Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Има ли запасняци

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Румен_Хинчев написа:
    ,,Дръзки’’ и ,,Смели’’ , ако не се лъжа , бяха кораби от клас СКР , тоест стражеви кораби.тяхната основно задача е била охраната на конвои и борбата с подводници .Това е класификацията им във Варшавският Договор. В НАТО подобна функция са изпълнявали корвети и фрегати , но явно параметрите са били малко по-други , което според мен води до положението описано от колегата wwalker .
    Бяха стражеви кораби с широко приложение, а корабите на които аз служих бяха противолодъчни ПЛК, специализирани за борба с подводни лодки (както наричахме подводниците тогава). Въпреки, че нямахме класификация на ПЛК-тата у нас, когато имахме съвместни учения със съветските МПЛК ( уж малки противолодъчни кораби) от Севастопол, нашите ПЛК изглеждаха, като спасителни лодки пред тях...И тогава нашите гемии имаха единствената задача да "задържат врага", докато ония от Севастопол се организират за военни действия.Не знам, какво изглеждаме сега пред НАТО, но корабите на черноморските сили на СССР тогава бяха исполини и когато минаваха покрай нас правеха такова вълнение, че да се...издавим.
    A17DTС/S
    Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Working...
    X