Колеги, четох спецификациите и там дават 5 метра максимална дължина на USB кабелите. Мен тия 5 метра не ми стигат с около метър. Освен това, останах с впечатлението, че ограничението е по захранване, а аз искам да вържа принтер, т.е. падът по напрежение на захранващите линии не ми е важен. Някой пробвал ли е да използва 6 метра кабел на принтер? Удължението над 5 метра смятам да го направя с прост удължителен USB кабел.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Някой пробвал ли е USB кабел за принтер с дължина над 5м
Collapse
X
-
Re: Някой пробвал ли е USB кабел за принтер с дължина над 5м
slonikon написа:Колеги, четох спецификациите и там дават 5 метра максимална дължина на USB кабелите. Мен тия 5 метра не ми стигат с около метър. Освен това, останах с впечатлението, че ограничението е по захранване, а аз искам да вържа принтер, т.е. падът по напрежение на захранващите линии не ми е важен. Някой пробвал ли е да използва 6 метра кабел на принтер? Удължението над 5 метра смятам да го направя с прост удължителен USB кабел.Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
-
Re: Някой пробвал ли е USB кабел за принтер с дължина над 5м
slonikon написа:Колеги, четох спецификациите и там дават 5 метра максимална дължина на USB кабелите. Мен тия 5 метра не ми стигат с около метър. Освен това, останах с впечатлението, че ограничението е по захранване, а аз искам да вържа принтер, т.е. падът по напрежение на захранващите линии не ми е важен. Някой пробвал ли е да използва 6 метра кабел на принтер? Удължението над 5 метра смятам да го направя с прост удължителен USB кабел.Brava 1.6 EL 16V 103 hps '96 ГИ Фобос
Коментар
-
той принтера не се захранва през УСБ кабела...тва е само за комуникацията...аз съм ползвал wifi адаптер с 10 метра кабел и нямаше никакъв проблем, а и пада на напрежение ще е пренебрежимо малък в рамките на няколко миливолта...все пак трябва да знаеш че някой ЛАН мрежи се захранват по ЛАН кабела а там имаме стотици метри кабел...Fiat Bravo 1.9 JTD 100
Коментар
-
Идеята е да се смени и рутера - с такъв с USB порт - и за него да се ръже принтера. Тъй че пробата отива на 60-70 лв. Тия принт сървъри много скъпи, а гаранция, че ще тръгне на конкретния принтер - никаква. Затва отидох на тоя вариант - няма лошо да си сменя рутера с по-нов, но не искам идеята да е обречена предварително, заради необходимата дължина на кабела.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
bubachko
Мисля, че за принтерите имаше някакво изискване, да не е повече от 3 метра (по спомени). Работил съм преди доста години в печатница и за да работи принтера трябваше да купим един УСБ хъб със захранване, иначе машината се държеше безобразно - Компютъра я намира, но понякога както си печата започва да прави глупости, печата глупости, или просто решава, че си разкачил връзката. Хъбче - задължително, вземи и по-къси кабели, 2х3 метра няма да е същото като 5+1, дори и с хъб
Коментар
-
Правил съм 10 мерта такъв кабел за WEB камера и работи. Много зависи и от кабела и от съответното устройство, затова е най-добре да се пробва.Аз използвах качествен FTP кабел, на който сложих два USB накрайника. Инвестицията е няколко лева и си заслужава пробатаAlfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
slonikon написа:Нещо с модулиране на сигнала било и така се постигало по-голямото разстояние при ЛАН мрежите.Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
Какво УСБ е. 2 или 3. 2 работи на около 6 метра,5 е гарантирания максимум за безпроблемна работа, заради което и кабелите са 5-метрови.При УСБ-3 разстоянието е наполовина.Според мен-търсете безжични варианти.Камерите не са критерий. Тe не ползват пълния капацитет на линията. Докато принтера прехвърля данните за 1-2 секунди, в които му трябва максимална скорост.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар