Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Към компютърджиите във форума:)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Re: Към компютърджиите във форума

Nikcho написа:
    Купих си бая количество празни dvd-r дискове на Emtec, но моето устройство не ги разчита като dvd, а като cd и то без да може да се записва на тях, демек като чели има нещо на тях. Ползвал съм и др. dvd-r без проблем. Та може ли да се направи нещо да тръгнат дисковете...(При един приятел на др. компютър си тръгнаха без проблем)
    Ако не си решил проблема все още погледни следното:Какво пише на DVD-то за скоростта /speed/ на запис: 4X, 8X, 16X или 32X?Така както си описал проблема, най-вероятно е от това. Записвачката ти може да поддържа скорости на запис на DVD например до 8X, а ти да си купил DVD на което пише 16X. Естествено, че с твоята записвачка няма да можеш да записваш нищо на това DVD, а при приятеля ти /ако неговата записвачка поддържа 16X/ да няма проблем :D . Най-вероятно другите DVD които си ползвал и е нямало проблем са били с по-ниска скорост за запис. Това е много лесно да го провериш .Ако съм прав Купувай си DVD-та на които скоростта на запис не е по-голяма от тази която поддържа записвачката ти !!!П.С.
    Nikcho написа:
    Май така ще си останат дисковете...
    Другия /по-скъп/ вариант е да си купиш нова записвачка, която поддържа скоростта на запис на закупените дискове . Или /по-евтин/ - да си запишеш нещо на тях при приятеля ти, чиято записвачка поддържа тази скорост и да си ги гледаш в къщи без проблем.
    BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
    Среден разход на газ

Коментар

сигурен ли си за това? обозначената скорост върху диска е за максимална скорост с която може да се записва върху диска т.е. може да се записва и с по-ниска - например първа или втора, аз така знам
      Audi 1.8S златен талон

Коментар

lllubo написа:
        сигурен ли си за това? обозначената скорост върху диска е за максимална скорост с която може да се записва върху диска т.е. може да се записва и с по-ниска - например първа или втора, аз така знам
        АБСОЛЮТНО СЪМ СИГУРЕН.Ако сложиш DVD 16Х, а записвачката ти поддържа скорост на запис до 8Х няма да запише нищо, най-много да прецака диска.Ако в същата записвачка сложиш DVD 8Х - няма проблеми, може да си го записваш и на първа, втора и т.н. :D
        Среден разход на газ

Коментар

Аз не разбрах с коя програма опитваш да записваш дисковете (извинявам се, ако не съм забелязал). Понякога програмата не разпознава правилно записвачката и се налага актуализация на самата програма. А ако използваш вградената поддръжка на Windows XP, горещо ти препоръчвам да си качиш специализирана програма (от типа на Nero Burning Rom). Дай повече информация.Между другото подобен проблем има при по-старите (и евтини) CD записвачки - те не могат да работят с дискове, на които пише For Hi-Speed (или Ultra-Speed) Drives Only.
          ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

Nikcho написа:
            Моделът на dvd то ми е: TSST corp CD/DVDW SH-W162C на Samsung.
            Nikcho виж това http://www.fcenter.ru/online.shtml?a...cddvd/18220#08 - надявам се, че разбираш руски С черно съм ти повдигнал това което е важно за твоя проблем:Основные технические характеристики привода:Скорости записи СD-R: 48X, 40X, 32X, 24X, 16X, 8X, 4X;Скорости перезаписи CD-RW: 32X, 24X (Z-CLV), 16X, 10X, 8X, 4X (CLV);Запись DVD:16X (CAV), 12X (P-CAV), 8X (Z-CLV), 4X, 2.4X (DVD+R);8Х (Z-CLV), 4X, 2.4X CLV (DVD+RW);16X (CAV), 12X (P-CAV), 8X (Z-CLV), 4X, 2X (DVD-R);6X, 4X, 2X, 1X (DVD-RW);5X, 4X, 2.4X (DVD+R DL);4X, 2X (DVD-R DL)Чтение DVD:16Х Max CAV (DVD-ROM);8Х Max (DVD-Video,);12Х Max (DVD-R/+R);8Х Max (DVD-RW/+RW)Чтение CD-ROM: 48Х Max;Поддерживаемые форматы CD: CD-ROM,CD-ROM XA, CD-DA, CD-Extra, Photo CD, Video CD, CD-I, Photo CD, Video CD, CD-Text, CD-R, CD-RW;Поддерживаемые форматы DVD: DVD-ROM, DVD-R/RW, DVD+R/RW, DVD+R DL, DVD-RAM;Режимы записи CD: Disc At Once, Track At Once, Session At Once, Packet Writing;Поддерживаемые режимы записи DVD-R/RW: Disc At Once, Incremental Recording, Restricted Overwriting;Поддерживаемые режимы записи DVD+R/RW: Sequential Write;Поддерживаемые режимы записи DVD-RAM и DVD+RW: Random Write;Объем буфера: 2 MB;Заявленная скорость доступа: 110 ms (CD), 130 ms (DVD);Масса: 750 г.Обърни особено внимание на абзаца:Качество записи DVD-дисков Для тестов использовались следующие носители:DVD+R Verbatim Advanced AZO (Mitsubishi Chemical, MID: MCC 004 (000));DVD-R Verbatim Advanced AZO (Mitsubishi Chemical, MID: MCC 02RG20);DVD+RW Verbatim DataLifePlus (MID: MKM A02 (000));DVD-RW Verbatim DataLifePlus (MID: MCC 01RW4X).И в заключение:Выводы По завершению теста привод оставил двоякие впечатления. С одной стороны есть задачи, в которых данная модель демонстрирует очень высокие результаты. С другой - масса недоработок, причем связанных явно с программной частью, а не оптической системой привода. Будет ли производитель заниматься доводкой прошивкой этой модели или попытается их устранить в будущих продуктах пока неясно. В целом, SH-W162C явно не претендует на звание лидера в свою классе, но при решении определенного круга задач вполне "годен у к употреблению". Достоинства:низкий уровень шумамалая степень нагревахорошее качество записи CD-дисков, а также большинства форматов DVD-носителейНедостатки:проблемы при записи DVD+RW и DVD-R не самый лучший механизм коррекции ошибокмалая точность возврата С2 ошибок
            Среден разход на газ

Коментар

Ами мерси на всички. Последната статия е доста добра, поразбрах нещо от тук от там Значи не е от скоростта, записвачката ми покрива скоростта на дисковете. Уиндоуса ми разчита като пълен диск(на който няма нищо) ама като СД, а не ДВД диск.С неро-то си работя без проблем по принцип, но на тези дискове ми изписва някаква грешка. Тръгва да се записва стига до 1% или 4% и спира, все едно неможе да разчете диска eто какво ми изписва
              Tipo 1.4 i.e. 92g. 160A1.046 -ex
              Chevrolet Tacuma 1.4 - ex
              Fiat Bravo 1.4 120k.с.

Коментар

masterkar написа:
                Запись DVD:16X (CAV), 12X (P-CAV), 8X (Z-CLV), 4X, 2.4X (DVD+R);8Х (Z-CLV), 4X, 2.4X CLV (DVD+RW);16X (CAV), 12X (P-CAV), 8X (Z-CLV), 4X, 2X (DVD-R);6X, 4X, 2X, 1X (DVD-RW);5X, 4X, 2.4X (DVD+R DL);4X, 2X (DVD-R DL)[/b]
                От това да разбирам ли, че дискове от типа DVD-R записвам със скорост 4Х и дисковете които купувам трябва да са също с такава скорост!?!?! И какви са тия означения CAV, P-CAV,Z-CLV
                Fiat Bravo 1.4 120k.с.

Коментар

Недейте да си взимате LG никога!

Коментар

bscsystem написа:
                    имам CD записвачка LG от около година-2 и до сега не съм имал никакви проблеми. Преди 2 месеца някъде си купих DVD-записвачка LG и пак нямам проблеми. Още не съм пробвал на DualLayer как пише, но с другите дискове до сега нямам нито един проблем ... Защо не LG ???

Коментар

bscsystem написа:
                      Дай аргументи! Аз мога да ти дам някои.Имам добър стаж в голяма асемблаторска фирма и мога да кажа че замиси от партидата да попаднеш на добра записвачка. В общия случай, записвачките са разчетени да издържат най-много 1 година. Въпроса е да издържи това време. По тази причина, доста от шаситата, които се използват са абсолютно еднакви, говоря за оптика, а понякога и механика. Разликите са в електрониката, където фирми като самсунг доста често си оставят ръцете.В момента LG са на ниво. И аз имам не една, а две записвачки с тази марка, и та при положение че специално ги поръчвах от друга фирма, без голяма отстъпка. Сравнявал съм ги на качество с доста марки и модели, защото имах тази възможност. Заключенията ми са следните:1. NEC четат добре но като записвачки са кофти.2. TEAK бяха нещо, сега са абсолютното нищо. Много грешки при писане, лошо четене.3. LG и ASUS са по средата-нито перфектни, нито скапани. Перфектни на писане, на четене са средно ниво. Ако се зачетете, ще разберете че се различават едва ли не по външния вид и марката.4. При Самсунг, БТЦ или ТЕАК, трябва поне да са марков вариант, само тогава биосите им са по-добри.5. PLEXTOR e върха в доста отношения, освен ценово. Pioneer е от класа на LG и ASUS, но с висока цена.6. Philips като записвачка е много лош избор, не знам какво им стана на тия хора...толкова бракове от тях!Повечето сравнения съм правил реално, не съм се съобразявал с мнения по форуми и тн.
                      Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                      Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Nikcho написа:
                        И какви са тия означения CAV, P-CAV,Z-CLV
                        Constant Linear Velocity (CLV)Zone-Constant Linear Velocity (Z-CLV)Constant Angular Velocity (CAV)Partial-Constant Angular Velocity (P-CAV)Това са различните технологии по които се записват дисковете. Знаеш, че диска има формата на кръг (цилиндър), като всяка пътечка се намира на различно растояние от центъра, което означава, че всяка пътечка за запис има различена дължина, всяка физическа единица за запис (сектор) има различна дължина (по периметъра). Т.е. трябва да се реши проблема точно кога, колко време и с каква скорост да записва лазера. Очевидно е, че в зависимост от радиуса на записваната пътечка трябва да се записва с различна скорост, продължителност и т.н.Например при CLV метода се поддържа постоянна линейна скорост на ротация на диска. При CAV поддържаната скорост е ъгловата!! Очевидно това са два различни метода, например при CAV скоростта на ротация не зависи от радиуса на пътечката която се записва.Можеш също така да забележиш, че за различните скорости са посочени различни методи. Доказано е от практиката, че за различни диапазони от поддържани скорости на запис различните технологии влияят различно на записа и са подходящи при едни скорости и неподходящи при дурги. Като пиша влияят имам предвид, че влияят на качеството на самия запис. Това с коя технология ще записва устройството е вътрешно уредено, чрез firmware и не се задава от софтуера за запис, т.е. не се притеснявай как точно ще го записва.Относно това, че DVD което е например "16x certified" не може да се записва на устройсто което например поддържа само 8x го чувам за първи път... Честно казано и не мога да намеря аргументи поради което това да не може да стане. Нещо повече правил съм множество записи на подобни дискове и проблеми с тях не съм имал. Виж обратното, да се опитвам да записвам с по-висока скорост например 16х, а диска да поддържа само 8х, няма да стане...
                        FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

perlsite написа:
                          Относно това, че DVD което е например "16x certified" не може да се записва на устройсто което например поддържа само 8x го чувам за първи път... Честно казано и не мога да намеря аргументи поради което това да не може да стане. Нещо повече правил съм множество записи на подобни дискове и проблеми с тях не съм имал. Виж обратното, да се опитвам да записвам с по-висока скорост например 16х, а диска да поддържа само 8х, няма да стане...
                          masterkar написа: Ако сложиш DVD 16Х, а записвачката ти поддържа скорост на запис до 8Х няма да запише нищо, най-много да прецака диска. Ако в същата записвачка сложиш DVD 8Х - няма проблеми, може да си го записваш и на първа, втора и т.н. Извинявам се, ако съм подвел някой , но мисля, че теоретически perlsite е ПРАВ!!! Описаното по-горе се дължи на практическия ми личен опит /частен случай/:Моята записвачка на лаптопа е RICOH /не е от най-добрите, старичка е/ и поддържа запис на DVD до 8Х и то само DVD+R и DVD+RW. Веднъж си бях купил DVD+R 8Х SONY и ми ги прецакваше записвачката. Пробвах с NERO, ASHAMPOO, ROXIO, ъпгрейднах си firmware и все тая . Писах запитване на официалния сайт на RICOH. Знаете ли какъв беше отговора им - купувайте си само DVD-та с марка RICOH !!! Надявам се, че последното Ви е развеселило и сте приели искрените ми извинения!!!П.С.
                          Nikcho написа:
                          Купих си бая количество празни dvd-r дискове на Emtec, но моето устройство не ги разчита като dvd, а като cd и то без да може да се записва на тях, демек като че ли има нещо на тях. Та може ли да се направи нещо да тръгнат дисковете...(При един приятел на др. компютър си тръгнаха без проблем)
                          Повдигнатото с черно ме подведе. А ефекта със записа на моите DVD-та "SONY" 8Х беше същия като описаното по-горе от Nikcho!!!И един последен съвет към Nikcho: Пиеш една студена вода /както аз направих/ и вече не си купуваш такива DVD-та Emtec!!!
                          Среден разход на газ

Коментар

masterkar написа:
                            И един последен съвет към Nikcho: Пиеш една студена вода /както аз направих/ и вече не си купуваш такива DVD-та Emtec!!!
                            Не една, доста чаши ще изпияАма м/удругото това със скороста значи няма никакъв шанс да е вярно, така ли!? Взех едни дискове на Сони, които като описание са абсолютно същите като Емтек-а - 16х dvd-r и на тях немога да записвам нищо и тях ми ги чете като blank cd disk. Явно просто с такъв род дискове не върви при мен
                            Fiat Bravo 1.4 120k.с.

Коментар

Nikcho написа:
                              masterkar написа:
                              И един последен съвет към Nikcho: Пиеш една студена вода /както аз направих/ и вече не си купуваш такива DVD-та Emtec!!!
                              Не една, доста чаши ще изпияАма м/у другото това със скороста значи няма никакъв шанс да е вярно, така ли!? Взех едни дискове на Сони, които като описание са абсолютно същите като Емтек-а - 16х dvd-r и на тях не мога да записвам нищо и тях ми ги чете като blank cd disk. Явно просто с такъв род дискове не върви при мен
                              Еми не знам какво да кажа... Нека ИТ специалистите кажат "тежката си дума" . Аз не съм такъв . Това което споделих е личен опит /не мога да го защитя теоретически, защо се получава така/. Решението на проблема при мен е - вече си купувам само DVD-та 4Х!!! Може би същността на проблема се състои в това:
                              masterkar написа:
                              Запись DVD:16X (CAV), 12X (P-CAV), 8X (Z-CLV), 4X, 2X (DVD-R);Выводы По завершению теста привод оставил двоякие впечатления. С одной стороны есть задачи, в которых данная модель демонстрирует очень высокие результаты. С другой - масса недоработок, причем связанных явно с программной частью, а не оптической системой привода. Будет ли производитель заниматься доводкой прошивкой этой модели или попытается их устранить в будущих продуктах пока неясно. В целом, SH-W162C явно не претендует на звание лидера в свою классе, но при решении определенного круга задач вполне "годен у к употреблению". Недостатки:проблемы при записи DVD+RW и DVD-R
                              perlsite написа:
                              Constant Angular Velocity (CAV)При CAV поддържаната скорост е ъгловата!! Очевидно това са два различни метода, например при CAV скоростта на ротация не зависи от радиуса на пътечката която се записва.Можеш също така да забележиш, че за различните скорости са посочени различни методи. Доказано е от практиката, че за различни диапазони от поддържани скорости на запис различните технологии влияят различно на записа и са подходящи при едни скорости и неподходящи при дурги.
                              Аз се опитвам да си го обясня с това, че може би моторчето на записвачката не ми поддържа такава /Constant Angular Velocity (CAV)/ скорост при запис, но ...
                              Среден разход на газ

Коментар

Working...
                              X