gamma написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Недостъпна част от системния партитишън
Collapse
X
-
Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
-
Към автора на темата : Колега, не се занимавай с неща които не разбиташ, ще си скапеш ОС -а ! Всеки Windows си заделя unallocated space за системни нужди. При XP e 7 - 8 MB, a при 7 -мицата и 8 -мицата са по 100 МВ . При старите това пространство се използва само при преназначаване на лоши сектори, а при 7 и 8 там са бутлоудъра и още няколко системни файла. Целта е да не са свободно достъпни под Windows, като това ги защитава от вируси и некомпетентна намеса от страна на потребителите. Това Unaccessible space си го има при всеки Windows, не само при 7. Системата си го резервира и не дава достъп до него. Дори при дефрагментиране на дяла, пак не се премества и не се променя нищо от това резервирано пространство. Не знам какво съдържа, не съм се и интересувал. При дефрагментиране се появява в зелен цвят и е описано като непреместваеми сектори. Като искаш по-добро почистване на диска, използвай ето тази програмка RegpairSetup . С копи/пейст в гугъл ще ти я намери. Безплатна е и напълно безопасна. Изпозвай и туловете за почистване на самия Уиндоус.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Явно никой не може да помогне. За сега няма да обръщам внимание на този проблем. Защото от 50 ГБ системен дял нещо да ти вземе близо 15% от него си е проблем. Искаше ми се да знам това правило ли е за тези %-и или не. Ами ОК, засега толкова, ключ.ПС: До Dido_Lyubenov. Нали затова питам тук, щото не разбирам. Все пак благодаря за ценния съвет! Не бих се сетил сам.Stop giving directions, just say "Follow me."
Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit
Коментар
-
sok1 написа:Явно никой не може да помогне. За сега няма да обръщам внимание на този проблем. Защото от 50 ГБ системен дял нещо да ти вземе близо 15% от него си е проблем. Искаше ми се да знам това правило ли е за тези %-и или не. Ами ОК, засега толкова, ключ.ПС: До Dido_Lyubenov. Нали затова питам тук, щото не разбирам. Все пак благодаря за ценния съвет! Не бих се сетил сам.Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
-
chaveto написа:Dido_Lyubenov написа:Дори при дефрагментиране на дяла, пак не се премества и не се променя нищо от това резервирано пространство. Не знам какво съдържа, не съм се и интересувал. .Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар