опътиха така :Караш държиш само по А3ПС: а ето как дават номерацията в един Сайт за евро магистралите
                        Шофирай разумно, на пътя не си сам.
                        Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
                        Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
                        Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

BO написа:
                          Не съм съгласен.Ако следваш табелката ще си стигнеш до Шумен като стой та гледай.Като си завиеш по въпросния път 53, после си завиваш по А1, след това слизаш по 7 и така нататък.Сега, ако ти знаеш друг път, който е по-добър и бърз, това не прави табелката грешна. Нали?Даже си направих труда да смятам и километрите.За да достигнеш пресечната точка на А1 и 7, ако следваш табелата, то това са ти 20 км.Ако обаче свиеш наляво и следваш само главните пътища, за да стигнеш отново до 7 и после до А1, то отново са ти 20 км.До сега не съм виждал табелка на кръстовище, която да ти казва да обърнеш на обратно и да се върнеш, защото от там е най-кратко.А лично аз отново бих избрал да откарам целия трафик надясно, както е и по табелка, а няма да го вкарвам в града.За мен тази табелка "Шумен" си е 100% на мястото си точно в този случай, предвид избора, който лично аз бих направил - да мина не през града наляво, а да си следвам табелката надясно за към А1.
                          ВО, оценям мерака ти да спориш за всичко, но позволи ми да познавам по-добре родния си град.Пътят, на който е поставена тази табела за Шумен, ИДВА ОТ предно кръстовище точно с път 7 (старата му част, преди да направят голямото обиколно на Ямбол). Т.е., който идва по този път и иска да иде в Шумен, е трябвало на предното кръстовище просто да продължи направо, а не да завива наляво и да стигне до това, на което са снимани тези табели.Съвсем друг е въпроса, какво толкова му е важното на Шумен, та покрай Ямбол (вкл. и на магистралата) е бъкано с табели за Шумен. Защо не Варна, Търговище, Разград или Русе?!? Или да речем Враца?!?Път номер 7 естествено се прелива във второстепенен път 48 и стига до РУСЕ и от там Букурещ.Ако се следва само път 7, няма как да се следва, защото във Върбишкия проход (откъдето минава "първокласния" път 7, от 10 години насам няма асфалт и на практика пътят е затворен), но и да се следва - път Nо.7 стига до Силистра и от там - Констанца.Наистина не проумявам каква е тази любов на ямболското пътно към Шумен - обяснявам си го с това, че шефа на пътното е може би от Шумен и затова му е много важна дестинация, заслужаваща толкова много внимание. И още нещо - тези табели седят там от много преди да бъде построена магистралата, по която ти би минал. Даже преди време пак бях писал за тях във форума.

Коментар

Salvador написа:
                            Ето и пълния текст на решението от 2012г. с новите номерации:Р Е Ш Е Н И Е № 666от 6 август 2012 година
                            Това обяснява всичко. Не обяснява обаче различната номерация по новите участъци. Те са пуснати в експлоатация долу-горе по това време, откогато е и решение 666 (баси номера ).Пръв беше пуснат участъка Стара - Нова загора и вероятно е било преди промяната.А последните 2 - Нова Загора - Ямбол и Ямбол-Карнобат ги пуснаха малко по-късно, вероятно след промяната... Ама... мисля си пак - нали някой трябва все пак да ги промени тези табели... да са актуални...Оф, за какви неща се тормозя и аз. Тя всичката Мара втасала, само номерата на магистралите останаха

Коментар

И дори и по това решение от Стара Загора до Пловдив коя магистрала е?

Коментар

По писаното от колегата Salvadorще се объркаш I. АвтомагистралиA-1Граница Югославия - София - Пловдив - Свиленград - граница ТурцияA-4(Пловдив - Свиленград) - Ямбол - Бургаса то е A-1Граница Югославия - София - /Пловдив - Стара Загора/ Ямбол Бургас
                                КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                                Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                                http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Working...
                                X