Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Компютърен проблем - изгоряло дъно

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Компютърен проблем - изгоряло дъно

Един от служебните компютри умря. Познат провери, че е изгоряло дъното. Гредата е, че е стар модел, стандарт Am2. Питането ми е следното:Как да си спася информацията от компа. Не ми трябват просто някакви файлове, а да си подкарам уиндолса. Трябва да си видя някои неща в специализиран софтуер, който е качен.1. Ако случайно намеря същото дъно в олх, ще тръгне ли уин-а?2. Ако сложа съвместимо дъно(същия стандарт) ще тръгне ли, или да не се надявам?3. Ако закача хард диска на друг компютър(или му купя нов процесор с дъно) ще тръгне ли уин-а?Извинявам се за лаишките въпроси, но никак не съм наясно. А ми е супер важно и не искам да ме метнат в някоя фирма.Благодаря предварително!

На първо време си направи един имидж, за да може да си го възстановиш при нужда ако се оплеска прозореца след подмяната на частите.

Коментар

Re: Компютърен проблем - изгоряло дъно

vital написа:
      Трябва да си видя някои неща в специализиран софтуер, който е качен.1. Ако случайно намеря същото дъно в олх, ще тръгне ли уин-а?2. Ако сложа съвместимо дъно(същия стандарт) ще тръгне ли, или да не се надявам?3. Ако закача хард диска на друг компютър(или му купя нов процесор с дъно) ще тръгне ли уин-а?
      Ако е специализиран софтуер съдържащ някакъв архив, трябва да има файл с база данни. Съответно, същият софтуер инсталиран на друг комп., ще отвори тази база данни.1. Би трябвало.2. По-скоро не.3. Не.
      00' Bravo 105 JTD

Коментар

Какъв е уиндоса? И ако не ти се експериментира се обади. Както каза колегата, първа стъпка е имидж. Задължително при важна информация.
        Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
        Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
        Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Утре ще взема компютъра и ще видя какво е дъното, за да започна да търся.П.С Уина е 7

Коментар

Не е проблем да се пусне уиндоса на друга машина. Ако не ти трябва компа, по-добре си вади инфото и не се занимавай да наливаш пари в машина която"няма живи роднини" Мое мнение....

Коментар

РС

Нали всичко е на твърдия диск и ако го сложиш на друг компютър ще има всички данни .Програмите няма да тръгнат но ще са там -няма да са инсталирани.Аз има такова дъно но твърдия диск не тръгва.
              КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
              Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
              http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

От моя опит тъй като на скоро точно това правих:1. Да ще тръгне.2. Ако е от подобна фамилия чипсети също да. 3. Ако другия компютър е със същата архитектура да, ако е с различна (като поколения и марки процесори) по-скоро не.Кажи марката и модела на дъното да поровя при едни приятели дето имат стара техника.п.п. както написаха колегите един имидж на диска е задължителен преди експериментите.
                Fiat Coupe 1.8

Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

Коментар

Благодаря на всички!Към обяд ще взема компютъра и ще видя какъв модел е дъното.Трябва да проверя няколко неща, качени на този уин, иначе не бих се занимавал да го правя, имам други компютри. Специфични настройки на програма, които няма от къде да взема.

Коментар

Отваряй си очите с тия в продавалника, пълно е с измамници.
                    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

vital написа:
                      Благодаря на всички!Към обяд ще взема компютъра и ще видя какъв модел е дъното.Трябва да проверя няколко неща, качени на този уин, иначе не бих се занимавал да го правя, имам други компютри. Специфични настройки на програма, които няма от къде да взема.
                      Тея специфични настроики на програма за запазени някъде в някой config. фаил Може да пробваш и тоя вариант,вържи харда на каквъто и да е комп и разгледай директорията на програмата за такива фаиловеако ги няма там виж в С(но на новия комп ще е с друга буква ) :/потребители/твоя потребителски профил /аппдата/локал щом си с Уин7

Коментар

Да ама не, а в регистрите ако ти качи инфо, как ще я стартираш?
                        FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                        Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

NikMar написа:
                          регистри се експортват, стига да знаеш точно кои де.За седмица не знам, мъчил съм се да подкарвам диск с предварително качен ХП на нова машина (да се разбира с различни компоненти) и до сега нито веднъж не ми се е поличавало.
                          Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
                          182A4.000 IAW49F
                          LPG - Lovato EasyFast
                          ----------------------------
                          "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

Ewing написа:
                            NikMar написа:
                            регистри се експортват, стига да знаеш точно кои де.За седмица не знам, мъчил съм се да подкарвам диск с предварително качен ХП на нова машина (да се разбира с различни компоненти) и до сега нито веднъж не ми се е поличавало.
                            С ХР е малко по особенно, ама на 90% се получава. С 7 е по-различно, но по-лесно.

Коментар

veselin10 написа:
                              Ewing написа:
                              NikMar написа:
                              С ХР е малко по особенно, ама на 90% се получава. С 7 е по-различно, но по-лесно.
                              ОФтопик:Значи очаквай ЛС като ми се наложи пак да се мъчаДа споделиш линкове или акъл което ти е по-лесно.
                              Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
                              182A4.000 IAW49F
                              LPG - Lovato EasyFast
                              ----------------------------
                              "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

Working...
                              X