Не забравяйте, че където и както и да карате, при ПТП, винаги могат да ви напишат акт за несъобразена скорост На кума ми му написаха акт по тази точка, понеже се заби в един малоумник, който решил да прави обратен на извънградски път, на завой без никаква видимост и в двете посоки.Полицая преценява ситуацията и пише. Вече дали е правилно, само съдът може да реши, но става дълга и широка...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Предимство при разминаване в тясна уличка
Collapse
X
-
Тук вече има много зависимости и различно тълкуване.Но аз виждам друго - има знаци, които ти забраняват паркирането и в двете посоки.Ако аз минавах от там, то всеки ден щях да звъня на телефона и да викам паяка.Така и правих - 3 месеца подред, всяка вечер..И защото винаги беше около един и същи час, то след първите 2 седмици ме научиха и ми вдигаха със "здравей".След 2-рия месец след всеки мой сигнал, то те са длъжни да пращат кола и да ги вдига, само бяхме на - тука има пак спрели коли - отговор - пращам паяка и затваряхме телефона - има няма 5 секунден разговор. Повечето се научиха по трудния начин, че трябва да спазват знаците, защото просто пречат, а не, че ги нарушават просто без да пречат.Но понеже това е централно място, то пришълците не са само постоянни, а и временни такива.Та накрая пуснах официална жалба - жената по телефона ми каза какво да направя, като видя, че няма да се отърват толкова лесно от мен.Та пуснах жалба и там вися след това 1 седмица полицай. И един като не паркира, то никой не си позволява да паркира.Въпроса е, че 1-2 като паркират, то някак си увличат всички други. Казват си - тоя като е спрял, то и аз ще спра. Какво толкова. Ама като няма никой, то никой не смее да наруши забраната.И така леко полека се научиха. Това е моя съвет, който съм минал през него. Просто трябва да бъдеш постоянен и да видят, че няма да се откажеш.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Да, има знаци, но не се спазват. Абстрахирам се от това, че са нарушители - как се определя предимството на минаване в тази ситуация и ако стане ситуация, кой ще гъзят. Е това ми е любопитно. Питам, тъй като наскоро се дървихме с един отворко , който навлезе в тунелчето на 5 м , при положение, че аз почти излизах, т.е. бях изминал 30 м в тунела.
Коментар
-
Airfan написа:Да, има знаци, но не се спазват. Абстрахирам се от това, че са нарушители - как се определя предимството на минаване в тази ситуация и ако стане ситуация, кой ще гъзят. Е това ми е любопитно. Питам, тъй като наскоро се дървихме с един отворко , който навлезе в тунелчето на 5 м , при положение, че аз почти излизах, т.е. бях изминал 30 м в тунела.Когато разминаването е невъзможно без движение назад, тази маневра е длъжен да направи водачът, за когото тя е по-безопасна.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Airfan написа:Да, има знаци, но не се спазват. Абстрахирам се от това, че са нарушители - как се определя предимството на минаване в тази ситуация и ако стане ситуация, кой ще гъзят. Е това ми е любопитно. Питам, тъй като наскоро се дървихме с един отворко , който навлезе в тунелчето на 5 м , при положение, че аз почти излизах, т.е. бях изминал 30 м в тунела.
Коментар
-
BO написа:Ако аз минавах от там, то всеки ден щях да звъня на телефона и да викам паяка.Така и правих - 3 месеца подред, всяка вечер..И защото винаги беше около един и същи час, то след първите 2 седмици ме научиха и ми вдигаха със "здравей".След 2-рия месец след всеки мой сигнал, то те са длъжни да пращат кола и да ги вдига, само бяхме на - тука има пак спрели коли - отговор - пращам паяка и затваряхме телефона - има няма 5 секунден разговор. Повечето се научиха по трудния начин, че трябва да спазват знаците, защото просто пречат, а не, че ги нарушават просто без да пречат.Но понеже това е централно място, то пришълците не са само постоянни, а и временни такива.Та накрая пуснах официална жалба - жената по телефона ми каза какво да направя, като видя, че няма да се отърват толкова лесно от мен.Та пуснах жалба и там вися след това 1 седмица полицай.Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
За това в този случай полицая идва, гледа, че еди кой си е имал по-малко разстояние да върви назад, то за него е било по-безопасно и оп АКТ-а отива в неговата градинка.FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ
Коментар
-
tambuhtaneca написа:...там при катастрофа полицая нищо не преценява - има си таблет, правят се снимки, мерят се необходимите разстояния, ъгли на завъртане и т.н. и общо взето по разработен модел се определя в голям процент от случаите автоматично кой е виновен и кой с колко е карал преди катастрофата и това е защото на всякъде почти всички катаджии са безмозъчни харантутняци
Коментар
-
Immortal написа:tambuhtaneca написа:...там при катастрофа полицая нищо не преценява - има си таблет, правят се снимки, мерят се необходимите разстояния, ъгли на завъртане и т.н. и общо взето по разработен модел се определя в голям процент от случаите автоматично кой е виновен и кой с колко е карал преди катастрофата и това е защото на всякъде почти всички катаджии са безмозъчни харантутняциFIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар