Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Има ли запасняци

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Кире, единственото което ме спира е, че е в "Общи приказки" :D

Коментар

Plastex написа:
      А обясни и защо плаща държавата на армия от /по нейно мнение, аз не познавам никви военни/ небоеспособни хора, които /тук вече и аз съм на подобно мнение/ стане ли дебела, хвърлят оставките и... няма да ги намериш да вземат даже последната заплата
      Държавата плаща на армията само заплата. Нищо друго - инвестиция в техника има супер минимална. Масово оборудването ни е в най-добрия случай от средата на 80-е години. Знаеш ли колко демотивиращо може да бъде това? Как ще се почувстваш като застанеш рамо до рамо с един, айде да кажем немски войник, който е облечен перфектно от главата до петите, който е оборудван винаги с почти последния дъх на техниката и те прави да се чувстваш пълен нещастник. Да не ти казвам, че всичко по поделенията е заспало някъде началото на 80-е до към средата им. Е как, питам аз, да има резултати? Кадърните хора как да ги задържат? Повярвай ми, че кадърните хора не седят заради парите, но заради липса на елементарни условия за живот и служба се махат. Ето за това армията ни е небоеспособна, защото останаха предимно идеалисти и хора на заплата. За да се промени трябват пари, много пари, които бащицата не е склонен да дава.Защо - това сам си отговори.

Коментар

Airfan написа:
        За да се промени трябват пари, много пари, които бащицата не е склонен да дава.Защо - това сам си отговори.
        Ще дава, не усети ли, че напоследък друг вятър задуха. Ще, не ще, ще дава.
        Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Plastex написа:
          Airfan написа:
          За да се промени трябват пари, много пари, които бащицата не е склонен да дава.Защо - това сам си отговори.
          Ще дава, не усети ли, че напоследък друг вятър задуха. Ще, не ще, ще дава.
          За сега само духа, ама не се усеща реално.

Коментар

naskobg написа:
            Кире, единственото което ме спира е, че е в "Общи приказки" :D
            Вместо да преценявате с Кирча , кое е смислено и кое не е , можеш да се поразходиш из темата ,,Продавам автомобил ’’ и да разчистиш старите обяви , в които колите са продадени , а и да погледнеш тези , които по молба на собствениците трябва да се спрат .За споменатият по-горе : пише се ,,осирам’’ .
            FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
            FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Жоре. И в моята и във всяка друга сфера вече се чувстваме нищожни пред немските си колеги, но тук иде реч за армия.Когато една Държава не може да я поддържа в бойна готовност и да осигури адекватна материална база и техника за нея, тогава нямана какво да се надява. За това аз писах по-горе, че сегашните ни Държавници много добре трябва да си опичат акъла, в какъв евентуален конфликт биха ни вкарали и в каква бойна готовност сме въобще. Преди време ни учеха, че Армиятае Държава в Държавата и така беше. Хладилниците навън бяха празни, а в армията бяха пълни. Не сме били по-богата Държава и тогава, но разликата е, че тогава имахме държавници ( каквито и да са били )с акъл в главите. Иначе и хората са го казали: Слаба войска - слаба Държава и обратно.И за да се върнем към темата. Ако сега има запас кои ще бъдат мобилизирани, след като половината от годното за това население не са ходили в казарма ?
              A17DTС/S
              Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

ntodorov написа:
                Жоре. И в моята и във всяка друга сфера вече се чувстваме нищожни пред немските си колеги, но тук иде реч за армия.Когато една Държава не може да я поддържа в бойна готовност и да осигури адекватна материална база и техника за нея, тогава нямана какво да се надява. За това аз писах по-горе, че сегашните ни Държавници много добре трябва да си опичат акъла, в какъв евентуален конфликт биха ни вкарали и в каква бойна готовност сме въобще. Преди време ни учеха, че Армиятае Държава в Държавата и така беше. Хладилниците навън бяха празни, а в армията бяха пълни. Не сме били по-богата Държава и тогава, но разликата е, че тогава имахме държавници ( каквито и да са били )с акъл в главите. Иначе и хората са го казали: Слаба войска - слаба Държава и обратно.И за да се върнем към темата. Ако сега има запас кои ще бъдат мобилизирани, след като половината от годното за това население не са ходили в казарма ?
                Прав си приятелю,Кофтито е, че масово се среща неразбиране на този проблем и армията е низвергната в очите на хората. Причините са, че скоро не сме яли хурката на някой, ама и това ще стане рано или късно.И аз по темата - ще ги мобилизират и тях, ще ги обучат за 2 седмици и после законът на джунглата - по-силният оцелява.

Коментар

И аз по темата - ще ги мобилизират и тях, ще ги обучат за 2 седмици и после законът на джунглата - по-силният оцелява.
                  :P Пази Боже тогава нищо да не става, защото никоя майка, съпруга и дете не заслужават такъв зян.ПС: Впрочем преди няколко години си мислех, че времето на конвенционалната война ( респективно и нуждата от запасна войска) е изтекло.Откак се появиха ония джихадисти май най-уместната превенция си остава оная старата войскова структура.
                  A17DTС/S

Коментар

ntodorov написа:
                    И аз по темата - ще ги мобилизират и тях, ще ги обучат за 2 седмици и после законът на джунглата - по-силният оцелява.
                    :P Пази Боже тогава нищо да не става, защото никоя майка, съпруга и дете не заслужават такъв зян.ПС: Впрочем преди няколко години си мислех, че времето на конвенционалната война ( респективно и нуждата от запасна войска) е изтекло.Откак се появиха ония джихадисти май най-уместната превенция си остава оная старата войскова структура.
                    Това време никога няма да изтече, поне докато ние сме живи.

Коментар

Румен_Хинчев написа:
                      За споменатият по-горе : пише се ,,осирам’’ .
                      Така ли? Това ли е книжовно правилното "сране"!? По вашия край ако се "осирате" - по нашия се "усираме"! Панимайш?
                      VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                      VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                      VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                      VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                      Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Абе отколе си има една приказка: Където не е стъпил кракът на кашика, не е завладяно. Мани ги тия самолетните войни, дето още от виетнамската ги водят. То, ефектът от тях се вижда какъв е.А, и като съм тръгнал, не видях никъде в клетвата от онова време да пише нещо за Партията. Най-близкото е "...на своята социалистическа родина ".
                        браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

В наши дни когато има война, напълно непознати хора се избиват един друг за славата, богатството и кефа на хора който се познават много добре един друг, но никога не биха си причинили взаимно това......
                          Alfa 156 2.0 TS
                          Alfa 156 20VTurbo
                          Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                          Locost TF1 3.0V6

Коментар

slonikon написа:
                            Абе отколе си има една приказка: Където не е стъпил кракът на кашика, не е завладяно. Мани ги тия самолетните войни, дето още от виетнамската ги водят. То, ефектът от тях се вижда какъв е.А, и като съм тръгнал, не видях никъде в клетвата от онова време да пише нещо за Партията. Най-близкото е "...на своята социалистическа родина ".
                            Според чл.1 ал. 2 от тогавашната конституция БКП беше единствената и водещата сила в Държавата НРБ...Помниш ли: " Служа на Народна Република България" ???...Респективно означаваше и на БКП. Я си помислил нещо друго, я не едошло ЗКПЧ-то. От тях вреше в казармите. :P
                            A17DTС/S

Коментар

Не помня, аз служих по-късно. Пък респективно кво означава съвсем си нямам представа. Всъщност не мога да намеря текста на клетвата от ’94. По закон излиза, че трябва да е старата, щот новия текст влиза в закона от 1996, ма не ми се вярва нещо.
                              браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

slonikon написа:
                                Не помня, аз служих по-късно. Пък респективно кво означава съвсем си нямам представа. Всъщност не мога да намеря текста на клетвата от ’94. По закон излиза, че трябва да е старата, щот новия текст влиза в закона от 1996, ма не ми се вярва нещо.
                                ,,....социалистическата Родина ...’’ едва ли присъства в клетвата от 1994 г.
                                FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                                FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Working...
                                X