Така човек узрява за покупка на кола от магазина...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Лош късмет ....или нещо друго?
Collapse
X
-
chaveto, абе, може новият ми автомобил да се счупи, ама си има 5 годишна гаранция и авто асистанс, така че айде да не го коментираме, защото не е това темата. Това, което исках да кажа, и ще повторя, е че идва моментът, в който човек колкото и да си обича колата, трябва да спре да налива пари в нея, не само заради парите, но и заради нервите и това, че едва ли някога ще почувства колата надеждна на пътя. Разбира се, че колежката сама може да прецени какво да си прави колата, това не изключва правото на всеки да си изкаже мнението.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Познати с нови коли за 100+ хилки са закъсвали и били без кола много повече време отколкото аз с кошника миналата година. Тея автоматични скорости не прощават. Всичко е на късмет. Колежката поне да каже каква марка е ремъка да видим какво е сложил Хит-ко. И аз скъсах пистов ремък Дайко на няма и 1 година и се оплете в анренажа и стана мазало. Ментета на нашия пазар бол.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
Спокойно бе Рави. Скъсали сте ремък ама кат сте се прибирали от морето а не на отиване. Идеалния случай и никакъв карък. Те тези ремъци се сменят задължително на 60 000 въпреки че издържат до 100 000, вие бяхте ли го сменяли някога? Сменили са ви двигателя който естествено е бил с ремък на неизвестно колко хилки и е нормално да се скъса. Айде пак купувайте ено ново моторче ама му сменете ремъка беее.LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс
Коментар
-
Благодаря на всички, които се включиха.Да двигателят е сменен , но явно в сервиза в Ямбол не му е сменен ремъка. Тяхна грешка...наша ,че не сме питали на време и така.Утре или в сряда ще имам повече яснота точно какво е мазалото този път.За лош късмет докато я дърпахме се счупи и куката отпед.....та днес е стигнала в сервиза с рапатрак.Нова кола е добра идея, но финансово няма как да стане.И като казахте за части ментета на кои точно човек ще може да разчита????
Коментар
-
Вече има евтини, средни и скъпи китайски части. Търговците са наясно отвсякъде. Важно е да имаш доверен търговец.... лично мнение. Моята Мареа е на половина китаец , ама си ми е екстра Напролет ще стане и малко индийка с едни готини нови летни гуми.Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
-
ele написа:chaveto, абе, може новият ми автомобил да се счупи, ама си има 5 годишна гаранция и авто асистанс, така че айде да не го коментираме, защото не е това темата.
Коментар
-
Чиста проба лош късмет колежке, двигател за 3-ти път си е точно това. Все пак ако поправяте тази кола си купете ангренажен комплект от официалния дистрибутор, а не от алтернативните доставчици. Еле, за това с обичането на колата и изоставянето и не мога да се съглася. Аз примерно от малък исках да имам купе и си купих такова едва преди 5 години. Колко пари за части и гориво съм потрошил по него само аз си знам, притъмнявало ми е пред очите, идело ми е да го оставя на паркинг при Надин ама нейсе, любовта е голяма работа. А купето си иска и сърце и "дупе" за да го кара човек иначе не става. Казвам това обаче с тази уговорка, че имам и друга кола, която не е толкова склонна към правене на проблеми и карам основно нея.Fiat Coupe 1.8
Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.
Коментар
-
Това със смяната на целия мотор с друг си е нож с две остриета, защото другия мотор най вероятно е пак мотор втора употреба, тоест незнаеш до къде ще стигнеш ако не се отвори и обслужи, аз за това съм на мнение, че е по добре да се разглоби и ремонтира мотора, който си е на колата, а не да се взима друг, защото накрая като драснеш чертата се оказва, че си с 2 мотора, но и двата в незнайно състояние, а на майстора му е било много по лесно да ти смени мотора. Ваденето на един мотор и слагането на друг според зависи от ресурса на сервиза може да стане в рамките на 1 работен ден, докато ако тръгнеш да разглобяваш и сменяваш и след това пак да събираш отнема повече време, според зависи от това какво ще се прави по самия мотор - тЪ на кратко казано, хем му е било по лесно да смени мотора, хем и по бързо си е заработил парите, тоест майстора за мен си е гледал неговия собствен кеф как да мине по лесно и тънко пред това да ти свърши качествено ремонта на твоя мотор.punto HGT
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар