Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Избор на бойлер или друга система за топла вода.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Да анодна защита, то отпред на бойлера си го пише Заземяването го погледнах и него, добре си е стегнато на бойлера, смисъл жица стегната с винт с по-голяма глава в корпуса на бойлера, това представлява.
    punto HGT

Коментар

campain написа:
      Кабелите греят от лоши връзки няма от какво друго,а че тея копчета са такъв боклук спор няма.А това,че бойлера няма да гори повече ток когато е включен постоянно зависи от това как го ползваш,ако през деня има кой да ползва топла вода няма да е баш така.Аз затова моя съм си го направил марзеливата с таймерче и се включва и изключва самичък нагласяш го кога да работи през деня и кога през нощта и толкова.
      Ако не го ползваш през деня, дори няма и да включи, защото няма да изстине или ако включи ще е един път за 5-10 мин. Да спестиш 30 дни по 5 ст, примрено...

Коментар

Напълно съгласен. В такъв режим няма как да се усети икономията.Но ако се точни вода през целият ден, дори и на малки порции, то тогава бойлера ще се включва доста често и разлика в сметките определено ще има.А при мен ситуацията е такава от 10 години насам и определено ми е по-изгодно да съм с голям бойлер на нощна.
        Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
        ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

pr_00f написа:
          Напълно съгласен. В такъв режим няма как да се усети икономията.Но ако се точни вода през целият ден, дори и на малки порции, то тогава бойлера ще се включва доста често и разлика в сметките определено ще има.А при мен ситуацията е такава от 10 години насам и определено ми е по-изгодно да съм с голям бойлер на нощна.
          Пробвай да видиш, че разликата е под 10 лв месечно, айде 15 да са. 10 лв са ти 50 киловата дневна, грубо, това е 1.5 киловата дневно или половин - един час час сумарна работа на бойлера. Ако един бойлер 80 - 100 л ти стига за цял ден и до нощната (22-23 часа) изкарваш, то надали ще работи много повече от 1 час сумарно дневно, за да навакса загубеното. Аз съм с някакъв Елдом на 8-10 години и след мое къпане около 10-15 мин му трябват около 10-15 мин да загрее обратно водата, която съм изразходил. Бойлера е на около 90% от хода на врътката за температура.Вече ако 15 лв месечно са проблем, то тогава всякакъв вид икономия ще върши работа.

Коментар

pr_00f написа:
            Ще ти дам един пример с 80 литров бойлер.Един 80 литров бойлер ако го изхабиш напълно при къпане необходимата енергия за подгряване на водата е около 4 кВ.Да кажем имаш 30 дни, където ще го изразходваш задължително през деня и ще грееш през нощта.Та за 30 дни ти трябват 120кВ енергия за този бойлер.Ако го грееш само на дневна тарифа, то ще ти трябват около 24 лева.Ако ще го грееш само на нощна тарифа, то ще ти трябват 14 лева.Значи в най-лошия случай разликата ще ти дойде от 10лв на месец. Да пари са. Но това е най-лошия случай.Моята практика и засичания показват, че за един месец разликата е на половина. Под 5 лева. Защото не всеки ден изразходваш бойлера през деня до край.Сори, ама за 5лв на месец няма да седна и да си играя с едно копче всеки ден. Цял живот.Само един скандал да спестиш на 4 месеца, че си забравил да пуснеш бойлера и няма как да се изкъпе някой, то тази "инвестиция" се избива. Поне от моята гледна точка. А големите скандали и разводи започват от такива прости неща. Я помоли малко в тази посока.
            A20DTH ЖТД ама не баш
            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Не помня камита ти дали беше с водна риза,ако е така си вземи бойлер със серпентина и за два сезона си го избил.На мен зимата тока ми е по-малко от лятото,защото почти не включвам бойлера в мрежата.Тъкмо няма да ти е толкова жега вкъщи. :D

Коментар

С водна риза е, но тъй като и тя ми остана като подарък от предния собственик, /той човека и един климатик ми остави за хола и дърва в мазето / той я е палил без да я връзва към отоплителна инсталация, аз също я ползвам така, тепърва пак да разбивам не ми се иска, че банята е след основен ремонт, а и камината трябва да се надуе за да се види дали държи, по принцип тоя модел мисля, че е със сменяема риза.Бойлера снощи беше тестват и работи около 2 часа, че жената му взе здравето с кратък 30 минутен душ , няма греене, пласмасовия капак не се е разтопил и така, за сега минах тънко, много тънко, ще видим занапред
                punto HGT

Коментар

Ако не го ползваш през деня, дори няма и да включи, защото няма да изстине или ако включи ще е един път за 5-10 мин. Да спестиш 30 дни по 5 ст, примрено...
                  Да аз затова казах че много зависи как се ползва,аз моя като не го изключвах ми гореше много ток защото по цял ден имаше кой да пуска топла вода,ако наистина няма кой да го ползва тогава съм съгласен.
                  Само един скандал да спестиш на 4 месеца, че си забравил да пуснеш бойлера и няма как да се изкъпе някой, то тази "инвестиция" се избива. Поне от моята гледна точка. А големите скандали и разводи започват от такива прости неща. Я помоли малко в тази посока
                  Затова моя е автоматичен и се пуска сам
                  Fiat Marea 1.8 16v HLX
                  Hyundai Terracan 2.9 CRDI

Коментар

Варненци скъсаха връзката със дипломатите, заради многото дефекти даващи съвместните им "творения", дипломат вече имат нов завод за тяхната си техника и нова търговска марка за Бг!Да бойлерът страда от тия кабелни обувки, но и от нискокачествените китайски компоненти, от собствен опит със такъв уред, за щастие заменен със нов, но на елдом, след протичане на водосъдържателя един месец преди изтичане на гаранцията, новия работи без проблеми вече една година! За същият период от стария са сменяни два пъти терморегулатор и един път защитата!За защитата на бойлера, тя е във синята джажа, събрано токова термо и още една имаше във едно, като при задействие се натиска малкото червено правоъгълно копче на нея за да сработи пак.За мен вече изборът на такава техника се определя от всички други, но не и от тези две марки, въпреки че варненци си възвръщат полека качеството и имиджа на техните бойлери, така че щом си решил да го сменяш, смело напред, спестяваш си много главоболия и все пак темата е за избор а не за ремонт на нискокачествена техника!пп. За мен зада заработи този бойлер трябва да му смениш всичко под капака, не само кабелчетата.
                    ...хладилник, карам хладилник...

Коментар

За това по принцип се купува бойлер, който няма кабели.Направо проводниците на апартамента влизат в терморегулатора и се завиват - като лустер клема. А самия регулатор си се защипва за нагревателя. Няма жици и системата е по-дуракоустойчива.
                      A20DTH ЖТД ама не баш
                      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Да така се закачат, но до там, след това са на кабелни обувки!И по новите стандарти трябва три проводна линия, третия проводник е за зануляване на корпус и директно на нулата в таблото!
                        ...хладилник, карам хладилник...

Коментар

Още не съм го отписал тоя бойлер, защото идеята ми беше да замени 50 литровия, който ползвам за кухнята /кухнята и банята са на отделни щрангове и трябват два независими бойлера за да имам топла вода на двете места/, защото този 50 литров стига колкото да си измиеш съдовете и трябва да бачка нонстоп, само на нощна просто не стига водата, особенно след сбирка когато има доста повече съдове за миене. С 80л за миене на съдове няма да се притеснявам, че няма да остане вода за последната чиния Положението за мен е такова, че ще го изчакам да видя колко време ще изкара с тия модификации, които направих, ако не един 120л за 260-280лв на Теси със стъклокерамично покритие и толкоз, поне няма да го мисля следващите 5 години.
                          punto HGT

Коментар

Вземи си съдомиялна У нас направо се родихме за нов живот!
                            "Без сърца, сме просто машини"
                            Toyota Prius 1.5 Hybrid
                            EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

M5kov написа:
                              Вземи си съдомиялна У нас направо се родихме за нов живот!
                              Жената каза, че такова животно в къщата й няма да влезе, защо и аз неразбрах, но няма да и чупя кахъра
                              punto HGT

Коментар

didich написа:
                                Още не съм го отписал тоя бойлер, защото идеята ми беше да замени 50 литровия, който ползвам за кухнята /кухнята и банята са на отделни щрангове и трябват два независими бойлера за да имам топла вода на двете места/, защото този 50 литров стига колкото да си измиеш съдовете и трябва да бачка нонстоп, само на нощна просто не стига водата, особенно след сбирка когато има доста повече съдове за миене. С 80л за миене на съдове няма да се притеснявам, че няма да остане вода за последната чиния Положението за мен е такова, че ще го изчакам да видя колко време ще изкара с тия модификации, които направих, ако не един 120л за 260-280лв на Теси със стъклокерамично покритие и толкоз, поне няма да го мисля следващите 5 години.
                                Ще си позволя да пусна тука малко офтопик ако прецените го изтрийте това. Колега мислил ли си в кухнята ако нямаш да сложиш една съдомиална ? В нас като си правихме кухнята наместихме една малка 45 см широка и сме много доволни, не черпи от бойлера вода, не харчи кой знае колко ток, спестява ръчен труд... абе 6 й пиша направо.
                                Fiat Coupe 1.8

Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

Коментар

Working...
                                X