Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за интернет

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

veselin10 написа:
    ........ Препоръчвам канал 6 ама може да пробваш. ......
    Как така го препоръча, без да си сканирал на място ефира?Кристална топка?

Коментар

И аз писах за адресите ама колегата не казва аз силно продължавам да подозирам неправилно адресиране, а и тая маска 255.255.252.0 къде ти е? ако е на вътрешната мрежа и тя почва с 192.168.х.х. съвсем нормално е да не я приема. А тя не ти и трябва освен ако нямаш до 510 ПЦта в мрежата. ако е от страна на доставчика тогава мога да се съглася и то пак ако е по малък адреса от 192 в началото.Но важното е че е тругнало.
      Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
      182A4.000 IAW49F
      LPG - Lovato EasyFast
      ----------------------------
      "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

snake написа:
        NikMar написа:
        ... Щом лаптопа работи би трябвало и GSM-мите да работят и ако не работят защо?
        За последен път се включвам: прочете ли какво ти писах, сигурен ли си, провери ли, че лаптопът и телефоните получават IP адрес от един и същи рутер?
        А от къде да вземат други адреси, нали всички се обръщат към TPLink-а?ОТРИХ ПРОБЛЕМА! Както и очаквах заковаването на статични адреси на вана ми изигра номер, тази заран намаше нет. Зададох да са динамични като оставих чек на DNS-а и всичко си тръгна. Адресите се оказаха различни от вчерашните и сега си взема каквото му подаде модема, за телефоните гвоздейчето явно е в DNS-а, без него те немогат да намерят страница в нета, за разлика от лаптопа и стационарните компютри, иначе си получават IP. Тук вече трябва да се почете малко каква е разликата в протоколи и др. м/у телефоните и компютрите, ако иска човек да разбере защо не вървят без чек на DNS-а.Допълнение. Току що говорих с един колега на когото дадох вчера еди модем на виваком и той е на близу, с директно закачане към модема на близу без никакво пипане вътре всичко си е тръгнало както трябва, явно нещо в моя модем на близуто има нещо фалшиво.
        FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
        Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Колега, NikMar - обясненията ти са доста неясни, а и явно и ти самият не си особено наясно с материята, така че няма как да знаем дали наистина всички се обръщат към TPlink-a. Можеш да си сигурен, само ако ги видиш в Client List-а му, както вече ти писах. Но щом смяташ, че си се справил, Ок, това е важното .
          Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

NikMar написа:
            snake написа:
            NikMar написа:
            ... Щом лаптопа работи би трябвало и GSM-мите да работят и ако не работят защо?
            За последен път се включвам: прочете ли какво ти писах, сигурен ли си, провери ли, че лаптопът и телефоните получават IP адрес от един и същи рутер?
            А от къде да вземат други адреси, нали всички се обръщат към TPLink-а?ОТРИХ ПРОБЛЕМА! Както и очаквах заковаването на статични адреси на вана ми изигра номер, тази заран намаше нет. Зададох да са динамични като оставих чек на DNS-а и всичко си тръгна. Адресите се оказаха различни от вчерашните и сега си взема каквото му подаде модема, за телефоните гвоздейчето явно е в DNS-а, без него те немогат да намерят страница в нета, за разлика от лаптопа и стационарните компютри, иначе си получават IP. Тук вече трябва да се почете малко каква е разликата в протоколи и др. м/у телефоните и компютрите, ако иска човек да разбере защо не вървят без чек на DNS-а.Допълнение. Току що говорих с един колега на когото дадох вчера еди модем на виваком и той е на близу, с директно закачане към модема на близу без никакво пипане вътре всичко си е тръгнало както трябва, явно нещо в моя модем на близуто има нещо фалшиво.
            Аз пък мисля, че няма нищо фалшиво, а само настройки, които не правиш, са причината.Няма разлика между телефоните и компютрите. И двете не могат да работят без ДНС-и
            Ewing написа:
            И аз писах за адресите ама колегата не казва аз силно продължавам да подозирам неправилно адресиране, а и тая маска 255.255.252.0 къде ти е? ако е на вътрешната мрежа и тя почва с 192.168.х.х. съвсем нормално е да не я приема. А тя не ти и трябва освен ако нямаш до 510 ПЦта в мрежата. ако е от страна на доставчика тогава мога да се съглася и то пак ако е по малък адреса от 192 в началото.Но важното е че е тругнало.
            И как реши, че не може да имаш 22 битова маска на "192" и как реши пак, че при 22 битова маска имаш 510 хоста? Попрочети си още малко нещата. :D
            A20DTH ЖТД ама не баш
            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

naskobg написа:
              veselin10 написа:
              ........ Препоръчвам канал 6 ама може да пробваш. ......
              Как така го препоръча, без да си сканирал на място ефира?Кристална топка?
              Кристалната топка ми показа, че поради спецификата на чипа на радиото на този рутер и практиката с оригинален фърмуеър работи най-добре на канал 6. С DD-WRT работи по-добре на 11-ти. Числата от тотото за неделя са : ..... тайна
              Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
              Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
              Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

veselin10 написа:
                Кристалната топка ми показа, че поради спецификата на чипа на радиото на този рутер и практиката с оригинален фърмуеър работи най-добре на канал 6. С DD-WRT работи по-добре на 11-ти. Числата от тотото за неделя са : ..... тайна
                Ако имаш зашумяване на канала, твоето правило е наистина продиктувано от кристална топка. Канал се подбира със сканиране на ефира. :D

Коментар

Може и да не съм наясно на 100% с нещата, но съм наясно че това което се получи при колегата, т.е. вивакомския модем работи с директно включване в модема на близу, а при мен същата постановка не работи, ПОВТАРЯМ включва се само вивакомски рутер в модем на близу без нищо друго и телефона при него работи а при мен - не. Тогава за какви насторйки IP-та и т.н. да спорим.Докато пишех по-горните редове синът донесе друг модем същия модел от близу и в момента съм с него и всичко е ток и жица, така че хайде спорете сега че не съм прав за гаф в модема.
                  FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!

Коментар

добре де в бързината съм се отвял 1022 ПЦта са изпуснал съм една единица , а за другото има рутери които забраняват да се прави надкласово рутиране или както го водеха в превод. Което ще рече че 192.168.0.х адресите са клас С които пък по подразбиране са само с /24 маслка или по-голяма.някои сапунерки са точно така за да спестяват от код във фирмуера.
                    182A4.000 IAW49F
                    LPG - Lovato EasyFast
                    "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

Ewing написа:
                      добре де в бързината съм се отвял 1022 ПЦта са изпуснал съм една единица , а за другото има рутери които забраняват да се прави надкласово рутиране или както го водеха в превод. Което ще рече че 192.168.0.х адресите са клас С които пък по подразбиране са само с /24 маслка или по-голяма.някои сапунерки са точно така за да спестяват от код във фирмуера.
                      Ами пак не позна.Сега може да прочетеш що е то CIDR.Твоето мнение звучи, че някой да "спести" от код е решил да не може да си сложиш точно 192.168.23.34/32 адрес, защото ... просто така е решил.Както и да е. Успех.
                      A20DTH ЖТД ама не баш
                      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
                        Ewing написа:
                        Ами пак не позна.Сега може да прочетеш що е то CIDR.Твоето мнение звучи, че някой да "спести" от код е решил да не може да си сложиш точно 192.168.23.34/32 адрес, защото ... просто така е решил.Както и да е. Успех.
                        Точно това визирах и за да го имплементираш тоя CIDR в рутера трябва да напишеш код който да преравя рутинг таблицата няколко пъти и всеки път да търси конкретн инеща. А в пъти по лесно е да кажеш, че мрежи от тоя до тоя адрес са клас А или С с маска /8 или /24 примерно и това е, по малка цифра от 24 не можеш да сложиш, а и както казах по-горе може да се слагат маски, но САМО по-големи, което в твоя случай /32 е напълно възможно. Побитовото сравняване работи така, по-големи цифри се проверяват лесно и мачват от първото претърсване, а по-малки цифри трябва да се рови многократно за да се избегнат конфликти. за това и казах за по евтините рутери, за силните в бранша не е проблем да си го имплементират това и да можеш да си слагаш какъвто адрес искаш и няма да прави конфликти с маската както на колегата.Но нищо де може някой с някой сертификат да се включи по темата аз признавам не съм чел достатъчно и не съм запознат в детайли. Пък и информацията ми е от преди години, кой знае какво са измилили напоследък
                        182A4.000 IAW49F
                        LPG - Lovato EasyFast

Коментар

Става все по-интересно. На 26.02 получих на лични съобщение следното"Здравейте, Аз съм Катя Панева - експерт онлайн комуникации в Blizoo. Пиша Ви по повод Ваше съобщение във форума за проблем с безжичната мрежа при използване на интернет услугата. Съветваме Ви, първо да се опитате сами да отстраните повредата като използвате нашия blizoo помощник на адрес http://help.blizoo.bg/help_internet_wizzard.html .. В blizoo помощник ще откриете пълни ръководства за работа с предоставените от нас устройства, както и бързи стъпки за решаване на технически проблеми. В сайта може да се информирате и за текущи профилактики, промени в услугите и специфики при ползването на оборудването Ви. Ако не успеете да разрешите проблема чрез съветите на blizoo помощник, моля да ни изпратите актуален мобилен телефон за връзка и удобно за Вас време, в което да Ви позвъним. На Ваше разположение 24х7 е и горещата ни линия 0700 43 700. Благодарим Ви, че ползвате услугите ни. Като наш клиент ,Вие заслужавате най -доброто обслужване и ние ще се погрижим за това! С уважение: Катя Панева"Г-жа Пенева се е регистрирала на 26.02 във форума /явно само за това/ и ми е пуснала това съобщение, отговорих й с молба за помощ, но отговор нямам. Нещата в момента са следните:Получава се така, че моят модем след рестарт тръгна с всичко което ми трябва, но от време на време забива, вчера съм го рестартирал 4-5 пъти / в интерес на истината отначало не бяхме се сетили да го рестартираме, не очаквахме че там ще е проблема/, после синът се обади в офиса ви и те му казаха да пусне заявка за смяна, но след 2-3 ч. му звъннаха /договора е на негово име/ му казаха, че няма да го сменят, а ще го поправят директно от София, може би са го флашвали з/о му се обадиха за рестартиране. Позакрепи се за известно време и после започна да губи някоя от мрежите, РС или WiFi или телефоните става всеки път различно. Какво да направя още?

Коментар

Working...
                          X