Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Битака/пазара в Димитровград

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Битака/пазара в Димитровград

Едно време имаше голям битак там събота и неделя. До автогарата. Има ли го още това чудо?

Re: Битака/пазара в Димитровград

Salvador написа:
    Едно време имаше голям битак там събота и неделя. До автогарата. Има ли го още това чудо?
    Че тя цялата държава се обърна на битак Дори и да го има, едва ли ще предлага нещо по-различно от всички останали цигании из страната.

Коментар

Има го. Ами много неща, които се продават там и ги има по магазините по главните улици на градовете само, че на други цени. Има си и циганийка ама без нея неможе.
      Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
      Ex.Opel Astra

Коментар

Не знам в Бургас развалиха битака в Меден Рудник...а каквото и да ти потрябваше го имаше.Ставаше и пазарлък.Немалко качествени дрехи съм си купувал оттам.На мен лично си ми харесва да си пазаря от битаци.Винаги изскача нещо интересно докато обикаляш за съвсем друго.Нещо което няма как да ти се случи в мол-а...
        EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
        Fiat Punto 1.2 16v Sporting

Коментар

white_shark написа:
          Не знам в Бургас развалиха битака в Меден Рудник...а каквото и да ти потрябваше го имаше.Ставаше и пазарлък.Немалко качествени дрехи съм си купувал оттам.На мен лично си ми харесва да си пазаря от битаци.Винаги изскача нещо интересно докато обикаляш за съвсем друго.Нещо което няма как да ти се случи в мол-а...
          ...Стоката беше Турска. Рядко имаше и Българска. Имаше качествена такава имаше и некачествена. Зависи, кой какво иска и какво търси.Имаше един продавач от малцинствата ( после откри заложна къща) , който казваше: " Брат ми. Всичко е въпрос на етикет. Тази седмица шият една марка, другата - друга" и късаше със зъби конците по крачолите на дънковите гащи... Сега същата тази стока се изнесе в МОЛ-овете, осветлиха я в прожектори, закичиха гръмки именапо етикетите и, сложиха цени в пъти по - високи и ни я продават, като маркова чрез гърли с провиснали джуки и изкуствени мигли. КъФ пазарлък там ? Е-ееех.
          A17DTС/S
          Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

И аз съм фен на битаците,Сливен битака е лудница,намира се до магазин Кауфланд,всяка събота може да отидете и 7:30 сутринта,че по читавите неща се разграбват.
            Lancia Kappa 2.0 20v 145hp- 1995 Landi Renzo lambda kontrol v-05
            Fiat Bravo 2 1.9 jtd 150hp

Коментар

Стоката и едно време беше предимно китайска. Само че я внасяха контрабанда от Турция.И сега по магазините има хубави неща на "биташки" цени.Онзи ден си купих едни дънки, доста прилични, за 25 лв. Не вярвам на битака да са по-евтини. Само дето тук си влязох в пробната, премерих си ги и така, а не там в калта зад някакви картони да мериш.. Абе...вие си знаете.Циганията явно го влече българина - то се вижда от това, което предпочита да гледа по телевизията (щото те дават това, което се гледа - турски, латино и индийски сериали).Без коментар.

Коментар

На битака в Сливен се продава главно Техника,не че няма и дрехи но всеки търси нещо което не може да намери в магазина,а там някой го е купил и си го е прибрал новичко и в някой си ден решава да продава.Мен лично ме радват неща от едно време.Ходя на битака защото понякога излизат и доста ценни неща и се купуват на далавера,особенно ако не знае реалната стойоност продавача,а се случва често.Факт е че циганията влезе в магазините.При мен има забрана за Би Ти Ви и още някой техни канали.
                Lancia Kappa 2.0 20v 145hp- 1995 Landi Renzo lambda kontrol v-05
                Fiat Bravo 2 1.9 jtd 150hp

Коментар

Това е друго.Ама тук се говори за битака в Димитровград.

Коментар

Проблемтъ е, че много отдавна не съм ходил до тоя пазар. Сега гледах някакви снимки от нета...направен е на магазинчета, халенца, не е като едно време. Аз като съм ходил, стоката предимно се продаваше направо от бусовете. Същинския битак беше в нещо като парк-като се влезе в града откъм циментовия завод, се минава жп линията, моста... и това се пада почти веднага в ляво.

Коментар

Immortal написа:
                      Стоката и едно време беше предимно китайска. Само че я внасяха контрабанда от Турция.И сега по магазините има хубави неща на "биташки" цени.Онзи ден си купих едни дънки, доста прилични, за 25 лв. Не вярвам на битака да са по-евтини. Само дето тук си влязох в пробната, премерих си ги и така, а не там в калта зад някакви картони да мериш.. Абе...вие си знаете.Циганията явно го влече българина - то се вижда от това, което предпочита да гледа по телевизията (щото те дават това, което се гледа - турски, латино и индийски сериали).Без коментар.
                      +1И не е точно като в моловете дрехите да са от битака. В прилични магазини като пуснат намаленията цените са си супер. Дънки за по 30-50 лева, тениски за 7-20 лева, онзи ден страхотни ризи имаше в ZARA за по 30-40 лева. Иначе от софийския битак сме взимали рутер за 3 лева. Тогава отидох за пръв и последен път. За нещо такова можеш да удариш джакпота, но за дрехи, не, мерси.
                      The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Дрехи

Та и тук има евтини тениски и то немски promodoro-shop.de и други марки например 3 бр за 10 лв на Ботев .Fruit of the Loom има в ХИТ
                        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Пазара в Димитровград не бива да бъде наричан Битак. Битак е пазар за неща втора употреба. На пазара в Димитровград се продават нови неща, на едро и дребно. Работи петък-събота-неделя от 7 до към 14 часа. Битак има само в Неделя, около стадиона, както го е описал колегата, като идваш от към Вулкан, след моста, в ляво. Реално това е продължение на автопазара. Там вече има втора ръка безкрайно разнообразие - дрехи, обувки, техника, авточасти, ски, компютри, автомузика и др. Ефективно работно време -неделя, от 9 до 13 часа.
                          Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

white_shark написа:
                            Може би трябваше да поясним, че "битака" му беше името произлязло в началото на 90-те, когато стоката беше, като на битпазар преди да се превърне това място в търговска част от витринни магазини с прилежащите им климатици и пробни. Откровено стоката, която тогава се продаваше из цял Бургас беше съсредоточена там. Кеф ти Wrangler, Lee Cooper, Gas, кожа, качествени БГ обувки, злато...Всичко беше съсредоточено на едно място и наистина човек можеше да си намери качествени дрехи. Сега опции пак има, но пък ми липсва оня настойчивия търговец, който и до съседния магазин ще отиде, но ще ти донесе твоя размер на желаната стока.
                            A17DTС/S
                            Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Именно и аз за това говоря.За незапознатите не става дума само за неща 2ра ръка.То си имаше и такива стоки последните години-предимно инструменти и авточасти,но масово си бяха магазинчета с нови дрехи,обувки и стоки за дома и бита.Имаше и доста боклуци,но и доста добри имитации изработени от качествени материали.Последно преди да го разтурят съвсем си бях купил зимно яке "Puma" от последните оцелели търговци.По същото време си взех и едно от мол-а Quiksilver.Биташкото е в пъти по-добро състояние от оригиналното...за какво говорим
                              EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
                              Fiat Punto 1.2 16v Sporting

Коментар

Working...
                              X