Някой има ли опит с електрическо колело?Да кажем ей такова:http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...ересува ме наистина ли може да минеш да кажем 40 км. на ток или е доста по-малък пробега?И до колко в нормални градски условия може да се движиш на ток? Демек дали двигателя му е достатъчно мощен, за да се предвижваш нормално.Всякакви мнения са добре дошли.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Електрическо колело
Collapse
X
-
Един приятел си направи сам, ама му излезе доста по-солено, от това което е в обявата. Започна с евтини части, и сега е с някаква главина за 1000 и кусур лева, и някакви супер-дупер батерии. Казва че минава без проблем около 50км. Пробвал съм го няколко пъти, с последният сетъп направо върти гумА . Е предна де, ама върти. Иначе е доста бързо, и набира яко. И тежи мноооого, не разчитай на педалите. Това от обявата, на половината на това което му дават, да върши работа, пак е добре. Обаче като му гледам батерията и главината, не вярвам.РЕД:Е сега му се обадих по телефона за по-детайлна информация.Колелото е Лидер Закс.Батерията е на "Хедуей" литиево-феро-фосфатна, 48v, 15Ah, тежи 8кг.Мотора е безчетков 500W, от конрад каза че го купувал, тежи 6кг.С едно зареждане рекорда му е 95км. Ако кара нормално (да помага при тръгване с педалите), около 70км. Ако го ръчкаш здраво около 40км. Максимална скорост 44км/ч.Общо тегло 34,9кг. Значи това от сайта би трябвало да прави поне 30-40км с едно зареждане, което е не е лошо.
-
Според мен тези 40-50 км са при оптимални стойности на: тегло на водача, безветрие, налягане в гумите, равна настилка, оптимална скорост на движение (предполагам около 20 км/ч), както и еднократно тръгване - т.е. извънградско каране. Та реално според мен 15-20 км в градска среда би трябвало да може изцяло на ток.FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ
Коментар
-
nikolce написа:Един приятел си направи сам, ама му излезе доста по-солено, от това което е в обявата. Започна с евтини части, и сега е с някаква главина за 1000 и кусур лева, и някакви супер-дупер батерии. Казва че минава без проблем около 50км. Пробвал съм го няколко пъти, с последният сетъп направо върти гумА . Е предна де, ама върти. Иначе е доста бързо, и набира яко. И тежи мноооого, не разчитай на педалите. Това от обявата, на половината на това което му дават, да върши работа, пак е добре. Обаче като му гледам батерията и главината, не вярвам.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Я пак си помисли за "колелото"-регистрация, ГО, каска, данъци...[size=9:4d93409b4b]Град Варна В ИМЕТО НА НАРОДА Варненският районен съд двадесет и трети съставНа двадесет и шести ноември Година две хиляди и осмаВ публично заседание в следния състав: Съдия Д.М.като разгледа докладваното от съдиятаНАХД № 5345 по описа на съда за 2008г.,за да се произнесе взе предвид следното: Производството е по реда на чл.59 и сл. от ЗАНН и е образувано по жалба на К.А.А. - ЕГН ********** против Наказателно Постановление № 12 581 / 11.09.2007г. на Началника на група в сектор ПП-КАТ -Варна, с което му е наложено административно наказание "ГЛОБА" в размер на 100 /сто/ лева на основание чл.175 ал.1 т.1 пр.1 от ЗДП и административно наказание ,,Глоба
Коментар
-
Би трябвало да има техническа документация към продукта, който предлагат, там би трябвало да е записано какво е, а пък МВР как ще го тълкуват сигурно е съвсем отделно, но няма да е лошо Боби, наистина да ги провериш всички тия щуротии да не се окаже накрая, че наистина ще трябва да правиш ГО, преглед и т.н., от много глава не боли са казали хоратаpunto HGT
Коментар
-
Salvador написа:Пуснах го за да го прочетеш, по възможност внимателно, за да разбереш за какво става въпрос. Водят се "електрически мотопеди". Не е велосипед, както ги рекламират.A20DTH ЖТД ама не баш
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Е, поне преглед нямат. В една категория са с 50-кубиковите:"категория L1е - мотопеди - моторните превозни средства с две колела и конструктивна максимална скорост не по-голяма от 45 km/h, двигател с вътрешно горене с работен обем не по-голям от 50 cm3 или с 4 kW максимална постоянна номинална мощност в случай на електродвигател;"Откакто са влезли у нас тия машини, полицията си им праска актове как си пише по дебелите книги, защото всичките им собственици мислят, че карат велосипеди.
Коментар
-
Salvador написа:Е, поне преглед нямат. В една категория са с 50-кубиковите:"категория L1е - мотопеди - моторните превозни средства с две колела и конструктивна максимална скорост не по-голяма от 45 km/h, двигател с вътрешно горене с работен обем не по-голям от 50 cm3 или с 4 kW максимална постоянна номинална мощност в случай на електродвигател;"Откакто са влезли у нас тия машини, полицията си им праска актове как си пише по дебелите книги, защото всичките им собственици мислят, че карат велосипеди.nikolce написа:...РЕД:Е сега му се обадих по телефона за по-детайлна информация.Колелото е Лидер Закс.Батерията е на "Хедуей" литиево-феро-фосфатна, 48v, 15Ah, тежи 8кг.Мотора е безчетков 500W, от конрад каза че го купувал, тежи 6кг.С едно зареждане рекорда му е 95км. Ако кара нормално (да помага при тръгване с педалите), около 70км. Ако го ръчкаш здраво около 40км. Максимална скорост 44км/ч.Общо тегло 34,9кг. Значи това от сайта би трябвало да прави поне 30-40км с едно зареждане, което е не е лошо.A20DTH ЖТД ама не баш
Коментар
-
u_bo
Salvador написа:Пуснах го за да го прочетеш, по възможност внимателно, за да разбереш за какво става въпрос. Водят се "електрически мотопеди". Не е велосипед, както ги рекламират.
Коментар
-
Аз примерно не бих си взел, ама все пак съм карач 80-100 км спокойно си ги минавам със шосейката. За града бих си взел някой планински, в декатлона избор бол около 1000-1200 лева, 12 кг - хем няма да ти тежи, хем малко ще поспортуваш. То зависи и каква е крайната цел де, но ако на ден смяташ да минаваш 10-15-20 км в града, това с въртене са съответно 30-45-60 мин спокойно каранеFIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ
Коментар
-
tambuhtaneca написа:Аз примерно не бих си взел, ама все пак съм карач 80-100 км спокойно си ги минавам със шосейката. За града бих си взел някой планински, в декатлона избор бол около 1000-1200 лева, 12 кг - хем няма да ти тежи, хем малко ще поспортуваш. То зависи и каква е крайната цел де, но ако на ден смяташ да минаваш 10-15-20 км в града, това с въртене са съответно 30-45-60 мин спокойно каранеA20DTH ЖТД ама не баш
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар