Смених си доставчика. Защо, не ме питайте. И се яви проблем. Бях на Виваком и всичко си беше ОК. Стационарни компа 3 бр., лаптоп и GSM-и всичко си работеше. Преминах на Близу, синът го избра, единствено което е по-доброто е скоростта - 4 пъти по-висока, но възникна проблем с GSM-ите, уж се връзват, но немогат да отворят страница в нета, смених 4 рутера като последния е TPLink и ефекта е същия, а лаптопа няма проблем. Дайте акъл на какво може да се дължи тази дивотия. А и още нещо да добавя, когато включа интернета към WAN на TPLink-а не ми рутираше сигнала, закачих го на LAN-a и се получи, явно нещо съм пропуснал в настройките, но не се сещам какво.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за интернет
Collapse
X
-
Според мен има нещо нередно в мрежата на тея шарани. Като за начало можеш да ресетнеш рутера до заводски настройки. После да погледнеш за наличие на нов фърмуер и евентуално да го инсталираш. Като правиш мрежата си, пробвай отначало да не слагаш парола и кодиране. Да се види дали телефоните ще тръгнат така. Ако всичко е наред мисли за това какъв вид защита използваш. Не е нормално рутера да не работи през wan порта. Щом си го качил на lan-a явно ползваш ddwrt, да не би там да си омазал нещата.
-
Пробва ли да рестартираш телефоните - аз имах този проблем, като отида на гости на майка ми и баща ми, в тяхната мрежа и то, не само аз, а и телефонът на жена ми. Дава ми пълен обхват на рутера, но не може да отвори страница. Рестартирах първо моя телефон и се оправи, после и жена ми си рестартира нейния и също "прогледна".Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
GSMите колко са годишни? Да не се окаже да си пуснал рутера само на 11n пък телефоните да подържат само 11g това ми хрумва като за начало. Ако съм прав пусни рутера на мешан режим или авто и трябва да се оправи.Колкото до това с ЛАН и ВАН порта ще трябва да обясниш по-подробно за ситуацията защото ако не си пипал нищо и така работи значи доставчика има проблем. А странното е че ти работят по тоя начин и 3те стационарни ПЦта. Тях как си вързал с кабел или и те са УИФИ?Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
Такааа! 1.Телефоните са различни от 6 месечни до 3 годишни плюс една нокиа на незнайни години, само нокиата съм пускал отначало, другите не сме ги рестартирали. 2.Пуснахме рутера на 11bg mixed, пробвахме и на ауто.3. Рутерите са резетвани многократно и са правени експерименти каквито се сетихме.4. Стационарните компове са с кабел.Синът се обади на близу и от там ония цъкат като швейцарски часовници и отговорът им катао цяло е "Хм, интересно, нямам обяснение". Топологията ми беше следната:Рутер на Вива с Wireless и всичко си вървеше, от него има кабел до съседния апартамент на дъщерята и понеже се пада радиосянка съм сложил още един вивакомски без DHCP и той си лъччи без проблем, всичко си вървеше.Сега положението се промени само в началото, от модема на близу отива в един рутер от виваком без DHCP а втория рутер на дъщерята е с DHCP за да бълва IP за Wireless-а. Всичко си работи с изключение на GSM-те.Някой ще оплюят вивакомските рутери, но на мястото на първия пробвахме TPLink и ефекта е същия. Само не сме пробвали да оставим без кодировка и парола, но и това ще направим, не ми остана време.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
След първия рутер какви са адресите ми е интересно и втория как го връзваш към първия през неговия си ЛАН порт или ВАН порт. Ако е първото е добре първия рутер да раздава адресите а втория не, а ако е второто тогава трябва мрежите да са им различни. Демек след първия рутер да са примерно 192.168.х.0/24 а след втория да са 192.168.у.0/24. (за предпочитане избягвай х или у да са 0 или 1 по скоро от 2 нагоре)Поне това ми хрумва ако правилно съм разбрал постановката.п.с.сещам се и друго, щом всичко е на кабел а втория рутер пуска DHCP само за УИФИто и там е проблема значи нещо неговите или настройки са куци или раздава неправилните адреси. по скоро залагам на неподходящи адреси.Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
Re: Въпрос за интернет
NikMar написа:... но възникна проблем с GSM-ите, уж се връзват, но немогат да отворят страница в нетаTonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
А а лаптоп с безжична връзка пробвал ли си ?Просто на телефоните набора от диагностични средства е по ограничен.Та като се вържеш безжично с ПЦ си огледай какви ип-та получава, можеш ли да си пингваш детаулт гейтуея и другите машини в мрежата и да пуснеш един трейс навън. То ще си покаже къде ти умира връзката.Подобни проблеми си искат подобен тип диагностика а не смяна на устройства и стрелба на сляпо в тъмното.Според мен има омазно нещо в дхцп настройките, но така отдалечено няма как да ти се помогне без детайлно описание на конфигурацията на всички устройства.
Коментар
-
Защо въобще си променял DHCP сървъра в тази конфигурация?Остави си го както преди.От модема на Близу във WAN порт-а на рутера с динамична IP настройка на WAN порта му. Той дава и DCHP-то на LAN-a.И както до сега е било - от първия "Близу" рутер от LAN порта му го ръгаш в LAN порта на 2-рия, "дъщерен" рутер, който е с изключен DHCP и така.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
"Рутерите" на бтк са модеми. Ти си вързал модема на близу към техните лан портове. Така те работят като суичове и рутирането се извършва от модема на близу.Трябва към модема на близу да закачиш тп линка на ван порта му. В настройките на тп линка за ван порта трябва да зададеш динамик айпи. Всички последващи устройства закачаш към лан портовете на тп линка или към уайърлеса му.
Коментар
-
В карайна сметка след заковаването на статични адреси на WAN-a, гейта и ДНС-а нещата се получиха, въпреки че за мен това не е най-правилното решение. Това е на TPLink-a.При ауто на WAN-а нещата не се получават. Щом лаптопа работи би трябвало и GSM-мите да работят и ако не работят защо? При опит за свръзване на GSM дава че се опитва да му прати IP, но явно нещо не се получава, но на друг експеримент дава включване, но неможе да отвори страница в нета.По идея, трябва всяко у-во да си има IP и някой трябва да му ги осигури, и би трябвало DHCP сървъра на близу да ги раздаде и той го прави на ауто, но на GSM-те не се получава, втория рутер/модем както искате го наречете, не пуска адрес и затова му сложихме DHCP, но телефоните пак не получават нормално. След заковаване на адресациите във WAN-a и пускането на DHCP всичко си тръгна. Но всичко това тръгна с TPLink-а вивакомските не приемат тези настройки изхвърлят ме на подмаската при мен е 255.255.252.0, а те не я приемат.За недоогледалите единствения проблем ми бяха телефоните и нищо друго.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
NikMar написа:... Щом лаптопа работи би трябвало и GSM-мите да работят и ако не работят защо?Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар