Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с мобилен телефон взет от мобилен оператор с договор

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с мобилен телефон взет от мобилен оператор с договор

Преди месец, преподписах договор за мобилни услуги и и взех въпросния апарат с андроид. Телефона постоянно забива, рестартира или изключва. Постоянно ми създава ядове. Въпроса е, има ли начин да разваля договора или пък да го заменя с друг телефон с Windows ( понеже до сега съм бил с такъв и никога не е забивал)
    Brava 1.6 EL 16V 103 hps '96 ГИ Фобос

Предполагам, че телефонът е гаранционен. Отиди в оператора и искай смяна. Макар че по закон ще ти го вземат за 1 месец и ще ти го върнат, като кажат, че му няма нищо. Ще вдигат рамене известно време, докато ти дойде да им го тръшнеш в пода.А договора няма как да развалиш.Макар да съм сигурен, че не е от телефона, а от шибаната операционна система.Мой приятел и колега си взе от оператор последен модел НТС М8, даде 800 лв кеш (вместо 1200 на свободна продажба). И онзи ден гледам телефонът му на масата у тях, и тъкмо го поглеждам и го виждам как сам се рестартира. Казах му - той вика - ми де да знам що така... След това говори с някаква девойка, онази му се оплака, че от половин час не може да се свърже с него, абонатът не бил на линия.С мойто Сони с андроид също имам ядове. До преди случая със съседа си мислех, че е от липса на ресурси. Сонито е с двуядрен процесор и 512 МБ рам. Докато таблетът ми, хем е Хуйвей, 4 ядрен с 1 ГБ рам, никога досега не е забивал или не съм имал какъвто и да е проблем с него. Ама като видях как прехваленото НТС се рестартира, и намразих Андроида тотално

Коментар

Сигурен съм, че и след ремонта ще е същото.
      Brava 1.6 EL 16V 103 hps '96 ГИ Фобос

Коментар

Телефона е в гаранция колега, отиваш и ги тормозиш докато го оправят. По - добре да не правим генерални изводи. След няколко андроид телефона от различни марки, никога не са се рестартирали сами.При андроид такова рестартиране обикновенно е причинено от калпава програма...Има и много боклици, които се продават и правят проблеми, но има и много хора супер доволни от телефони андроид...

Коментар

От шибания телефон е, Андроида е супер.

Коментар

Аз с Андроид проблем не съм имал. Много зависи какъв е телефона. Откакто взех Нексус се родих,сега по неволя съм с iPhone 5 .

Коментар

Моя за 1 год. два пъти го давах за ремонт и сега като го гледам,май пак ще ходи.Първия път ,защото блокираше и трябваше да го изкл/вкл. или рестартирам,за да се оправи и ми дадоха нов,защото не могли да го оправят.Втория път,защото не му работеше Блутута-инсталираха му по-нова версия на Андроид.Сега пак взе да забива,че ще видя.
              Fiat Marea 1.6 16V ELX 2000г.CNG,Opel Antara 2,2 163kc.
              ex:Fiat Regata 1714D;ex:Fiat 125P

Коментар

Поне споменете марките. Аз със Самсунг и Сони дертове не съм имал.

Коментар

Както всяка техника, всичко понякога си е до късмет.Без значение дали е Андроид или друга ОС.
                  A20DTH ЖТД ама не баш
                  1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                  Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Re: Проблем с мобилен телефон взет от мобилен оператор с дог

gaz написа:
                    Преди месец, преподписах договор за мобилни услуги и и взех въпросния апарат с андроид. Телефона постоянно забива, рестартира или изключва. Постоянно ми създава ядове. Въпроса е, има ли начин да разваля договора или пък да го заменя с друг телефон с Windows ( понеже до сега съм бил с такъв и никога не е забивал)
                    Отиде ти един месец без телефон.
                    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

В 95% от случайте зависи от версията на андройда, а останалите 5 от телефона, такива телефони се оправят (ако е от андроида) с флашване на нов андройд (къстом ром) и това се прави ако не е гаранционен. Имам Хуавей у300 с оригиналнияр ром (софтуер) имаше доста проблеми, но го смених и вече няма никакви проблеми. Имам ЗТЕ Блейд 3 с оригиналният софт работи повече от отлично и преди 3 дена купих на жената Алкател Айдъл мини 2 с 2 сим карти и честно казано оригиналният софт е пълен та*ак, но не искам да го сменям защото може да отпадне гаранцията. По темата отиваш и им го оставяш на бюрото и държиш да го ремонтират, ако откажат има ЗЗП и ще действаш по каналният ред.
                      Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
                      Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
                      Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++

Коментар

flippy89 написа:
                        В 95% от случайте зависи от версията на андройда, а останалите 5 от телефона,....
                        Често проблема идва и от някое от качените приложения. Сблъсквал съм подобен проблем. Ако не са ти важни приложенията, които си качил, то деинсталирай последно качените приложения или му направи хард ресет. ( в андроид форума ще намериш инструкции).Същия проблем понякога се получава и при надграждане на О.С. Пробва се с ново качване на операционната система.Повече инфо можеш да намериш в споменатия по-горе форум,

Коментар

Re: Проблем с мобилен телефон взет от мобилен оператор с дог

Защо си мислиш така? Моя HTC One гаранционно му смениха камерата, заради проблема че правеше лилави снимки на слаба светлина. След 8 календарни дни си го получих, а е пращан чак до Полша да му сменят камерата. Отивай и ще ти го сменят, изобщо няма да ти го правят на въпрос. Масово LG G3 забиваха и се рестартираха, виж в андроидбг форума на колко хора са им ги сменили без проблем и без въпроси.
                          Plastex написа:
                          gaz написа:
                          Отиде ти един месец без телефон.
                          Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Аз съм имал проблеми преди около 6-7 години с един Сону Ериксон к600 и 3 пъти го носих на ремонт гаранционно и винаги е стоял там по 1 месец, ти колега си късметлия с тези 8 дена ( дано сега услугите са по-бързи от преди години)
                            Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
                            Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
                            Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++

Коментар

Без да съм 100% сигурен, но мисля според някой от законите при третото връщане за ремонт трябва да ти върнат парите или както по-често процедират да ти дадат друг на същата или близка до тази стойност + доплащане.Но определено трябва да пробваш с резет както са те посъветвали по-горе, защото това е първото което ще направят и в сервиза. Ако тогава се оправи значи имаш проблемно приложение.
                              Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
                              182A4.000 IAW49F
                              LPG - Lovato EasyFast
                              ----------------------------
                              "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

Working...
                              X