Формално си прав и няма как да не се съглася.Но какво мислят гърците какво мислят по въпроса за Кипър е съвсем друга бира.п.с И Гърция и Турция са членки на НАТО от 1952.п.п.с.
За окупацията на северната част Кипър иде реч ( 1974 ).
1. Кипър НЕ Е член на НАТО. В този случай НАТО няма правно основание да се меси. 2. Турските войски са въведени в Кипър ЗАКОННО, по силата на Цюрихско-Лондонските споразумения - за възстановяване на статуквото - след опит за присъединяване на Кипър към Гърция.След това вече идват събитията, че Турция отказва да изтегли обратно войските си и последващото разделяне на Кипър, изгонване на гръцкото население от северната част (респ. изгонване на турското от южната) и т.н.... все събития, санкционирани от ООН, но без някакви особени последствия.Нещо подобно на сегашните събития в Крим. С разликата, че руските зелени човечета навлязоха в Крим незаконно.
Но какво мислят гърците какво мислят по въпроса за Кипър е съвсем друга бира.
Малко OFF!Гърците и кипърците си мислят съвсем различни неща относно кризата 1974г.П.П. Гърците успяха да наложат мнението, че в Кипър живеят гърци. На острова живеят кипърци, които са гръцкоговорящи и са съвсем различен модел от елините. Грък/каламарас/ е обидна дума в Кипър.П.П.П. 1/2 съм кипърец.
1. Кипър НЕ Е член на НАТО. В този случай НАТО няма правно основание да се меси. 2. Турските войски са въведени в Кипър ЗАКОННО, по силата на Цюрихско-Лондонските споразумения - за възстановяване на статуквото - след опит за присъединяване на Кипър към Гърция.След това вече идват събитията, че Турция отказва да изтегли обратно войските си и последващото разделяне на Кипър, изгонване на гръцкото население от северната част (респ. изгонване на турското от южната) и т.н.... все събития, санкционирани от ООН, но без някакви особени последствия.
Точно! :D Има малка турска част по най-южното крайбрежие, но е без население и е охранявано от ООН. Става дума за 5-6кв/км.
naskobg, все пак си говорим хипотетично, нали? За това ми беше и конкретния пример.Защото в днешно време със страните около нас не сме в някакви лоши отношения и хипотетично не би трябвало да влезнем лично ние във война с някой наоколо.Ако ще влезем във война, то ще е именно заради НАТО и именно, за да защитаваме интересните на някой 3-ти. Аз лично в такъв конфликт няма да вляза, директно си го казвам. И няма да защитавам 3-ти интереси.А какво ще стане ако Турция ни нападне в този случай, щом намеси НАТО?
Можеш да си сигурен, че ние няма да обявим война никому, освен ако не нападне страна членка на НАТО (дори и тогава се съмнявам). Нямаме нито оборудване, нито капацитет да се справим с такава задача. Може и да пратят някакви взодове на някакви мисии под егидата на ООН или НАТО, но те ще са изцяло с професионални войници, на които за това им се плаща. Мобилизация може да има само ако ние сме застрашени. @ntodorov - длъжни са да имат запаси от всичко (храна, вода, боеприпаси, ГСМ) за някакво време бойни действия. Тук включая всякакви частни складове. Числа не знам, а и не ме е интересувало.
Недай си боже НАТО до нас да опре. С какво ще воюваме ? Авиация - ако въобще излетят миговете, то те ще са едва 7 или поне така знам, че от 15 бойки дето имаме останаха 7 в що-годе състояние за летене. И то с оставащ малък ресурс на двигателите. Кугарите ? Спартаните ? Не са бойни, ще пренасят какво ? Кашици ? ОК ще викаме ураа с калашници ама срещу армия, която ще дойде със самолети, танкове, артилерия, залпов огън или срещу други кашици ? Танкове почти нямаме май са по-малко от 100. Имах приятел, който служеше в едно поделение пълно с БТР-и и ми е казвал: "Няма нито един с гориво, всичко е източено, а резервоарите са пълни с вода". Ракетите нарязахме. Най-внушителната ни морска техника са 2-3 фрегати, ама без оръжие, ракетите са скъпи и за пазаруване и за поддръжка. Ако някой от съюзниците ни реши да ги въоръжи сигурно ще е срещу пари пак дето нямаме. Подводницата май я пенсионираха... та тя изгни докато си чакаше батериите.Да сега няколко човека ще ме нападнете за пораженческо мислене ама все пак с един автомат и 2-3 пълнителя на кръста без поддръжка от въздух и земя за съжаление няма да ни стигне времето да свършим патроните от 3-тия пълнител.
Fiat Coupe 1.8
Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.
Най-внушителната ни морска техника са 2-3 фрегати, ама без оръжие, ракетите са скъпи и за пазаруване и за поддръжка.
2003-та служих в щаба на морските сили. Тогава имахме само 1 фрегатата ,,Смели
The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano
Аз получих известие,обаче от общината,не директно от военните,да се явя в общината за взимане на нещо,не разбрах какво.Интересното е обаче,че ме търсят на адрес,който не ми е по лична карта !!!!!!!!!! Чудя се сега,да ходя ли,да не ходя ли,защото друго няма какво да получавам от общината,нямам нищо на мое име.....................
Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
Ventura garage
Недай си боже НАТО до нас да опре. С какво ще воюваме ? Авиация - ако въобще излетят миговете, то те ще са едва 7 или поне така знам, че от 15 бойки дето имаме останаха 7 в що-годе състояние за летене. И то с оставащ малък ресурс на двигателите. Кугарите ? Спартаните ? Не са бойни, ще пренасят какво ? Кашици ? ОК ще викаме ураа с калашници ама срещу армия, която ще дойде със самолети, танкове, артилерия, залпов огън или срещу други кашици ? Танкове почти нямаме май са по-малко от 100. Имах приятел, който служеше в едно поделение пълно с БТР-и и ми е казвал: "Няма нито един с гориво, всичко е източено, а резервоарите са пълни с вода". Ракетите нарязахме. Най-внушителната ни морска техника са 2-3 фрегати, ама без оръжие, ракетите са скъпи и за пазаруване и за поддръжка. Ако някой от съюзниците ни реши да ги въоръжи сигурно ще е срещу пари пак дето нямаме. Подводницата май я пенсионираха... та тя изгни докато си чакаше батериите.Да сега няколко човека ще ме нападнете за пораженческо мислене ама все пак с един автомат и 2-3 пълнителя на кръста без поддръжка от въздух и земя за съжаление няма да ни стигне времето да свършим патроните от 3-тия пълнител.
За подводниците. По мое време от 3 станаха 2, като една беше редовно на Лъджата я за ремонт, я за изкърпване. Подводниците ни бяха руски. Били са на въоръжение през втората световна война. Тогава са били нови и съвременни. Единствената, която ни беше останала съвсем случайно я намерих швартована на яхтеното пристанище в Зеебрюж - Белгия. Имам я и снимана. Имахме учения в тях по време на моята редовна служба преди повече от 25 години. Белгийския и българските ВМС ( флот по мое време) имаха заигравка, когато получихме от там една фрегата в Атия. предполагам, че тогава е станало "скачването" с подводницата ни ( бяха във Варна) Сега хората печелят от нея, а ние си спомняме само. За посещение в нея човек трябваше да плати 12 Е, а там където в утробата и се намираше ЦБЧ белгийците са импровизирали нещо, като изложба със значки на СССР и знаменца с гербове ( включително и на НРБ), а от радио-рубките звучеше...Валя Балканска с известната песен Делю Хайдутин. Този факт го бях писал тук във форума. Иначе и по мое време торпедата ( учебните) бяха на стойността на нова Лада -седмица според дивизионния ни командир. :P
A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Аз получих известие,обаче от общината,не директно от военните,да се явя в общината за взимане на нещо,не разбрах какво.Интересното е обаче,че ме търсят на адрес,който не ми е по лична карта !!!!!!!!!! Чудя се сега,да ходя ли,да не ходя ли,защото друго няма какво да получавам от общината,нямам нищо на мое име.....................
Това не е за военните. Вероятно някой стар данък за кола, нерегистрирана или нещо подобно или друга простотия, но общината няма общо с военните. Може и някой да те е топнал за нещо по имот или подобно.
Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Абсолютно си прав и причината за това е нашата собствена държава, която не прави нищо по въпроса. В случая трябват пари - много пари. Рано или късно тази армия ще трябва, просто историята го е показала - всичко е циклично.
,,Дръзки’’ и ,,Смели’’ , ако не се лъжа , бяха кораби от клас СКР , тоест стражеви кораби.тяхната основно задача е била охраната на конвои и борбата с подводници .Това е класификацията им във Варшавският Договор. В НАТО подобна функция са изпълнявали корвети и фрегати , но явно параметрите са били малко по-други , което според мен води до положението описано от колегата wwalker .
FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар