Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Има ли запасняци

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Получих честитка преди нова година, отидох, имаше опашка от към 15 човека - от голобради момци нямащи идея за какво ги викат до белобради дядовци. Общото мнение докато чакахме беше, че при евентуална мобилизация всеки ще хване обратна посоката на сборния пункт. Като ми дойде реда чичкото ми говореше някакви неща който дори не си направих труда да чуя, просто си взех листчето което ми даде, сложих го във военната книжка и си го преместих в другия крачол.Ако някога някъде по повод военно положение ме въоръжат с цел да водя измислена от някого война, първото нещо което ще направя е да организирам наказателн отряд и да изнамеря и публично разтрелям цялата политическа сган.

Коментар

От всичко прочетено до момента, не ми става ясно едно. Защо на всеки разсъжденията са в посока "да обявим война"? Ами ако някой обяви война на нас? Кого ще тепаме тогава? Него или политиците?

Коментар

naskobg написа:
        От всичко прочетено до момента, не ми става ясно едно. Защо на всеки разсъжденията са в посока "да обявим война"? Ами ако някой обяви война на нас? Кого ще тепаме тогава? Него или политиците?
        Защото един болен излезе и това започна да прокламира седмици наред. Трябва да му се търси отговорност един ден! А на мен ми прави впечатление колко дезертьори ще имаме ако трябва да се защитаваме, пази боже!

Коментар

Airfan написа:
          А на мен ми прави впечатление колко дезертьори ще имаме ако трябва да се защитаваме, пази боже!
          Ако ми кажеш кой ще ни нападне, ще ти кажа дали ще има дезертьори.
          Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Plastex написа:
            Ако ми кажеш кой ще ни нападне, ще ти кажа дали ще има дезертьори.
            Хвърляй боба Жоро!Кой, кой, кой?Кога, къде и как? :D :D :D :D Това ме изкефи яко.

Коментар

slonikon написа:
              Не помня, аз служих по-късно. Пък респективно кво означава съвсем си нямам представа. Всъщност не мога да намеря текста на клетвата от ’94. По закон излиза, че трябва да е старата, щот новия текст влиза в закона от 1996, ма не ми се вярва нещо.
              Аз пиша за 1987 година. През 94-та няма, как да си служил И на "партията любима".:P ПС: Респективно - съответно, следователно.
              "Аз, гражданинът на Народна република България, като встъпвам в редовете на Въоръжените сили, тържествено се заклевам да бъда честен, храбър, дисциплиниран и бдителен воин, да пазя строго военната и държавната тайна, безпрекословно да изпълнявам законите, военните устави и заповедите на своите командири и началници. Заклевам се добросъвестно да изучавам военното дело, с всички сили и средства да пазя военното и народното имущество и до последния си дъх да бъда предан на своя народ, на своята социалистическа родина и на народното правителство. Готов съм винаги по заповед на народното правителство за защитя своята родина - Народна република България - и като воин от Въоръжените сили се заклевам да защищавам родината си мъжествено, умело, с достойнство и чест, без да щадя кръвта си и дори живота си за постигане на пълна победа над враговете. Ако наруша тази моя тържествена клетва, нека ме постигне суровото наказание на закона на Народната република и всеобщата омраза и презрение на трудещите се.
              Впрочем. Ето я клетвата, в която съм се клел. :P
              A17DTС/S
              Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

naskobg написа:
                Ако прочетеш още веднъж, ще видиш, че не "всички" сме казали така.И от друга страна ако ни нападне Русия, ама в истинския смисъл, не така, както украинците в момента, а германците да се отдръпнат от конфликта, защото не било техен проблем, то ти ли ще ходиш да се биеш с техниката им? Само докато стигнеш да ги видиш ще умреш от глад, защото няма да стигнат консервите с Русенско варено, поверени ти от нашата тъй могъща армия.
                A20DTH ЖТД ама не баш
                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
                  Ако прочетеш още веднъж, ще видиш, че не "всички" сме казали така.
                  ВО да приеме извиненията ми, той не е от "всички".Аз чета ВО, не мислих, че толкова ще се засегнеш.
                  BO написа:
                  И от друга страна ако ни нападне Русия, ама в истинския смисъл, не така, както украинците в момента, а германците да се отдръпнат от конфликта, защото не било техен проблем, то ти ли ще ходиш да се биеш с техниката им? Само докато стигнеш да ги видиш ще умреш от глад, защото няма да стигнат консервите с Русенско варено, поверени ти от нашата тъй могъща армия.
                  Не ВО, може би ти ще идеш.Нали не ме мислиш наистина за толкова наивен?Тук става въпрос, че истинският българин трябва да защити родината си, та дори и когато не му стигат консервите с русенско варено.И това с проблема на Германия ме смайва - като страна членка на НАТО няма как да не е техен проблем.Надявам се, това го разбираш?Много странна хипотеза изказа наистина.

Коментар

BO написа:
                    naskobg написа:
                    Ако прочетеш още веднъж, ще видиш, че не "всички" сме казали така.И от друга страна ако ни нападне Русия, ама в истинския смисъл, не така, както украинците в момента, а германците да се отдръпнат от конфликта, защото не било техен проблем, то ти ли ще ходиш да се биеш с техниката им? Само докато стигнеш да ги видиш ще умреш от глад, защото няма да стигнат консервите с Русенско варено, поверени ти от нашата тъй могъща армия.
                    Шегата на страна. Някой знае ли дали в момента се поддържат такива хранителни запаси за военно време.През 87 година нашия взвод новобранци ( и още много други де) имаше честта да прережда такива хранителни запаси в хранилището на ВВМУ Варна.То представляваше огромно подземие с дълги и тесни коридори. Никога не сме го обхождали цялото, а и не ни позволяваха. Беше си военна тайна.Около 10 дена ни беше "занимавката". 10 дена, в които ние пререждахме голям участък от мази пълен с буркани от домати, пипер, кисели краставички и компоти ( с плодове без костилки). Ядосвахме се, че бяхме в този отдел. Други набори военнослужещи бяха в същото подземие на десетки метри от нас и пререждаха консерви с русенско, трети - теникии със сирене или дълготрайни колбаси. Пререждането се състоеше в това да изместваме стоката в по-близко към изхода мазе. След определено време ( според сроковете на годност явно) някой друг ( пак взводове с новобранци) пък преместваше местеното от нас още по-близо и така. Целта беше храната от запаса да не се застоява и един хубав ден докато е още годна да излезе от "запаса" и да се изконсумира ( я по трудови бригади, я по запасни служби, я по сухоежбина за военни учения, а по ведомствени столове). Недоумявах в какви огромни пространства, колко мноооооого храна се съхраняваше. От позиция на времето си давам сметка, каква мащабна работа и отговорност е било това.Учеха ни, че в тогавашната НРБ е имало запас от толкова храна, че населението на всеки град да издържи около 6 месеца при евентуална обсада. Тогава обсадата се тълкуваше, като най-върховната гадост, която мнимата вражеска армия би причинила на мирното население. И понеже служих по време на възродителния процес представяте си тогава, кой ни беше врагът и, с коя армия мерихме чурки. Лудост... :P
                    A17DTС/S
                    Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

naskobg, все пак си говорим хипотетично, нали? За това ми беше и конкретния пример.Защото в днешно време със страните около нас не сме в някакви лоши отношения и хипотетично не би трябвало да влезнем лично ние във война с някой наоколо.Ако ще влезем във война, то ще е именно заради НАТО и именно, за да защитаваме интересните на някой 3-ти. Аз лично в такъв конфликт няма да вляза, директно си го казвам. И няма да защитавам 3-ти интереси.А какво ще стане ако Турция ни нападне в този случай, щом намеси НАТО?
                      A20DTH ЖТД ама не баш
                      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Аз пък не съм се клел.По време на клетвата бях в болница с варицела, та язък ми за тренировките по строева подготовка. Кой какво е писал и подисвал идея си нямам, но никой не ме е търсил след клетвата.А сега де. Казус.Но така и си избичих полагащата ми се годинка.Сега ако ме търсят за мобилизация да се крия ли под леглото или да ходя да ставам пак вещевак
                        А какво ще стане ако Турция ни нападне в този случай, щом намеси НАТО?
                        Колкото се намеси за Кипър. Ташакус максимус.
                        Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                        ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

Вещевак=началник склад?
                          "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
                          Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

pr_00f написа:
                            От кога Кипър е в НАТО?
                            207 тиква автомат
                            новокромаджия 2.4 печка

Коментар

BO написа:
                              А какво ще стане ако Турция ни нападне в този случай, щом намеси НАТО?
                              Пепел ти на устата. :D Не мисля, че е възможно.И аз открито си казвам - ако страната ни е застрашена и има нужда - ще участвам в защитата и.
                              pplk написа:
                              От кога Кипър е в НАТО?
                              Ти пак!Има ли значение? Лаф да става! :D :D :D Членове на НАТО

Коментар

pplk написа:
                                pr_00f написа:
                                От кога Кипър е в НАТО?
                                За окупацията на северната част Кипър иде реч ( 1974 ).
                                FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                                FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Working...
                                X