Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Електрическо колело

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Електрическо колело

Някой има ли опит с електрическо колело?Да кажем ей такова:http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...ересува ме наистина ли може да минеш да кажем 40 км. на ток или е доста по-малък пробега?И до колко в нормални градски условия може да се движиш на ток? Демек дали двигателя му е достатъчно мощен, за да се предвижваш нормално.Всякакви мнения са добре дошли.
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Един приятел си направи сам, ама му излезе доста по-солено, от това което е в обявата. Започна с евтини части, и сега е с някаква главина за 1000 и кусур лева, и някакви супер-дупер батерии. Казва че минава без проблем около 50км. Пробвал съм го няколко пъти, с последният сетъп направо върти гумА . Е предна де, ама върти. Иначе е доста бързо, и набира яко. И тежи мноооого, не разчитай на педалите. Това от обявата, на половината на това което му дават, да върши работа, пак е добре. Обаче като му гледам батерията и главината, не вярвам.РЕД:Е сега му се обадих по телефона за по-детайлна информация.Колелото е Лидер Закс.Батерията е на "Хедуей" литиево-феро-фосфатна, 48v, 15Ah, тежи 8кг.Мотора е безчетков 500W, от конрад каза че го купувал, тежи 6кг.С едно зареждане рекорда му е 95км. Ако кара нормално (да помага при тръгване с педалите), около 70км. Ако го ръчкаш здраво около 40км. Максимална скорост 44км/ч.Общо тегло 34,9кг. Значи това от сайта би трябвало да прави поне 30-40км с едно зареждане, което е не е лошо.
    00' Bravo 105 JTD

Коментар

Според мен тези 40-50 км са при оптимални стойности на: тегло на водача, безветрие, налягане в гумите, равна настилка, оптимална скорост на движение (предполагам около 20 км/ч), както и еднократно тръгване - т.е. извънградско каране. Та реално според мен 15-20 км в градска среда би трябвало да може изцяло на ток.
      FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ

Коментар

nikolce написа:
        Един приятел си направи сам, ама му излезе доста по-солено, от това което е в обявата. Започна с евтини части, и сега е с някаква главина за 1000 и кусур лева, и някакви супер-дупер батерии. Казва че минава без проблем около 50км. Пробвал съм го няколко пъти, с последният сетъп направо върти гумА . Е предна де, ама върти. Иначе е доста бързо, и набира яко. И тежи мноооого, не разчитай на педалите. Това от обявата, на половината на това което му дават, да върши работа, пак е добре. Обаче като му гледам батерията и главината, не вярвам.
        Твоя приятел предполагам е сложил някой 1 кВ двигател, че и по-голям.За това попитах конкретно за този модел, където двигателя му е 250 вата. Че и с по-големите двигатели стават много тежки колелата, а това е оптимално като тегло/изминато разстояние.Все пак 22 кг. не са малко, но пък и не са много, като ти свърши тока да може да се добереш до вкъщи нормално, като с класическо колело.
        A20DTH ЖТД ама не баш
        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Я пак си помисли за "колелото"-регистрация, ГО, каска, данъци...[size=9:4d93409b4b]Град Варна В ИМЕТО НА НАРОДА Варненският районен съд двадесет и трети съставНа двадесет и шести ноември Година две хиляди и осмаВ публично заседание в следния състав: Съдия Д.М.като разгледа докладваното от съдиятаНАХД № 5345 по описа на съда за 2008г.,за да се произнесе взе предвид следното: Производството е по реда на чл.59 и сл. от ЗАНН и е образувано по жалба на К.А.А. - ЕГН ********** против Наказателно Постановление № 12 581 / 11.09.2007г. на Началника на група в сектор ПП-КАТ -Варна, с което му е наложено административно наказание "ГЛОБА" в размер на 100 /сто/ лева на основание чл.175 ал.1 т.1 пр.1 от ЗДП и административно наказание ,,Глоба

Коментар

И за какво точно пусна това цялото нещо?Ако не ти прави впечатление аз питам конкретно за колело/велосипед/, а не за мотопед.
            A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

Пуснах го за да го прочетеш, по възможност внимателно, за да разбереш за какво става въпрос. Водят се "електрически мотопеди". Не е велосипед, както ги рекламират.

Коментар

Би трябвало да има техническа документация към продукта, който предлагат, там би трябвало да е записано какво е, а пък МВР как ще го тълкуват сигурно е съвсем отделно, но няма да е лошо Боби, наистина да ги провериш всички тия щуротии да не се окаже накрая, че наистина ще трябва да правиш ГО, преглед и т.н., от много глава не боли са казали хората
                punto HGT

Коментар

Salvador написа:
                  Пуснах го за да го прочетеш, по възможност внимателно, за да разбереш за какво става въпрос. Водят се "електрически мотопеди". Не е велосипед, както ги рекламират.
                  Щом казваш няма да спорим. Разбрах ти мнението, благодаря.Просто ще те посъветвам да прочетеш кое какво се води и как се определя вида на превозното средство.
                  A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

Е, поне преглед нямат. В една категория са с 50-кубиковите:"категория L1е - мотопеди - моторните превозни средства с две колела и конструктивна максимална скорост не по-голяма от 45 km/h, двигател с вътрешно горене с работен обем не по-голям от 50 cm3 или с 4 kW максимална постоянна номинална мощност в случай на електродвигател;"Откакто са влезли у нас тия машини, полицията си им праска актове как си пише по дебелите книги, защото всичките им собственици мислят, че карат велосипеди.

Коментар

Salvador написа:
                      Е, поне преглед нямат. В една категория са с 50-кубиковите:"категория L1е - мотопеди - моторните превозни средства с две колела и конструктивна максимална скорост не по-голяма от 45 km/h, двигател с вътрешно горене с работен обем не по-голям от 50 cm3 или с 4 kW максимална постоянна номинална мощност в случай на електродвигател;"Откакто са влезли у нас тия машини, полицията си им праска актове как си пише по дебелите книги, защото всичките им собственици мислят, че карат велосипеди.
                      Чети бе, човек.Както ти казах, благодаря ти за мнението. Ако нямаш какво да кажеш на точно зададените от мен въпроси, просто се въздържай от коментари, защото не са ми полезни. Бих бил доволен да получа мнение на въпросите, които ме интересуват. Такива странични вмятания не са ми интересни и не ми влизат в помощ.
                      nikolce написа:
                      ...РЕД:Е сега му се обадих по телефона за по-детайлна информация.Колелото е Лидер Закс.Батерията е на "Хедуей" литиево-феро-фосфатна, 48v, 15Ah, тежи 8кг.Мотора е безчетков 500W, от конрад каза че го купувал, тежи 6кг.С едно зареждане рекорда му е 95км. Ако кара нормално (да помага при тръгване с педалите), около 70км. Ако го ръчкаш здраво около 40км. Максимална скорост 44км/ч.Общо тегло 34,9кг. Значи това от сайта би трябвало да прави поне 30-40км с едно зареждане, което е не е лошо.
                      Благодаря много. Тия 35 кила са си доста. Не мога да го вкарам в колата ако ми се наложи. Ще получа херния.
                      A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

Salvador написа:
                        Грешиш ето това си е мотопед - името му е мотопед, продават го като мотопед и ИЗГЛЕЖДА като мотопед а НЕ като велосипед. Просто НЯМА педали :

Коментар

ОК, аз споделих какви са законовите проблеми покрай тези машини, нататък...сте големи хора, оправяйте се.

Коментар

Аз примерно не бих си взел, ама все пак съм карач 80-100 км спокойно си ги минавам със шосейката. За града бих си взел някой планински, в декатлона избор бол около 1000-1200 лева, 12 кг - хем няма да ти тежи, хем малко ще поспортуваш. То зависи и каква е крайната цел де, но ако на ден смяташ да минаваш 10-15-20 км в града, това с въртене са съответно 30-45-60 мин спокойно каране
                            FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ

Коментар

tambuhtaneca написа:
                              Аз примерно не бих си взел, ама все пак съм карач 80-100 км спокойно си ги минавам със шосейката. За града бих си взел някой планински, в декатлона избор бол около 1000-1200 лева, 12 кг - хем няма да ти тежи, хем малко ще поспортуваш. То зависи и каква е крайната цел де, но ако на ден смяташ да минаваш 10-15-20 км в града, това с въртене са съответно 30-45-60 мин спокойно каране
                              Не смятам да минавам "километри" с него.Главната цел е по-скоро разходка с жената. Не да се движа с него, за да спортувам.Преди 7-8 години жената ми подари за един рожден ден колело, защото исках да спортувам уж, ма я съм минал общо 30 км. с него за лятото, я не. Счупи му се спирачката и това ми беше "оправдание", за да го оставя.За това главната ми цел е разходка, а не спорт и пот. А бе мързелива работа. :D
                              A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

Working...
                              X