Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Конспирация чрез преса и телевизия !!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

pplk написа:
    Слав написа:
    Или иначе казано - забранили сме вноса на ГМО, но никъде не пише, че имаме нещо против да го произвеждаме. Справка - завода в Разград за всякакви безподобни боклуци...Писал съм и в други теми май, но и тук ще пиша - не купувайте нищо, в което има глюкозо-фруктозен сироп!!! Ще се учудите в колко много продукти го има... И това е само капка в морето,,,колко други още "добавки" има в "храната" не е реално Организма го разпознава като отрова и не го преработва, а се държи с него като токсин, който трябва да бъде отведен възможно най-далеч от важните органи. Няма да обяснявам по-натам, че е мазало..
    Колега, в това, което си написал няма нищо вярно!
    http://www.jobs.bg/company/51465http://kompas-rz.com/city/%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D1%83%D0%BC-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F/Странно...все пак имало нещо вярно написано в моя пост, ама щом казваш, че няма нищо - да ти повярвам...що пък не ? :P
    == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Забелязал съм, че на човек вярващ в таласъми трудно можеш да му обясниш, че таласъми няма. Глюкозно-фруктозния сироп се произвежда от обикновена царевица. Процеса се нарича озахаряване на нишестето/скорбяла/ и става с помощта на триензимен комплекс при различни температури. Същия процес се използва при производството на всички видове зърнени спиртни напитки, водка, уиски, бърбън, бира и е познат от векове. В миналото и сега се използва малц, който съдържа ензимите.Захарозата/ обикновена захар/ се усвоява от организма, като преди това се разлага на прости захари-глюкоза и фруктоза :D Нали се сещаш, че няма как организма да ги разпознава като отрова. Сети се кво ти наливат във вените, когато си изнемощял от глад, примерно. Глюкоза! Кво ядат диабетиците? Фруктоза! Супер отрови, разбираш ли.Та така с претенциите на виШистите :D
      207 тиква автомат
      новокромаджия 2.4 печка

Коментар

Слав написа:
        http://www.jobs.bg/company/51465http://kompas-rz.com/city/%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D1%83%D0%BC-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F/Странно...все пак имало нещо вярно написано в моя пост, ама щом казваш, че няма нищо - да ти повярвам...що пък не ? :P
        Кво е вярно? За ГМО-то или за отровите?
        207 тиква автомат
        новокромаджия 2.4 печка

Коментар

Мдам...ти ли беше оня с комплексите Ясно значи :D Глюкозо-фруктозен сироп е съвсем различно нещо от само глюкоза и само фруктоза...Андъмо ?П.П.Ми вярно е например, че има такъв завод в Раград. Ти твърдеше, че няма НИЩО вярно от това, което съм написал...ама бях забравил, че и по гръб не падаш, когато установиш, че не си бил прав и ся ще направиме ДВАЙСЕ страници тема... :D :D :D

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Слав написа:
            Мдам...ти ли беше оня с комплексите Ясно значи :D Глюкозо-фруктозен сироп е съвсем различно нещо от само глюкоза и само фруктоза...Андъмо ?
            Нали вида какво съм написал за таласъмите? :D Захароза-глюкоза и фруктоза-прости захари.БТВ Биохимик съм, та поназнайвам нещичко от материята. Ма, ти си вярвай, нали някой трябва да ме забавлява :D :D :D
            207 тиква автомат
            новокромаджия 2.4 печка

Коментар

Ето ти малко за четене, ПА белким вденеш нещо:http://lubomirivanov.com/3094/http:/...Първите пет резултата в Гугъл...нито един не се припокрива с твоите виждания за това колко е прекрасен глюкозо-фруктозния сироп Кой сега говори глупости и неверности?

Коментар

Мдам...то каквито ни лекарите, такива ни и биохимиците Всичко е бизнес Аз това, което го пиша го знам от химик също и то още преди две години поне. Предадено с мои думи разбира се. Да не мислиш, че съм го назубрил, каквото ми е писал?? Кой от двама ви сега трябва да си скъса дипломата ?Виж, оспамихме темата вече достатъчно. Аз нямам нито време, нито желание да споря с радиото. Извинявам се за излишната работа, която създадох, но ако може някой модератор да отцепи словоблудствата в отделна тема, за да се позабавлявам довечера с чиста съвест и да не провокирам излишен спам Освен, ако не се смята като част от теорията за конспирацията и всъщност да си е съвсем по темата

Коментар

От човек, хал хабер си нямащ от материята, уроци не приемам, още по-малко с линкчета от Гугъл. Ма, ти продължавай, забавен си! :D :D :D П.П. Няма да е лошо да прочетеш какво си пуснал, като доказателство на некомпетентността ти :D :D :D
                  207 тиква автомат
                  новокромаджия 2.4 печка

Коментар

Чел съм ги - спокойно Аз съвети не давам и не насилвам никой за нищо, но след влизането "с бутоните" как нищо вярно не съм написал да не мислиш, че ще ти остана длъжен? Още повече, че изобщо не си прав.Ето например цитати от последния линк:http://newsroom.ucla.edu/releases/th...ar-ucla-233992 - резултатите от научно изследване на сладкия сироп върху възможностите за запаметяване и учене. Да не мислиш, че ги подобрява?От същия линк има инфо и за аспартама, цикламата и др. (впрочем и те ли са прекрасни и чудесни според теб? ), но специално за глюкозо-фруктозния сироп ще го копна тук, за да се види ти колко си компетентен Напоследък този подсладител присъства навсякъде в продуктите по диетичните щандове. И думата

Коментар

Ето пак от линковете:Прочитайки етикета на детско сокче от моркови, банан и ябълки, имащо претенцията за бъде безопасно, няма да видите захар и консерванти. Но почти сигурно е, че в списъка ще фигурира глюкозо-фруктозен сироп. Като се има предвид, че фруктозата е плодова захар, а продуктът е за деца, вероятно някой може да се обърка, че той е полезен. Но случаят не е такъв. Няма милост дори за децата.Казвам няма милост, защото този сироп е далеч от полезен. В най-честия случай той е направен от царевица и е ужасно богат на фруктоза.Течната форма на сиропа му позволява да се смесва с течности лесно, което го прави задължителна част от всеки сок, купен в магазина.Не се заблуждавайте - фруктозата в плодовите сокчета не идва от смлените или изцедени плодове, а от добавения глюкозо-фруктозен сироп.В последно време захарта е сочена като един от основните бичове на развиващите се страни, което е дало донякъде своите резултати - консумацията на захар е намаляло, в общ план. Но тази на царевичния цироп се е увеличила.Сякаш неусетно той се промъква в ежедневието ни, под различна форма заедно с храната ни.Глюкозо-фруктозният сироп е 75% по-сладък от бялата захар. Фруктозата се освоява изключително бързо и кара панкреаса да произвежда много повече инсулин, а това води до качване на излишни килограми след себе си.Черният дроб е този, който се заема с преработката на поетата фруктоза, тъй като той не може да се справи с нея напълно, тя се превръща в мазнини, когато е поета в сериозни количества.Освен това системната консумация на глюкозо-фруктозен сироп може да предизвика и сърдечно-съдови проблеми. Ако е възможно, фруктоза трябва да се поема от естествени подсладители като плодове и мед. Така количеството не може да надхвърли опасните 10% от общия прием на калории дневно.Ако не си ги прочел внимателно и докрай линковете (а ти не си) защо бързаш да даваш мнение за моята компетентност? Дори само това доказва какъв си въздухар. Не дават медали за бърз отговор тук, така че не се пъни. Досега все неподготвен и без доказателства, но все рЕзко се изказваш и си винаги прав според теб ? Пак ще трябва да прочета бай Ганьо...да ми мине и да се посмея

Коментар

Кога съм писал, че е полезен? Обясних с думи прости, че захарта/полизахарид/ се разлага на монозахариди-фруктоза и глюкоза. Яж захар с килограми и се надявай на добро здраве! Изходния продукт е един и същ! Ся, вдена ли? Кажи сега за ГМО-то в Разград! :D п.п. Ако си беше изчел линковете, щеше да забележиш, че в съшност статията е една и съща с някои редакции/ цитата ти също/ и е изпълнена със зверски противоречия и неверни твърдения. Нямам намерение да обяснявам повече, че таласъми няма.Поздрави!
                        207 тиква автомат
                        новокромаджия 2.4 печка

Коментар

Слав написа:
                          ... При експеримент с плъхове, хранени с големи количества фруктоза, всички развили анемия, висок холестерол и сърдечна хипертрофия. А черният дроб бил увреден като при прекомерна употреба на алкохол....
                          Първото нещо, на което въпросната статия разчита като "доказателство".Питам - колко големи количества? Колко процента над средностатистическия дневен прием?Аз бас ловя, че на мишка ако инжектират по 5 кила ракия, то ще покаже много странични аномалии.Или ще го напиша така, за да го разбереш:При експеримент с плъхове, инжектирани с големи количества ракия, всички развили анемия и умрели. Съгласен ли си с моето мнение, което е напълно вярно?
                          A20DTH ЖТД ама не баш
                          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Хубаво - съгласен съм Целият смисъл, който вложих в писането досега за глюкозо-фруктозния сироп е главно и точно в това - количеството. Това е ключа от бараката и написах че го има почти във всички продукти. Слагат го където може и където им скимне, защото е много евтин и е чудесен за придаване на обем. Така де... смесва се лесно, евтин е, уж е безопасен = прекрасен е за печелене на пари. Бутата го в каквото и както намерят в хранителната промишленост. Просто всичко е пари.Не мога да докажа, че царевицата, която ползват в завода е ГМО, но го знам от доверен източник. Съжалявам, но не мога и не искам да напиша публично повече, защото не искам да замесвам и трети лица.Реално го има нявсякъде този сироп. Просто си поставете за цел и погледнете - има го във всевъзможни (дори и невъзможни за мен) продукти! И в крайна сметка след като консумираш въпросния глюкозо-фруктозен сироп от всякакви хранителни изделия се предозираш, а дори и в малки количества не е препоръчителен за деца и хора с определени заболявания.Аз се подразних единствено и само на абсолютно погрешното твърдение и заяждане, че в написаното от мен нямало никаква истина, но извинение явно няма да получа, макар и колегата много добре да осъзнава, че не е прав

Коментар

Само като прочетох това и ми стана ясно къв дебил е писал статията.
                              Въпреки че глюкозо-фруктозен сироп и захарта съдържат приблизително еднакви количества фруктоза, те не са съвсем еднакви. Фруктозата от сиропа се усвоява много по-бързо. Погрешно е схващането, че глюкозо-фруктозният сироп е по-натурален и безопасен.Основна разлика между натуралните източници на фруктоза, захарта и глюкозо-фруктозния сироп е, че последните две доставят на организма единствено празни калории. Те не осигуряват минерали, витамини или други ценни съставки - единствено захар.
                              207 тиква автомат
                              новокромаджия 2.4 печка

Коментар

OK, да приемем, че в големи количества е опасен.Какво е определението за големи количества?Ако на ден мога да пия по 200 мл. ракия, то 5 литра е опасно. Ето, давам директен пример за опасност.Демек ако на ден ям нормално, без да гледам етикета - купувам си бисквити, ям сладолед, за вечеря хапна един кроасан, то поел ли съм голямо количество гкюкозо-фруктозен сироп?Пример - в 5 кроасана има 20мл сироп. Опасната граница е? 200мл или отново 5 литра? Демек съдържанието в 500 кроасана? Това питам.Същото е и със захарта и със солта. Няма два организма еднакви. Единия обработнва един начин храната, друг по друг начин.За това един човек може да яде 5 грама сол без проблем, друг може 200 грама.Мозъка най-добре знае от какво има нужда. Ако ти казва дай сладко - дай му. Ако иска солено - дай му.Не се мисли за по умен от биологичните нужди на тялото и да го насилваш според твоите четения.
                                A20DTH ЖТД ама не баш
                                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Working...
                                X