Е това ще е чак след 2020 евентуално за леките автомобили, важното е сега да се наложи за тежкотоварните, тъй като в момента таксите за тях са смешни, а най-много рушат.
До колкото знам аутобаните се с финансират от Европата и поради това немое се слага тол такса за трафика. Ама де да знам.То тогава кат ходим до мурието 350кмх0,10лв.=35 кинта такса.
Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5
Зависи от гледната точка, аз минавам около 15 хилади годишно, а други по 100 хиляди и плащахме еднакво. По-добре е да премахнат винетките...
Само дето аз може да минавам 15к по магистрала,а ти 100к по второкласни и третокласни.Айде сметни колко ще платя аз за тол такси от магистрали и колко ти ... Абсолютно малоумно решение.За тол такси съм,но с някакви разумни цени за леките автомобили.
Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
А то пък едни топ магистрали дето са у нас да ти е кеф да караш по тях. И понеже сме в БГ съм сигурен, че като ги вкарат тия такси трафика по магистралите ще намалее и хората ще си карат по старите пътища
Те се канят да сложат такса и за първокласните пътища, тъй че са го помислили. Няма бягане. На бас, че ще вземат допълнителен заем за изграждане на системата.
До такива крайности няма как да се стигне или поне не за леките автомобили. А и цената за л.а. няма да е такава за магистралите, най-много да е като в Сърбия (около 5 ст./км)
Много, ама много искам да го реализират на практика това и пътя София-Благоевград да стане 20 лева, а до морето 50 в едната посока. И целия трафик да се набута по второкласната и третокласната мрежа! Ама целия! Да се кара с 40 максимална скорост, задръствания и като стане катастрофа, да остане пътя затворен тотал за поне 4-5 часа.За да се усетят най-после тия хора и да престанат да избират за управници пълни идиоти!
Аз я слушах Лиляна и честно казано - изобщо не каза такива неща. Каза, че се обмисля да се въведе, но не са правени разчети, нито сметки, а това предстои да се направи, и даде примери с 10 стинки, но не каза, че толкова щяло да е. Иначе според мен е тъпо, най-евтино е да сложат по 1 стинка данък на литър гориво - всеки плаща според колкото кара - няма да се правят незнам-си-кви разчети, да се плаща на тоя и оня да смята, че сателитни системи да се купуват....
Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
В България нормалната такса е не-повече от 3 стотинки на км.Всичко над това е несъразмерно с доходите на хората и няма да е рентабилно. А и един хубав протест с блокиране на всички магистрали за дълъг период от време ми се струва добър отговор на народа срещу господарите му.
Иначе според мен е тъпо, най-евтино е да сложат по 1 стинка данък на литър гориво - всеки плаща според колкото кара - няма да се правят незнам-си-кви разчети, да се плаща на тоя и оня да смята, че сателитни системи да се купуват....
Проста сметка обаче:Да приемем, че гласят такса 5 ст. на километър, за 100 км. ще таксуват 5 лв. При разход на гориво 7/100 значи 5лв./7л.=0.71 лв. данък горива на литър. Кофти, нали?
...най-евтино е да сложат по 1 стинка данък на литър гориво - всеки плаща според колкото кара - няма да се правят незнам-си-кви разчети, да се плаща на тоя и оня да смята, че сателитни системи да се купуват....
Еле, знаеш ли КОЛКО ПЪТИ вкарваха в цената на горивото такса?То не беше еко-такса в горивото, то не беше акциз, то не е ДДС.Винетка.Е колко още!??!Твърдо съм против каквито и да е такси по българските пътища, строени с парите от нашите данъци или с европейски.Ако някой построи пътища със собствени пари - да си слага такса.В Гърция от Александруполи до Солун (300 км) таксата е 4 евро (8 лв) или по 2.6 ст/кмВ Турция от Одрин до Цариград (230 км) е 6.50 лири или около 4.50 лв - по около 2 ст/кмТова само за пример. И в двете страни стандартът е по-висок от нашия. А магистралите им, ах, магистралите им!!! Нашите са като черни пътища в сравнение с техните.
Коментар