BO написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Предимство при разминаване в тясна уличка
Collapse
X
-
naskobg написа:Който е навлязъл в лентата втори.То не знам какви трябва да сме, за да стигнем до челен удар, само защото трябва да си доказваме кой е прав.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:naskobg написа:Който е навлязъл в лентата втори.То не знам какви трябва да сме, за да стигнем до челен удар, само защото трябва да си доказваме кой е прав.
Коментар
-
naskobg написа:BO написа:naskobg написа:Който е навлязъл в лентата втори.То не знам какви трябва да сме, за да стигнем до челен удар, само защото трябва да си доказваме кой е прав.A20DTH ЖТД ама не баш
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
naskobg написа:BO написа:Кажи ми като полицай по кой член ще ми напишеш АКТ-а. Това питам през цялото време.Ти си полицая, а аз и третия, ....A20DTH ЖТД ама не баш
Коментар
-
"Чл. 44. (1) При разминаване водачите на насрещно движещите се пътни превозни средства са длъжни да осигуряват достатъчно странично разстояние между пътните превозни средства. (2) Ако разминаването не може да се извърши безопасно поради наличието на препятствие или стеснение на платното за движение, водачът, чиято пътна лента е заета, е длъжен да намали скоростта или да спре, за да пропусне насрещно движещите се пътни превозни средства.Хвалба: край на спора в неподходящата темаNissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
-
tambuhtaneca написа:оборудваш си колата като на "Ксандър Кейдж" и няма да имаш проблеми...ако ме разбирате какво искам да кажаNissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
-
Що спорите, като ви написах, че на мен в такава ситуация са ми писали АКТ?!?Полицаят изрично ми каза - ако трябва, ще дадеш назад до предното кръстовище и точка. Ти си в неговата лента.Не си пазя акта, че случката беше преди години, но помня добре, защото аз исках да извикаме КАТ, щото смятах, че съм прав - карам по улица с предимство, онзи не спира на стоп и се озовава срещу мен, ситуацията става през зимата по сняг. Няма как да спра, удряме се челно, леко, без кой знае какви поражения. Но като дойде катаджията, се оказах аз виновен - ударът е станал извън кръстовището, аз съм бил в неговата лента и точка.Няма значение, че съм навлязъл в уличката 100 м по-рано.И за да приключим спора, който аз започнах, ето извадка от закона:Чл. 44. (1) При разминаване водачите на насрещно движещите се пътни превозни средства са длъжни да осигуряват достатъчно странично разстояние между пътните превозни средства.(2) Ако разминаването не може да се извърши безопасно поради наличието на препятствие или стеснение на платното за движение, водачът, чиято пътна лента е заета, е длъжен да намали скоростта или да спре, за да пропусне насрещно движещите се пътни превозни средства.P.S. Ха ха ха.. снощи съм написал този пост, но не съм го постнал, щото съм заспал. Сутринта го пускам и виждам, че Веско вече го е пуснал същото
Коментар
-
Тъкмо и аз щях да постна това. От друга страна мен инструктора ме учи по друг начин- ако няма никой друг в стеснения участък(пътят с коли от едната страна)тогава си минаваш. Ако изскочи друг трябва да се плъзнеш в някоя дупка между колите, или да те изчака. Не знам колко е правилно това,но така ме научи. P.S. преди 3 месеца взех книжка.
Коментар
-
veselin10 написа:"Чл. 44. (1) При разминаване водачите на насрещно движещите се пътни превозни средства са длъжни да осигуряват достатъчно странично разстояние между пътните превозни средства. (2) Ако разминаването не може да се извърши безопасно поради наличието на препятствие или стеснение на платното за движение, водачът, чиято пътна лента е заета, е длъжен да намали скоростта или да спре, за да пропусне насрещно движещите се пътни превозни средства.Хвалба: край на спора в неподходящата тема
Коментар
-
Вляза ли в двупосочна улица и едното платно е заето от паркирали коли и насреща ми идва друга кола. Гледам къде има дупка между паркиралите да се набутам. Ако преценя, че движещия се с/у мен има по близо място да се дръпне си карам напред. На 95% се разминавам без проблеми. Много рядко някой ще се набута в мен, когато вижда, че няма къде да отида. Не говоря за закон, а как го правя в действителност и предполагам, че всички го правим така. Спора възникна от мой пост, като уточних, че улицата беше еднопосочна и другия с/у мен беше в нарушение...ами логично е той да се дръпне аз да си мина.ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
Immortal написа:Чл. 44. (1) При разминаване водачите на насрещно движещите се пътни превозни средства са длъжни да осигуряват достатъчно странично разстояние между пътните превозни средства.(2) Ако разминаването не може да се извърши безопасно поради наличието на препятствие или стеснение на платното за движение, водачът, чиято пътна лента е заета, е длъжен да намали скоростта или да спре, за да пропусне насрещно движещите се пътни превозни средства.FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ
Коментар
-
Колкото и да цитирате закона или правилника, няма да постигнете нищо, защото там няма описан такъв случай - двупосочно движение в улица, по която физически е възможно да мине само един автомобил. Никъде в закона или правилника няма да намерите текст, според който единият водач трябва да се изтегли на заден ход, за да осигури предимство на този, който е в уж правилната лента.И според мен е много правилно, че инструкторите учат кандидат водачите да НЕ влизат в такава улица, ако насреща им вече се движи някой, независимо коя лента е свободна. Защото обратното - да тръгнеш напред и да си търсиш въображаемото предимство, е предпоставка за ПТП или за конфликт. А това, че на Дидо са му написали акт, означава, че конкретният полицай е преценил така в съответната ситуация - нищо повече.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар