veselin10 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за интернет
Collapse
X
-
И аз писах за адресите ама колегата не казва аз силно продължавам да подозирам неправилно адресиране, а и тая маска 255.255.252.0 къде ти е? ако е на вътрешната мрежа и тя почва с 192.168.х.х. съвсем нормално е да не я приема. А тя не ти и трябва освен ако нямаш до 510 ПЦта в мрежата. ако е от страна на доставчика тогава мога да се съглася и то пак ако е по малък адреса от 192 в началото.Но важното е че е тругнало.Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
snake написа:NikMar написа:... Щом лаптопа работи би трябвало и GSM-мите да работят и ако не работят защо?FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
Колега, NikMar - обясненията ти са доста неясни, а и явно и ти самият не си особено наясно с материята, така че няма как да знаем дали наистина всички се обръщат към TPlink-a. Можеш да си сигурен, само ако ги видиш в Client List-а му, както вече ти писах. Но щом смяташ, че си се справил, Ок, това е важното .Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
NikMar написа:snake написа:NikMar написа:... Щом лаптопа работи би трябвало и GSM-мите да работят и ако не работят защо?Ewing написа:И аз писах за адресите ама колегата не казва аз силно продължавам да подозирам неправилно адресиране, а и тая маска 255.255.252.0 къде ти е? ако е на вътрешната мрежа и тя почва с 192.168.х.х. съвсем нормално е да не я приема. А тя не ти и трябва освен ако нямаш до 510 ПЦта в мрежата. ако е от страна на доставчика тогава мога да се съглася и то пак ако е по малък адреса от 192 в началото.Но важното е че е тругнало.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
naskobg написа:veselin10 написа:........ Препоръчвам канал 6 ама може да пробваш. ......Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
-
veselin10 написа:Кристалната топка ми показа, че поради спецификата на чипа на радиото на този рутер и практиката с оригинален фърмуеър работи най-добре на канал 6. С DD-WRT работи по-добре на 11-ти. Числата от тотото за неделя са : ..... тайна
Коментар
-
Може и да не съм наясно на 100% с нещата, но съм наясно че това което се получи при колегата, т.е. вивакомския модем работи с директно включване в модема на близу, а при мен същата постановка не работи, ПОВТАРЯМ включва се само вивакомски рутер в модем на близу без нищо друго и телефона при него работи а при мен - не. Тогава за какви насторйки IP-та и т.н. да спорим.Докато пишех по-горните редове синът донесе друг модем същия модел от близу и в момента съм с него и всичко е ток и жица, така че хайде спорете сега че не съм прав за гаф в модема.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Коментар
-
добре де в бързината съм се отвял 1022 ПЦта са изпуснал съм една единица , а за другото има рутери които забраняват да се прави надкласово рутиране или както го водеха в превод. Което ще рече че 192.168.0.х адресите са клас С които пък по подразбиране са само с /24 маслка или по-голяма.някои сапунерки са точно така за да спестяват от код във фирмуера.Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
Ewing написа:добре де в бързината съм се отвял 1022 ПЦта са изпуснал съм една единица , а за другото има рутери които забраняват да се прави надкласово рутиране или както го водеха в превод. Което ще рече че 192.168.0.х адресите са клас С които пък по подразбиране са само с /24 маслка или по-голяма.някои сапунерки са точно така за да спестяват от код във фирмуера.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:Ewing написа:добре де в бързината съм се отвял 1022 ПЦта са изпуснал съм една единица , а за другото има рутери които забраняват да се прави надкласово рутиране или както го водеха в превод. Което ще рече че 192.168.0.х адресите са клас С които пък по подразбиране са само с /24 маслка или по-голяма.някои сапунерки са точно така за да спестяват от код във фирмуера.Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
Коментар
-
Става все по-интересно. На 26.02 получих на лични съобщение следното"Здравейте, Аз съм Катя Панева - експерт онлайн комуникации в Blizoo. Пиша Ви по повод Ваше съобщение във форума за проблем с безжичната мрежа при използване на интернет услугата. Съветваме Ви, първо да се опитате сами да отстраните повредата като използвате нашия blizoo помощник на адрес http://help.blizoo.bg/help_internet_wizzard.html .. В blizoo помощник ще откриете пълни ръководства за работа с предоставените от нас устройства, както и бързи стъпки за решаване на технически проблеми. В сайта може да се информирате и за текущи профилактики, промени в услугите и специфики при ползването на оборудването Ви. Ако не успеете да разрешите проблема чрез съветите на blizoo помощник, моля да ни изпратите актуален мобилен телефон за връзка и удобно за Вас време, в което да Ви позвъним. На Ваше разположение 24х7 е и горещата ни линия 0700 43 700. Благодарим Ви, че ползвате услугите ни. Като наш клиент ,Вие заслужавате най -доброто обслужване и ние ще се погрижим за това! С уважение: Катя Панева"Г-жа Пенева се е регистрирала на 26.02 във форума /явно само за това/ и ми е пуснала това съобщение, отговорих й с молба за помощ, но отговор нямам. Нещата в момента са следните:Получава се така, че моят модем след рестарт тръгна с всичко което ми трябва, но от време на време забива, вчера съм го рестартирал 4-5 пъти / в интерес на истината отначало не бяхме се сетили да го рестартираме, не очаквахме че там ще е проблема/, после синът се обади в офиса ви и те му казаха да пусне заявка за смяна, но след 2-3 ч. му звъннаха /договора е на негово име/ му казаха, че няма да го сменят, а ще го поправят директно от София, може би са го флашвали з/о му се обадиха за рестартиране. Позакрепи се за известно време и после започна да губи някоя от мрежите, РС или WiFi или телефоните става всеки път различно. Какво да направя още?FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар