Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Обмислят тол такса от 10 ст. за км по магистрала

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Обмислят тол такса от 10 ст. за км по магистрала

http://dnes.dir.bg/news/patishta-mag...Казваха ни навремето, че ще ревем за винетките...
    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
    Нека Силата на бъде с Нас...

Е това ще е чак след 2020 евентуално за леките автомобили, важното е сега да се наложи за тежкотоварните, тъй като в момента таксите за тях са смешни, а най-много рушат.
    FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ

Коментар

На други места пише, че това ще е цената за тежкотоварен трафик.http://www.dnes.bg/politika/2015/02/...pavlova.254894
      Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
      ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

До колкото знам аутобаните се с финансират от Европата и поради това немое се слага тол такса за трафика. Ама де да знам.То тогава кат ходим до мурието 350кмх0,10лв.=35 кинта такса.
        Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
        Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5

Коментар

Зависи от гледната точка, аз минавам около 15 хилади годишно, а други по 100 хиляди и плащахме еднакво. По-добре е да премахнат винетките...

Коментар

bobi111 написа:
            Зависи от гледната точка, аз минавам около 15 хилади годишно, а други по 100 хиляди и плащахме еднакво. По-добре е да премахнат винетките...
            Само дето аз може да минавам 15к по магистрала,а ти 100к по второкласни и третокласни.Айде сметни колко ще платя аз за тол такси от магистрали и колко ти ... Абсолютно малоумно решение.За тол такси съм,но с някакви разумни цени за леките автомобили.
            Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
            Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
            Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

А то пък едни топ магистрали дето са у нас да ти е кеф да караш по тях. И понеже сме в БГ съм сигурен, че като ги вкарат тия такси трафика по магистралите ще намалее и хората ще си карат по старите пътища
              punto HGT

Коментар

Те се канят да сложат такса и за първокласните пътища, тъй че са го помислили. Няма бягане. На бас, че ще вземат допълнителен заем за изграждане на системата.
                браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

До такива крайности няма как да се стигне или поне не за леките автомобили. А и цената за л.а. няма да е такава за магистралите, най-много да е като в Сърбия (около 5 ст./км)
                  FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ

Коментар

Много, ама много искам да го реализират на практика това и пътя София-Благоевград да стане 20 лева, а до морето 50 в едната посока. И целия трафик да се набута по второкласната и третокласната мрежа! Ама целия! Да се кара с 40 максимална скорост, задръствания и като стане катастрофа, да остане пътя затворен тотал за поне 4-5 часа.За да се усетят най-после тия хора и да престанат да избират за управници пълни идиоти!

Коментар

Аз я слушах Лиляна и честно казано - изобщо не каза такива неща. Каза, че се обмисля да се въведе, но не са правени разчети, нито сметки, а това предстои да се направи, и даде примери с 10 стинки, но не каза, че толкова щяло да е. Иначе според мен е тъпо, най-евтино е да сложат по 1 стинка данък на литър гориво - всеки плаща според колкото кара - няма да се правят незнам-си-кви разчети, да се плаща на тоя и оня да смята, че сателитни системи да се купуват....
                      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

В България нормалната такса е не-повече от 3 стотинки на км.Всичко над това е несъразмерно с доходите на хората и няма да е рентабилно. А и един хубав протест с блокиране на всички магистрали за дълъг период от време ми се струва добър отговор на народа срещу господарите му.

Коментар

ele написа:
                          Иначе според мен е тъпо, най-евтино е да сложат по 1 стинка данък на литър гориво - всеки плаща според колкото кара - няма да се правят незнам-си-кви разчети, да се плаща на тоя и оня да смята, че сателитни системи да се купуват....
                          Проста сметка обаче:Да приемем, че гласят такса 5 ст. на километър, за 100 км. ще таксуват 5 лв. При разход на гориво 7/100 значи 5лв./7л.=0.71 лв. данък горива на литър. Кофти, нали?

Коментар

ele написа:
                            ...най-евтино е да сложат по 1 стинка данък на литър гориво - всеки плаща според колкото кара - няма да се правят незнам-си-кви разчети, да се плаща на тоя и оня да смята, че сателитни системи да се купуват....
                            Еле, знаеш ли КОЛКО ПЪТИ вкарваха в цената на горивото такса?То не беше еко-такса в горивото, то не беше акциз, то не е ДДС.Винетка.Е колко още!??!Твърдо съм против каквито и да е такси по българските пътища, строени с парите от нашите данъци или с европейски.Ако някой построи пътища със собствени пари - да си слага такса.В Гърция от Александруполи до Солун (300 км) таксата е 4 евро (8 лв) или по 2.6 ст/кмВ Турция от Одрин до Цариград (230 км) е 6.50 лири или около 4.50 лв - по около 2 ст/кмТова само за пример. И в двете страни стандартът е по-висок от нашия. А магистралите им, ах, магистралите им!!! Нашите са като черни пътища в сравнение с техните.

Коментар

Нека да въведат такси за пътищата, ние понеже нямаме пътища и ще минаваме метър. хаха :D
                              FIAT ili FERRARI se tam
                              FIAT UNO 1.0 i.e fire 45 h/p
                              FIAT BRAVO 1.6 16v 103 h/p
                              FIAT BRAVO II 1.9 multijet 16v 150 h/p

Коментар

Working...
                              X