Преди месец, преподписах договор за мобилни услуги и и взех въпросния апарат с андроид. Телефона постоянно забива, рестартира или изключва. Постоянно ми създава ядове. Въпроса е, има ли начин да разваля договора или пък да го заменя с друг телефон с Windows ( понеже до сега съм бил с такъв и никога не е забивал)
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с мобилен телефон взет от мобилен оператор с договор
Collapse
X
-
Предполагам, че телефонът е гаранционен. Отиди в оператора и искай смяна. Макар че по закон ще ти го вземат за 1 месец и ще ти го върнат, като кажат, че му няма нищо. Ще вдигат рамене известно време, докато ти дойде да им го тръшнеш в пода.А договора няма как да развалиш.Макар да съм сигурен, че не е от телефона, а от шибаната операционна система.Мой приятел и колега си взе от оператор последен модел НТС М8, даде 800 лв кеш (вместо 1200 на свободна продажба). И онзи ден гледам телефонът му на масата у тях, и тъкмо го поглеждам и го виждам как сам се рестартира. Казах му - той вика - ми де да знам що така... След това говори с някаква девойка, онази му се оплака, че от половин час не може да се свърже с него, абонатът не бил на линия.С мойто Сони с андроид също имам ядове. До преди случая със съседа си мислех, че е от липса на ресурси. Сонито е с двуядрен процесор и 512 МБ рам. Докато таблетът ми, хем е Хуйвей, 4 ядрен с 1 ГБ рам, никога досега не е забивал или не съм имал какъвто и да е проблем с него. Ама като видях как прехваленото НТС се рестартира, и намразих Андроида тотално
-
Телефона е в гаранция колега, отиваш и ги тормозиш докато го оправят. По - добре да не правим генерални изводи. След няколко андроид телефона от различни марки, никога не са се рестартирали сами.При андроид такова рестартиране обикновенно е причинено от калпава програма...Има и много боклици, които се продават и правят проблеми, но има и много хора супер доволни от телефони андроид...
Коментар
-
Моя за 1 год. два пъти го давах за ремонт и сега като го гледам,май пак ще ходи.Първия път ,защото блокираше и трябваше да го изкл/вкл. или рестартирам,за да се оправи и ми дадоха нов,защото не могли да го оправят.Втория път,защото не му работеше Блутута-инсталираха му по-нова версия на Андроид.Сега пак взе да забива,че ще видя.
Коментар
-
Re: Проблем с мобилен телефон взет от мобилен оператор с дог
gaz написа:Преди месец, преподписах договор за мобилни услуги и и взех въпросния апарат с андроид. Телефона постоянно забива, рестартира или изключва. Постоянно ми създава ядове. Въпроса е, има ли начин да разваля договора или пък да го заменя с друг телефон с Windows ( понеже до сега съм бил с такъв и никога не е забивал)Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
В 95% от случайте зависи от версията на андройда, а останалите 5 от телефона, такива телефони се оправят (ако е от андроида) с флашване на нов андройд (къстом ром) и това се прави ако не е гаранционен. Имам Хуавей у300 с оригиналнияр ром (софтуер) имаше доста проблеми, но го смених и вече няма никакви проблеми. Имам ЗТЕ Блейд 3 с оригиналният софт работи повече от отлично и преди 3 дена купих на жената Алкател Айдъл мини 2 с 2 сим карти и честно казано оригиналният софт е пълен та*ак, но не искам да го сменям защото може да отпадне гаранцията. По темата отиваш и им го оставяш на бюрото и държиш да го ремонтират, ако откажат има ЗЗП и ще действаш по каналният ред.Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++
Коментар
-
flippy89 написа:В 95% от случайте зависи от версията на андройда, а останалите 5 от телефона,....
Коментар
-
Re: Проблем с мобилен телефон взет от мобилен оператор с дог
Защо си мислиш така? Моя HTC One гаранционно му смениха камерата, заради проблема че правеше лилави снимки на слаба светлина. След 8 календарни дни си го получих, а е пращан чак до Полша да му сменят камерата. Отивай и ще ти го сменят, изобщо няма да ти го правят на въпрос. Масово LG G3 забиваха и се рестартираха, виж в андроидбг форума на колко хора са им ги сменили без проблем и без въпроси.Plastex написа:gaz написа:Преди месец, преподписах договор за мобилни услуги и и взех въпросния апарат с андроид. Телефона постоянно забива, рестартира или изключва. Постоянно ми създава ядове. Въпроса е, има ли начин да разваля договора или пък да го заменя с друг телефон с Windows ( понеже до сега съм бил с такъв и никога не е забивал)Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
Аз съм имал проблеми преди около 6-7 години с един Сону Ериксон к600 и 3 пъти го носих на ремонт гаранционно и винаги е стоял там по 1 месец, ти колега си късметлия с тези 8 дена ( дано сега услугите са по-бързи от преди години)Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++
Коментар
-
Без да съм 100% сигурен, но мисля според някой от законите при третото връщане за ремонт трябва да ти върнат парите или както по-често процедират да ти дадат друг на същата или близка до тази стойност + доплащане.Но определено трябва да пробваш с резет както са те посъветвали по-горе, защото това е първото което ще направят и в сервиза. Ако тогава се оправи значи имаш проблемно приложение.Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар