Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Избор на мобилен телефон Q1 2015

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Самсунг много бързо спират поддръжката на моделите си.Купих на жена ми НОТЕ 2 още като излезе ,много беше доволна от него ,но за 2год получи един единствен ъпдейт което за такъв скъп телефон е никаква поддръжка за мен. Много от новите приложение не искат да работят на по-стара версия на Андроид. Затова го продадох,сега ползва моя Нексус 5, супер доволна е !!!П.П Инфо за Nexus 6 http://www.vesti.bg/tehnologii/nauka...elefon-6030576

Коментар

VIT написа:
      Самсунг много бързо спират поддръжката на моделите си.Купих на жена ми НОТЕ 2 още като излезе ,много беше доволна от него ,но за 2год получи един единствен ъпдейт което за такъв скъп телефон е никаква поддръжка за мен. Много от новите приложение не искат да работят на по-стара версия на Андроид. Затова го продадох,сега ползва моя Нексус 5, супер доволна е !!!П.П Инфо за Nexus 6 http://www.vesti.bg/tehnologii/nauka...elefon-6030576
      Извини ме колега, но приказваш пълни глупости!!! При условие че модела излиза първоначално с Android 4.1.1, получи 4.4.2. и се очаква 5+. Това е един от най поддържаните модели на Samsung до момента! Все пак това не са "кръпки" а основни обновявания....
      Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
      Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Колега ,тоя телефон го ползвах до м. Декември 2014 ,така и не дочаках ъпдейт.Ако сега последния месец е получил ОК/но едва ли/.

Коментар

VIT написа:
          Самсунг много бързо спират поддръжката на моделите си.
          Ноте 2 има официален кит кат.Дотук с официалното, неофициално има 4.4.4 самсунг и cyanogenmod 12 lolipop.Проблема на 70+% от потребителите е, че си ползват телефоните сток. Това root, trwp и др. са няк’ви дяволски термини.
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

tyson написа:
            Остана само като минуси:1. Батерията 2. Няма слот за карта.
            Значи сменяш с LG G3 16 GB. Батеря 3000mAh също като на G2, но има слот за карта.Сина ми има такъв, и като го питам само ми казва, че е машина, ама подробности не знам.
            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
            Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic

Коментар

emzo написа:
              ...Проблема на 70+% от потребителите е, че си ползват телефоните сток. Това root, trwp и др. са няк’ви дяволски термини.
              Всъщност това, че си ги държат в заводски вид, без да ги рутнат, не може да е проблем. Проблемите на голяма част от потребителите идват от многобройните приложения от всякакви източници, които инсталират, без да им трябват; от това, че държат отворени много приложения и никога не се сещат да ги затварят; от това, че ползват някакви идиотски автоматични синхронизации, без изобщо да знаят какво, защо и кога синхронизират; от това, че ги мързи (или не знаят как) чат-пат да си рестартират устройството.
              Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

snake написа:
                emzo написа:
                ...Проблема на 70+% от потребителите е, че си ползват телефоните сток. Това root, trwp и др. са няк’ви дяволски термини.
                Всъщност това, че си ги държат в заводски вид, без да ги рутнат, не може да е проблем. Проблемите на голяма част от потребителите идват от многобройните приложения от всякакви източници, които инсталират, без да им трябват; от това, че държат отворени много приложения и никога не се сещат да ги затварят; от това, че ги мързи (или не знаят как) чат-пат да си рестартират устройството.
                Не съм съгласен за последното.Ако трябва да си рестартираш телефона, то значи имаш проблем. Ако нямаш проблем, не е нужен рестарт.
                A20DTH ЖТД ама не баш
                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Аз съм на мнение, че всичко, що е с ОС, обича от време на време освежително да го рестартираш .
                  Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Да де. Точно. Ако всичко работи, то не трябва рестарт. Рестартираш понеже нещо не е наред.Сега ти ако си имаш фетиш към рестарта, това е друга тема.
                    A20DTH ЖТД ама не баш
                    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Lenovo K910 ъптайм 900+ часа.Някой да си е играл с Huawei Honor 6 ? http://www.gsmarena.com/huawei_honor_6-6461.php
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Аз имам такъв хонор 6 - правя си 6ч на екран на автоматична яркост и намалена яркост под средата - с един филм и останалото малко ръчкане музика и 3г включен поне 5ч от 8ч работа и се прибрах май малко под 20%.опцията да намалиш резолюцията за по дълъг живот на батерията не съм я пробвал - последно като отида на работа се връщам на 100% се връщам на около 50%батерия.Изкарвам си и спокойно като излезна на 100% следобяд вечерта да се мотаем някъде с wi-fi и 3г снимки ала бала и на клуб дискотека и да се приберем към 4-5-6.Лети с 8ядрения процесор от 3гб рам винаги над 1гб е фрее.Има малко китайски глупости ама лесно се дейнсталират или спират.Камерата си е добра за 13мп предната си е екстра за селфита :ДЛек е.С 5 екран си е добър за държане за мъж.Като минус - ако не си сложиш отзад стъклен протектор - се драска.за отпред пак има стъклен протектор - по 12долара вървят.Въобще стъклен протектор си му трябва ако мислиш да го ползваш без калъфи.Имам и флип ковер за 8долара - идеално си работи.Обнови ми се до емуй 3 оправиха проблема ,ако ти е записан номера с +359 да имаш китайски йероглифи за държавата на която звъниш.П7-цата се чуства малко по-добре в ръка ,но е и по тънък малко и метален.Но ако искаш метален хонор и 5.5 екран си взимаш хонор 6+На доста места имитират айфона.Но за 600лв когато си го поръчах септември си е идеален за телефон с две сим карти - активни.+ му е и че има отделен слот за карта с памет.Докато новите модели на хуавей и др китайци са масово с две сим карти ,но втория слот за картата се ползва и за сд слот...
                        Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
                        Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
                        Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

VIT написа:
                          Колега ,тоя телефон го ползвах до м. Декември 2014 ,така и не дочаках ъпдейт.Ако сега последния месец е получил ОК/но едва ли/.
                          Емо го е казал малко по-долу че огромна част от потребителите не използват пълноценно апаратите си. Друг е въпроса че чакат всичко да им слезе на готово от Google или в частност от самия производител. Има си достатъчно информация, но трябва и да се чете. Само за сведение официален Kit-Kat за Note II излезе още края на Април.
                          Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

batproho написа:
                            VIT написа:
                            Емо го е казал малко по-долу че огромна част от потребителите не използват пълноценно апаратите си. Друг е въпроса че чакат всичко да им слезе на готово от Google или в частност от самия производител. Има си достатъчно информация, но трябва и да се чете. Само за сведение официален Kit-Kat за Note II излезе още края на Април.
                            Естествено че говоря за легален ъпдейт,а не руутване ,къстъм ромове и др. подобни. Защото когато си купиш скъп телефон не е нужно да му баеш, когато е в гаранция.Особено че голяма част от потребителите не намират никаква разлика и въобще не им е нужен руут,защото го ползват за слушалка,а на повечето не им е и необходим такъв смартфон.Говорих за легален ъпдейт. И по никакъв начин не можете да ме убедите че Самсунг са нещо повече от другите ,на този етап.Сменил съм няколко такива,ползвам съм Нексус,сега съм с Айфон, виждам разликите. Всеки си има мнение,но за да си го изградиш ,поне трябва да видиш и конкурентите какво предлагат и тогава да си вадиш изводи.

Коментар

VIT написа:
                              batproho написа:
                              VIT написа:
                              Естествено че говоря за легален ъпдейт,а не руутване ,къстъм ромове и др. подобни. Защото когато си купиш скъп телефон не е нужно да му баеш, когато е в гаранция.Особено че голяма част от потребителите не намират никаква разлика и въобще не им е нужен руут,защото го ползват за слушалка,а на повечето не им е и необходим такъв смартфон.Говорих за легален ъпдейт. И по никакъв начин не можете да ме убедите че Самсунг са нещо повече от другите ,на този етап.Сменил съм няколко такива,ползвам съм Нексус,сега съм с Айфон, виждам разликите. Всеки си има мнение,но за да си го изградиш ,поне трябва да видиш и конкурентите какво предлагат и тогава да си вадиш изводи.
                              Аз също говоря за легален ъпдейт! И за да не съм голословен, давам конкретни цифри. По спомен той излезе на 27-28.04.2014г. а иначе Build Date е от 08.04.2014г. В случая не говоря за използване на ROOT или някаква друга свръх трудна гимнастика а да се използва Odin и да си "налее" човек сам конкретния ROM (малко пояснение версията е за Индия). А това че човек е вкарал голяма сума в дадена слушалка не означава директно че трябва да трепери над нея нали, все пак е вещ а не одушевен обект. И това че мнозинството ползват "умни" телефони само защото е модерно па макар и по модела "Ало-ало", по същата логика това ще им свърши работа и Nokia "с фенерче". Далеч съм мисълта да адвокатствувам на Samsung (не съм на хранилка при тях за съжаление ). Някъде по-назад споменах че вероятно ще премина към LG G3 32GB. Колкото до смяна на телефони, повярвай през ръцете са ми минали безброй (вадих си хляба над 8 години с това) така че съм наясно с "+" и "-" на повечето.Извинявам се за дългият пост, просто сметнах за нужно да дам яснота за дадени аспекти.Хубав и успешен ден от мен!

Коментар

В близките 2г. няма да мисля за телефон. Дано не съжалявам
                                Прикачени файлове
                                "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
                                Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

Working...
                                X