Получих честитка преди нова година, отидох, имаше опашка от към 15 човека - от голобради момци нямащи идея за какво ги викат до белобради дядовци. Общото мнение докато чакахме беше, че при евентуална мобилизация всеки ще хване обратна посоката на сборния пункт. Като ми дойде реда чичкото ми говореше някакви неща който дори не си направих труда да чуя, просто си взех листчето което ми даде, сложих го във военната книжка и си го преместих в другия крачол.Ако някога някъде по повод военно положение ме въоръжат с цел да водя измислена от някого война, първото нещо което ще направя е да организирам наказателн отряд и да изнамеря и публично разтрелям цялата политическа сган.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Има ли запасняци
Collapse
X
-
mnpenchev
-
naskobg написа:От всичко прочетено до момента, не ми става ясно едно. Защо на всеки разсъжденията са в посока "да обявим война"? Ами ако някой обяви война на нас? Кого ще тепаме тогава? Него или политиците?
Коментар
-
slonikon написа:Не помня, аз служих по-късно. Пък респективно кво означава съвсем си нямам представа. Всъщност не мога да намеря текста на клетвата от ’94. По закон излиза, че трябва да е старата, щот новия текст влиза в закона от 1996, ма не ми се вярва нещо."Аз, гражданинът на Народна република България, като встъпвам в редовете на Въоръжените сили, тържествено се заклевам да бъда честен, храбър, дисциплиниран и бдителен воин, да пазя строго военната и държавната тайна, безпрекословно да изпълнявам законите, военните устави и заповедите на своите командири и началници. Заклевам се добросъвестно да изучавам военното дело, с всички сили и средства да пазя военното и народното имущество и до последния си дъх да бъда предан на своя народ, на своята социалистическа родина и на народното правителство. Готов съм винаги по заповед на народното правителство за защитя своята родина - Народна република България - и като воин от Въоръжените сили се заклевам да защищавам родината си мъжествено, умело, с достойнство и чест, без да щадя кръвта си и дори живота си за постигане на пълна победа над враговете. Ако наруша тази моя тържествена клетва, нека ме постигне суровото наказание на закона на Народната република и всеобщата омраза и презрение на трудещите се.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
naskobg написа:От всичко прочетено до момента, не ми става ясно едно. Защо на всеки разсъжденията са в посока "да обявим война"? Ами ако някой обяви война на нас? Кого ще тепаме тогава? Него или политиците?A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:Ако прочетеш още веднъж, ще видиш, че не "всички" сме казали така.BO написа:И от друга страна ако ни нападне Русия, ама в истинския смисъл, не така, както украинците в момента, а германците да се отдръпнат от конфликта, защото не било техен проблем, то ти ли ще ходиш да се биеш с техниката им? Само докато стигнеш да ги видиш ще умреш от глад, защото няма да стигнат консервите с Русенско варено, поверени ти от нашата тъй могъща армия.
Коментар
-
BO написа:naskobg написа:От всичко прочетено до момента, не ми става ясно едно. Защо на всеки разсъжденията са в посока "да обявим война"? Ами ако някой обяви война на нас? Кого ще тепаме тогава? Него или политиците?A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
naskobg, все пак си говорим хипотетично, нали? За това ми беше и конкретния пример.Защото в днешно време със страните около нас не сме в някакви лоши отношения и хипотетично не би трябвало да влезнем лично ние във война с някой наоколо.Ако ще влезем във война, то ще е именно заради НАТО и именно, за да защитаваме интересните на някой 3-ти. Аз лично в такъв конфликт няма да вляза, директно си го казвам. И няма да защитавам 3-ти интереси.А какво ще стане ако Турция ни нападне в този случай, щом намеси НАТО?A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Аз пък не съм се клел.По време на клетвата бях в болница с варицела, та язък ми за тренировките по строева подготовка. Кой какво е писал и подисвал идея си нямам, но никой не ме е търсил след клетвата.А сега де. Казус.Но така и си избичих полагащата ми се годинка.Сега ако ме търсят за мобилизация да се крия ли под леглото или да ходя да ставам пак вещевакА какво ще стане ако Турция ни нападне в този случай, щом намеси НАТО?
Коментар
-
BO написа:А какво ще стане ако Турция ни нападне в този случай, щом намеси НАТО?pplk написа:От кога Кипър е в НАТО?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар