Имам от доста време странен проблем с Убунту и Кубунту.Преди бях с Кубунту 14.04. С който и браузър да съм, като си отварям страници - ОК. Като реша да изтегля някакъв софтуер от официална страница, и екрана ми гасне.Така например като искам да си инсталирам Гугъл Хром (фабрично Кубунтуто е с Файърфокс), при отварянето на даунлоуд страницата на гугъл хром, екрана изгасва и не светва повече. Същото се получава при опит за изтегляне на скайп или вайбър.При всякакви други сайтове няма проблеми, но тръгне ли да отваря страница, от която може да се изтегли софтуер - екранът изгасва и не светва повече. Само рестарт го оправя, и ако реша да отворя пак същата страница, пак гасне.Затрих всичко и инсталирах на чисто Убунту.Пак същата работа.Идеи?!?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с Линукс (Убунту), помагайте!
Collapse
X
-
Re: Проблем с Линукс (Убунту), помагайте!
Аз ползвам същата дистрибиция на Кубунту и Хромиум зависва на тежки графики, но това което четох по темата е, че нещо хрома или по скоро GPU частта не се харесва с драйверите на видеото. Незнам кои драйвери ползваш дали опън сорс или тези на производителя ама ползвай да ги ъпгрейднеш виж дали ще има някакво подобрение.Ако си с KDE пробвай да го пуснеш под Gnome, може и да се харесат.А пък ако не ти се занимава ползвай терминала да инсталираш програмите от репозитора. Аз не помня от кога не съм инсталирал директно от файл...
-
todorakiggg написа:А пък ако не ти се занимава ползвай терминала да инсталираш програмите от репозитора. Аз не помня от кога не съм инсталирал директно от файл...
Коментар
-
Е значи тогава е почти сигурно че не се харесват нещо драйверите кърнела с твоята видео карта. Пробвай да сложиш proprietary драйвери и виж как ще е. На фреш инсталация е най - добре.Като инсталираш нали пускаш ъпдейт до последните версии на пакетите? При мен така се оправи едно зависване от stand by...
Коментар
-
Веско, говорим за лаптоп, при това вече доста стар.Компютърът е Sony Vaio VGN-NR180E. Видеото е на дъното, Mobile Intel 965 Express Chipset (поне това ми дава като инфо).Не ползвам кой знае какви графични приложения, игри не играя, все още ми върши работа.С предходни версии на Убунту не съм имал подобен проблем. Никога досега. За доста време му бях махнал Линукса, накоро реших пак да му сложа и се поучиха тия драми.
Коментар
-
vgeorgiev написа:Аз бих те посъветвал да си инсталираш Windows и да не се занимаваш с линукси.Няма един нормално работещ линукс за потребители (разбирай с графична среда).Може би единственото изключение е Андроида.
Коментар
-
Immortal написа:Веско, говорим за лаптоп, при това вече доста стар.Компютърът е Sony Vaio VGN-NR180E. Видеото е на дъното, Mobile Intel 965 Express Chipset (поне това ми дава като инфо).Не ползвам кой знае какви графични приложения, игри не играя, все още ми върши работа.С предходни версии на Убунту не съм имал подобен проблем. Никога досега. За доста време му бях махнал Линукса, накоро реших пак да му сложа и се поучиха тия драми.Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
-
vgeorgiev написа:Аз бих те посъветвал да си инсталираш Windows и да не се занимаваш с линукси.Няма един нормално работещ линукс за потребители (разбирай с графична среда).Може би единственото изключение е Андроида.
Коментар
-
Immortal написа:А иначе първият ми Windows беше 3.11Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Humppa
-
Yavor написа:Immortal написа:А иначе първият ми Windows беше 3.11
Коментар
-
bubachko
Дидо, първо за Убунту/Кубунту никога не слагай външни драйвери за каквото и да е било, вече четвърта година съм с Кубунту и не е имало нещо което да не разпознае, включая модеми, електронни подписи и прочее.Второ, махни го тва 14.XX и слагай 12.04 LTS, има поне още 3 години съпорт, па след това ще му мислим... Аз и още няколко колеги имахме доста проблеми с 14.04 LTS (е, има и доволни от него де), общо взето се оказа дръвце, та си се върнах аз на 12.04 LTS... Лошото е, че при 14-ката малко са променени нещата и ако минаваш обратно на 12-ка трябва да си направиш чист инсталл Но не е болка щом ти е само за забавление.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар