Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Обмислят тол такса от 10 ст. за км по магистрала

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

За всичко построено с европейски пари не се събират приходи при ползване до 5 години от въвеждането му в експлоатация...
    Fiat Punto 1.1-Синята птица
    Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
    Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Immortal написа:
      Проблемът не е безработицата (има я навсякъде).Проблемът е т.нар. "работещи бедни".Феномен, непознат другаде по света.Хем работиш, хем заплатата ти не стига за елементарните нужди.
      Наскоро даваха такъв филм точно за работещи бедни в Германия - хората получават по-малко, отколкото е обещетението за безработица, и за тях се провеждаха специализирани акции и им се раздаваше храна, която е с изтичащ срок на годност. Малко е тъпо да се изказваш неподготвен. Според мен по-голям феномен е как хора с 600 лева заплата могат да си позволят скъпа техника, или как човек взима на кредит повече, отколкото му е заплатата - ей това аз наричам български феноменИначе не е това темата на дискусията. Аз продължавам да твърдя, че е най-добре да се вкара в горивото. Не е в полза на хората да плащат за някаква си сателитна система, за поддръжката й и народът, ангажиран с нея - защо вместо това плащането да е по-малко и да се взима по-лесно.
      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Еле, МНОГО е тъпо да правиш забележки на хората.Особено на по-интелигентни от теб.Както и да е.Аз иначе съм на твоето мнение - вкарването на таксата в горивото е най-справедливо и безболезнено. Макар че, както по-горе писах, те вече неколкократно вкарваха подобни такси в горивото... Ама разчитат на късата памет на хората."Една четвърт от средствата, набрани във фонд

Коментар

Tъпо е да правиш тъпи забележки, аз правя само умни. За интелигентността може да поспорим, мисля, че те бия с едни гърди.... Аз пак ще повтора, че голяма част от това, което казаха по новините и написаха, са измислици на журналистите.
          Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

За гърдите определено си права Ама трябва да ги премерим, че аз напоследък бая се налях

Коментар

ele написа:
              защо вместо това плащането да е по-малко и да се взима по-лесно.
              Нали ти казах защо? Дай да включат и глобите в горивото? Кво ше плащаме камери, фишове, актове... Ще се спестят милиони и събираемостта ще е 100%.
              The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Immortal написа:
                За гърдите определено си права Ама трябва да ги премерим, че аз напоследък бая се налях
                Може ли аз да журирам!?
                VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                  Immortal написа:
                  Може ли аз да журирам!?
                  Жури в лицето на един член, може да е субективно
                  ФИАТ- Пътят е само формалност
                  ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
                  -----------------------------------------------------
                  FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Аз имам и друга идея - да включат в горивото и данъка на автомобила. Повече караш => повече замърсяваш => повече зареждаш => по-висок данък си платил. И без това събираемостта в момента е плачевна. И гражданската да включат направо. Така няма да има изроди, които карат без гражданска. Абе да правят литъра 4 лева и да решаваме проблема.
                    Kay_ написа:
                    За какъв член става въпрос?
                    The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Я прочетете тук днес какво пише - първото заглавие http://money.bg/news/id_1265269510
                      FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ

Коментар

tambuhtaneca написа:
                        Я прочетете тук днес какво пише - първото заглавие http://money.bg/news/id_1265269510
                        Явно въпроса е изчерпан, а Лилянчето си е правила пак някакъв PR, но не и се получи.Като гледам май остана за довършване само темата с журито , ако може да се направи видеоклип, както беше връчена наградата от томболата за картите на Еко
                        punto HGT

Коментар

Kay_ написа:
                          За какъв член става въпрос? [/quote]Хаха. Ми, че ти колко вида члена знаеш По темата: За мен също не е правилния начин, да се слагат стотинки в горивата. Аз може да карам по 30к на година (примерно) само в Сф, нали има разлика. Да плащам такси за нещо, което не съм виждал дори До колкото знам ( източника ми е от уста на уста) в белите държави има мн силно развита товарна жп. структура, която се използва за превозване на ТИР-ове през държавите. Демек даваш 100евро (примерно) товарят ти камиончето, прекосяваш цяла Франция за двойно по-малко часове. Хем по-бързо, хем по-безопастно, хем не създаваш задръствания. Логично е в тази ситуация таксите на магистралите за камиончетата да са малко по-високи с цел стимулиране на първия начин. При нас- нито жп мрежа, нито магистрали...Офф: Всеки ден си купувам от едно магазинче кафе и като погледна ТВ-то все Лиляна е в някоя телевизия...

Коментар

didich написа:
                            Като гледам май остана за довършване само темата с журито , ако може да се направи видеоклип, както беше връчена наградата от томболата за картите на Еко
                            Това изобщо не е лесна задача. Журито трябва да се състои от: Първи член, втори член и председател. Освен това трябва да се създаде цялостна структура (организация), за която всички потребители във форума са длъжни да плащат годишна такса (размера се определя после). Трябва си администрация, канцелария с поне трима инспектора. Цялата система ще работи по следния начин: подагава се молба за спор/бас (в писмен вид), Инспекторите я разглеждат в 14дневен срок. Получава се заверка за одобрение и чак след това се насрочва дата. Журито отрежда решението. В случай на недоволство, въпросното се пуска (пак в писмен вид) и се разглежда. Възможно е второ арбитруване. Също така трябва да има касиер, счетоводител. Абе сложна работа. Но ако ще правим нещо, да го правим както си е в България

Коментар

И аз съм против слагането на добавка към горивата, тъй като някои ги използват за селкостопанска техника, други за резачки, генератори и др. Прав е колегата @Kay_, че в белите държави особено в Австрия ТИР-овете се качват на влакови композиции и така се преминава през страната. На който му е интересно защо така е в Австрия може да прочете: http://show.kamioni.bg/files/file/ad...llsAustria.pdf. И категорично съм за слагане на ТОЛ такси за ТИР-ове
                              FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ

Коментар

Колеги какво толкова Тол Таксите са за магистрали. нека слагат кабинки и хора да събират такси. По интересно е къде ще ги сложат кабинките с хората и бариерите Тол таксите, теса за магистрали, а ние в БГ магистрали имаме ли? По скоро подобие на магистрали. следователно няма магистрала няма кабинки..та по темата: за журито и членовете къде и кога ще се извършва ?

Коментар

Working...
                                X