Отдавна ме гложди тази тема, но сега се наканих да я споделя с вас.В номерацията на част от магистралите у нас цари тотален хаос.Не е ясно кое е А1, кое е А3, кое е А4...Според страницата в Wikipedia, А1 е от София до Бургас, А3 е от Драгичево (ПВ Даскалово) до Кулата, А4 е от Чирпан до Капитан Андреево, А5 е от Бургас до Варна, а А6 Люлин е от София до Драгичево.Да, ама на различните карти в нета, номерацията е съвсем различна.И за капак - пътните табели, сложени по АМ Тракия (според които от София до Стара Загора е А1, от Стара до Нова Загора е А4, после до Бургас пак си е А1...?!??)
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Хаос в номерацията на автомагистралите у нас
Collapse
X
-
Humppa
-
naskobg написа:Не бях попадал на такава информация, но по знаците излиза, че последната карта е вярна май.Ще питам АПИ :D
Коментар
-
Re: Път
kluchar написа:Така е щото знаците се слагат от частни фирми и не винаги написаното е вярно .например на южната дълга има указатерлни табели за Перник а не за Благоевград- Кулата което е по важно за чужденците и хората от страната .Това за даваха по репортажи по някоя телевизия.
Коментар
-
kluchar написа:Така е щото знаците се слагат от частни фирми и не винаги написаното е вярно .например на южната дълга има указатерлни табели за Перник а не за Благоевград- Кулата което е по важно за чужденците и хората от страната .Това за даваха по репортажи по някоя телевизия.Шофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
Коментар
-
И в АПИ е дадена първата карта, но табелите по магистралите казват друго.Кой трябва да ги оправи тия неща, не ми е ясно, имайки предвид, че наистина участъците се обслужват от частни фирми и всяка фирма работи за себе си. Няма съгласуваност между тях. Съгласуваността трябва да се прави от АПИ, но кой трябва да прави контрол след това не знам. Така си седят знаците от както са пуснати новите участъци - вече почти 2 години, и на никой от АПИ не му прави впечатление, че табелите не съответстват на номерацията.Абе кво си говорим, то стана вече не знам колко години, откакто скоростта по магистралите
Коментар
-
todorshalev написа:Номерацията е по първата Карта казвам ви го като човек който работи по магистрали и се занимавам с тях.Объркването идва че някой планирани магистрали не бяха почнали когато други бяха завършени и така имаше разменени номерации , понеже тези проекти са съгласувани със транс европейски коридори се наложи да бъдат синхронизирани със евросъюза
Коментар
-
Immortal написа:todorshalev написа:Номерацията е по първата Карта казвам ви го като човек който работи по магистрали и се занимавам с тях.Объркването идва че някой планирани магистрали не бяха почнали когато други бяха завършени и така имаше разменени номерации , понеже тези проекти са съгласувани със транс европейски коридори се наложи да бъдат синхронизирани със евросъюзаШофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар