Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лош късмет ....или нещо друго?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Лош късмет ....или нещо друго?

Здравейте,от събота съм изключително тъжна. Историите с нашата кола са вече като латиноамериканска сага.История - преди 2 години лятото на път от морето към София - скъсън ангренажен ремък....ремонт двигател.Миналато лято - отново по път от морето към София , закъсахме до Ямбол. Тогава писах ...насочихте ме към сервиз, който смени двигател.В събота - отново проблем и днес както се оказа - отново скъсан ангренажен ремък.А сега кажете, това лош късмет ли е или всички майстори са нечитави????Е, само се оплаквам, не очаквам да ми решите проблема, ама ми е много, много криво

Вземаш една лека брадвичка и се отдаваш на въображението си!А може и да я запалиш, ефектно ще е :/Наистина кофти късмет...
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Мултипла ли беше колата или се бъркам?
      ФИАТ- Пътят е само формалност
      ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
      -----------------------------------------------------
      FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Да, Мултипла е....не се бъркаш.

Коментар

А лятото сменихте ли ремъка, като сменяха двигателя?При каква ситуация се скъса сега?Само парички да имаш, погледни Honda FR-V и бързо ще забравиш Мултиплата
          "Без сърца, сме просто машини"
          Toyota Prius 1.5 Hybrid
          EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Търсена ли е причината, защо къса ремъка.
            Fiat Punto`04 1.2 60hp.
            Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
            ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

Коментар

Не знам какво е правено лятото. Изцяло разчитах на сервиза ,който така горещо ми беше препоръчан от тук , че каквото трябва да се направи - ще се направи като хората.Не ме питайте за техническата част - жена съм Сега как се скъса - тръгнахме от къщи към Витоша в събота. На 1 км. от къщи се чу тракане и колата спря. Това е...

Коментар

проблемът със старите коли е, че като започнат да се чупят, наистина става като латиноамериканска сага. Причината не е толкова в монтьорите, колкото в некачествените части, които се слагат. Преди няколко години примерно брат ми прави основен ремонт на окачването на буса и има-няма 200 км и скъса шарнирен болт, при условие че заложи на доста скъпи части. Преди 2 години всяка седмица на фиата нещо спираше да работи - я чистачки, я светлини, я вентилатор... важно е човек да му хване цаката и да изключи телевизора навреме - по-добре е след първия сериозен проблем да се замисли да сменя колата, а не да я прави. Иначе - моите съболезнования за създалата се ситуация, знам колко е неприятна и за съжаление решението е само едно - нов автомобил.A сервизът си е съвсем наред - аз останах доволна навремето.
                Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
                  ........
                  Като искаш хубави части отиваш при официалните за даден автомобил, но там за някои части дерат кожи. Затова едни неща се взимат от тях а други от евтините алтернативи. А това, че нов автомобил не се чупи... въобще не е вярно.

Коментар

Специално на италиянските поддръжката на ори части е под всякаква критика. Повечето въобще не се продават отделно, други са спрени да се продават не знам си преди колко години.... Търся си един тампон на гърнето за Либрата, в целия нет се намериха няколко залежали в Хърватска.То само като им видиш сайта на официалния дилър и ти става ясно... А по темата, 1,6 е много здрав двг. Моя го изтезавам лично вече 140 хилки. Не съм го жалил, вървял е наравно с доста по-висок клас коли, никаква поддръжка не съм му правил, освен свещи и масло, ремъци и ролки. Според мен просто нямате късмет. Продавайте я на части или цялата тази кола и към следващата.
                    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                    Fiat Bravo'97 1,6 16v
                    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Липса на късмет може би, но пък...я ми виж подписа !!!
                      A17DTС/S
                      Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

ntodorov написа:
                        Липса на късмет може би, но пък...я ми виж подписа !!!

Коментар

Не я мисли толкова тази талига, колежке! Свиркай си и гледай с оптимизъм напред. Насочи се към положителната емоция в търсенето на нова кола и успех
                          Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Към авторката на темата: сигурна ли си, че и сега сте скъсали точно ангренажен ремък? Може пък да е по-дребна белята. Има и други ремъци за късане .А иначе, като случиш на кофти кола, по-добре навреме се освобождавай от нея, вместо да наливаш пари за ремонти.
                            Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Какво значи наливаш пари. Автомобила си е на колежката и тя си преценява колко ще вкара в ремонти. Другата където ще вземе да не е цвете.

Коментар

Working...
                              X