...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ами ако не си плата данъка?
Collapse
X
-
Трябва до два месеца (май толкова беше срокът, но може и да бъркам) от покупката да регистрираш колата в данъчното на името на новия собственик, иначе започва да тече глоба, колкото по-голямо е закъснението, толкова по-голяма е глобата...максималния размер май е 200лв. а минималния е 20лв. .... но има някакви вратички (зависи на какъв човек ще попаднеш в данъчното) да не пащаш глоби...аз за уното разбрах, че трябва да го регистрирам в данъчното една година след покупката.... но ми се размина глобата (просто данъчния беше мъж и се смили над мен )... а докато не я прехвърлиш, в данъчното се води на името на стария собственик и ще го търсят него за плащане на данъците (освен ако той не е подал декларация че е продал колата и вече не се води на негово име, мисля че има и такъв вариант...но тогава не зная кой отнася данъците)Punto ELX, 75к.с., 1.2MPI, '94г.+газ
-
rustson написа:Мисля си наясно че без бележка за платен данък не можеш да минеш ГТП така че са те хванали за топките отвсякъде и нема мърдане !Истината е някъде там!
Коментар
-
dimo4ko написа:rustson написа:Мисля си наясно че без бележка за платен данък не можеш да минеш ГТП така че са те хванали за топките отвсякъде и нема мърдане !"Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
(Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)
Коментар
-
нормално платения данък ти трябва зада можеш да минеш преглед. На някои прегледи не искат бележката че си платил данъка и ако знаеш предварително че няма да ти я искат, не го плащай - сам си прецени Естествено ако минаваш преглед по другия начин, там никой не те пита платил ли си данъка Друг никой не го интересува платил ли си го данъка или не. Не знам само ако ти трябва документ че нямаш задължения към държавата дали там няма да изкочи неплатения данъкAudi 1.8S златен талон
Коментар
-
Аз също закъснях - около 3 месеца, платих си глобата - май 20лв беше (може и да греша за сумата).Обаче ми казаха, че ако не ти е проблем да изчакаш до следващата година можеш да минеш между капките - Т.е ако ти се е падало да регистрираш колата до март’2006 и отидеш април’2007 можеш да пропуснеш глобата.Трябва обаче да минеш ГТП по втория начин.Не разбрах точно каква е системата и т.к. не исках да расте глобата си платих каквото беше и така ...Fiat Bravo GT -> дзверчето
Коментар
-
Няма да се плащат от стария собственик данъците, защото той със сигурност е отишал в неговата си община и е отписал автомобила от свое име...Сега друг е въпроса, дали на теб може да ти се размине стария данък. Ако данъчните са изрядни ще гледат датата на прехвърлянето на автомобила на твое име (например дата на договора на прехвърляне на собствеността). От данъчното изобщо не ги интересува кога и дали си го прехвърлил в КАТ, тъй като те се интересуват ти като данакоплатец дали притежаваш автомобил, имоти и т.н.FIAT Marea 1.9 JTD HLX
Коментар
-
Аз платих данъка някъде 6 месеца след като купих колата, понеже бях забравил. Като отидох в данъчното трябваше да прехвърля колата на мое име и не стана въпрос за закъснение :P -служителката се оказа печена. В същото време дойде една жена, която каза че е закъсняла със срока и й казаха ,че има сериозни последици.... Така че може и да не ти направят проблем, но при първа възможност ходи да го платиш,защото и КАТ могат да ти направят проблеми!Fiat Punto 1.7 TD
Коментар
-
данък
регистрираш е на твое има в съвета - Данъчното и тогава като излезе че е има на компютъра тогава може да платиш, иначе се води на стария собственики него търсят за парите аз така продадох FORD не регистриран след 1 година и не се водеше на никойнов внос и не съм плащал данък и новият собственик е регистрира с митническата декларация и др .документи
Коментар
-
значи... за да подадеш декларация в данъчното първо трябва да минеш през кат - в нея трябва да посочиш новия номер на колата...после 1 приятел го усукаха 80 лева за неподадена декларация в данъчното...накрая... вчера моя съсед ме пита за здравните вноски... не бил плащал 2000, 2001, 2002 и 2003 г. и сега искал да изтегли кредит... в банката му казали - на ЕГН-то ти в интернет излезе, че имаш задължения към държавата / здравните вноски / и кредит не може да вземеш докато не си погасиш задълженията към държавата.та правете си сметката - дали да си плащате задълженията към държавата....Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
Аз като си взех колата закъснях с 3 месеца, срока е 2. Колата ми е регистрирана точно в Люлин. Отиваш в общината, на последния етаж, в най тъмния коридор има една малка стаичка с две госпожици. По-добре си вземи и бомбони, може и кафе, ще минеш по-тънко.На мен ми се размина с усмивка.Ако не и платиш и излезнеш да караш - глоба за неплатен данък, глоба за неминала преглед кола, щото не можеш без данък да минеш, а ще те спрат заради прегледа. Освен ако колат не ти е минала ей сега през кат и имаш стикер.Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар