Здравейте,Искам да попитам, ако имам обикновен лазерен принтер с USB интерфейс (не wifi) може ли да го споделя с всички компютри?Обясниха ми, че на компютъра на който е инсталиран го "шервам" в мрежата. Което не ми е много ясно как става. Както и не ми е ясно как да го намеря на другите компютри. Ще помоля, ако не е много сложно да ми обясните възможно ли е и ще се справи ли обикновен "юзър" като мен
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Споделяне на принтер - как ?
Collapse
X
-
Re: Споделяне на принтер - как ?
vital написа:Здравейте,Искам да попитам, ако имам обикновен лазерен принтер с USB интерфейс (не wifi) може ли да го споделя с всички компютри?Обясниха ми, че на компютъра на който е инсталиран го "шервам" в мрежата. Което не ми е много ясно как става. Както и не ми е ясно как да го намеря на другите компютри. Ще помоля, ако не е много сложно да ми обясните възможно ли е и ще се справи ли обикновен "юзър" като мен
-
Е да, естествено в моята мрежа :DПринт сървър не ми се купува честно казано. Искам да си спестя и да не е wifi принтера, защото на цветните лазерни надценката е доста голяма при моделите wifi. При черно-белите е пренебрежимо малка. След като го шерна как да го пусна на другите компютри? Трябва ли да им сваля драйвър за принтера?
Коментар
-
Здравейте,Искам да Ви попитам относно споделянето на принтер посредством рутераПринтера ми е 3в1 НР 1310, той е инсталиран на РС с уиндоус ХР. Искам да си споделя принтера към лаптопите който са с уиндоус 7. На комптъра с ХР има боднат кабел за нет който идва от WIFI рутер на мтел, същият рутер предава безжичен нет към лаптопите с уиндоус 7. Как да си споделя принтера към тях? Ако може да ми кажете и обясните просто. Не съм на ти с това. Помагайте и аз мога да ви помогна с части на добри цени.Фиат МАРЕА 1.9 ТД100
харчи: DOSTA
Коментар
-
Така описаната постановка ми говори, че настолния с ХР и лаптопите с W7 са в една мрежа. Отиваш на Printer and Faxes на настолния, кликаш с десен бутон на въпросния принтер( инсталиран локално на същия тоя компютър) даваш му Properties->Sharing->Share this printer. Отиваш на wifi лаптопите в Devices and printers ( Win7) -> Add Priner, в прозореца избираш Add a network, wireless or bluetooth printer, след приключване на търсенето ( в мрежата) би трябвало да ти излезе в списъка принтера, който си споделил от компа с ХР, избираш го -> ОК и печатиш. Можеш да имаш въпроси от сорта, да изтегля ли драйверите по мрежата и проблеми с 32/64 битови версии на същите.
1.9 JTD 110hp
Ex: Fiat Marea 1,8 16v 97г. LPGi
Коментар
-
Естествено че принтера няма да работи ако компютъра с ХР не е пуснат. В тази конфигурация това PC се явява един вид принт сървър. Драйвери за лаптопите няма да са нужни. Ако принтера има лан то тогава да се закачи към рутера директно, така няма да е нужно старото РС да бъде пуснато. Тогава обаче ще е нужно да се инсталират драйвери на всеки един компютър. За колегата по горе, ако не може да се оправи, да пише в търсачката "как да споделя принтер ХР", ще му излязат доста резултати повечето и със screenshot-тове. Така стъпка по стъпка ще си "шарне" принтера.
Коментар
-
rebel написа:Аз мисля, че няма да трябват драйвери! Би трябвало да споделя тези на компютъра на който е инсталиран!Hristian_Aleksiev написа:В тази конфигурация това PC се явява един вид принт сървър. Драйвери за лаптопите няма да са нужни.
1.9 JTD 110hp
Ex: Fiat Marea 1,8 16v 97г. LPGi
Коментар
-
OpenGL написа:Драйвера инсталиран на сървъра най-вероятно е 32 битов. Win7-ците да кажем са 64 битови и искат такъв драйвер. Обикновено при шерването се тегли транспарантно през мрежата и се инсталира локално. Драйверите за отдалечения принтер трябва да бъдат инсталирани локално.
Коментар
-
Благодаря за отговорите , но нищо не стана. Нищо не откри уин 7 от споделения принтерна ХР. Дадох ръчно да го търси като преписах айпи от принтера, после ми излезнаха модели но моя го нямаше. С две думи нищо не направих ама може би поомазах нещата. Де да ръчна че да стане евентуалноФиат МАРЕА 1.9 ТД100
харчи: DOSTA
Коментар
-
Няма да търсиш по IP. щом принтера ти е споделен трябва да го търсиш по името на компютъра. след като дадеш добави принтер, ще ти излязат некви имена. на теб ти трябва линка който е отдолу(че принтера ти го няма в дадения списък и искаш ръчно да го намериш). след това ползваш 2-рата опция. Има бутон за преглед. След като натиснеш тоя бутон ти излизат всички компютри в твоята мрежа. избираш този с ХР-то и след като влезеш в него трябва принтера ти да се появи. Тогава вече ще те пита за драйвери и такива неща които обсъждахме по-горе.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар