Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Компютърни мрежи и раздаване на IP

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Компютърни мрежи и раздаване на IP

Здравейте колеги имам една задача от университета за раздаване на IP на една мрежа.Тъй като не бях на лекциите за IPv4 и не разбрах как точно се раздават мрежи и това заделяне на битове, и имам една задача да раздам IP на 3 мрежи всяка мрежа с по няколко подмрежи.Въпроса ми е има ли някаква програма в която мога да вкарам префикс и IP и да ми изкара IP-тата?
    Fiat Bravo 99' 1.6 GT
    Fiat Bravo 1.2 16v-Тотализирано
    Fiat Bravo 99' 1.6 SX

Пакет Трейсър, ама и там няма да ти ги разкара автоматично, ше трябва да си поиграеш.
    Fiat Stilo 1.9 JTD 2003г.

Коментар

гоогле - online subnet calculator.
      Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
      ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

Колега, опитай се да прочетеш и най-важното да разбереш видовете мрежи.Това са основни знания и без тях няма да можеш да продължиш напред.Иначе ето ти три мрежи:212.122.Х.Х212.123.Х.Х212.124.Х.ХЕто ти и 5 под мрежи за първата мрежа, а останалите ще си ги направиш сам!212.122.1.Х212.122.2.Х212.122.3.Х212.122.4.Х21 2.122.5.Х
        Няма начин да няма начин!

Коментар

Напълно съм съгласен, че за човек който иска да се развива в ИТ сферата е задължително да има познания в тази област.@nikolovvd - така даден примера си е верен, но без посочени мрежови маски може да бъде доста объркващо за човек който не е свикнал.ИП версия 4 е доста гъвкав в тази област и може да се правят всякакви комбинации с мрежовите маски, но все пак това са адреси на мрежи от клас С и ако се използва маската по подразбиране -24 битаовато тогава имаме на лице чисти мрежи а за да ги разделим на подмрежи отиваме на 24+ битова маска.212.122.1.Х212.122.2.Х212.122.3.Х212.122.4.Х 212.122.5.Х@VoDo - в нета има много информация по въпроса и е доста интересно.
          Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
          ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

Колегата не прави разлика между различните класове мрежи, а ти искаш за маски да му говорим.Това е като да пропуснеш урока за умножение, а да ти обясняват степенуване.
            Няма начин да няма начин!

Коментар

Колега VoDo, само да те питам като завършиш колко пари би искал да получаваш стартово ?
              04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

Мерси за отговорите почти съм готов единствения проблем който ми остана е с пресмятането на мрежовия адрес и с прехвърлянето на битовете, то се оказало елементарно vgeorgiev: В зависимост от това в какво естество е работата дали програмист, системен, или друго
                Fiat Bravo 99' 1.6 GT
                Fiat Bravo 99' 1.6 SX

Коментар

vgeorgiev написа:
                  Колега VoDo, само да те питам като завършиш колко пари би искал да получаваш стартово ?
                  Хм, че и нахален го гледам отгоре...
                  Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                  Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                  ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Е, не увиквайте човека, всеки е пропускал лекции и до колкото виждам момчето си е взело забележка и е попрочело това онова, важното е да има страст да се учи. Лично аз много повече съм научил от самообучаването отколкото от лекции. VoDo не обръщай внимание на критиките на многознайковците, нали за това е форум - да се пита и който иска да помага, който не иска нека си мълчи.
                    FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                    Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

NikMar всеки е прав за себе си, те са прави, че не съм учил аз не съм ходил на тази лекция, не защото не ми се е ходило, а за това че, шефа каза ще се работи в събота и няма мърдане... оправих се с всичко, даже и курсовата почнах да си правя която е на Packet Tracer-a.Иначе този калкулатора online subnet calculator има полза от него за някой неща
                      Fiat Bravo 99' 1.6 GT
                      Fiat Bravo 99' 1.6 SX

Коментар

VoDo написа:
                        NikMar всеки е прав за себе си, те са прави, че не съм учил аз не съм ходил на тази лекция, не защото не ми се е ходило, а за това че, шефа каза ще се работи в събота и няма мърдане... оправих се с всичко, даже и курсовата почнах да си правя която е на Packet Tracer-a.Иначе този калкулатора online subnet calculator има полза от него за някой неща
                        Евала! И следва мълчание...
                        FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                        Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Working...
                        X