Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Конспирация чрез преса и телевизия !!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Румен_Хинчев написа:
    Тодоров , моите уважения , но с теб помним и времето когато нямаше никаква информация.По-добре да ни засипват с каквото и да е , а ние да си преценяваме.
    Така е. Липсваше ни информацията тогава и живеехме повече на улицата с фунийките, топките, биличките и лостоветев училището. Сега информацията е чудовищна. Залива ни от всейде...Трудна е за асимилиране.Впрочем 25 години по-късно вече разбирам и предимствата на информационното затъмнение, в което сме живели.Не, че тогава не са се случвали убийства, издевателства, кражби, грабежи и партийни волности, но като че ли тогавашната преса се фокусираше повече около хората на бригадира бай Иван, които първи обрали реколтата в местното ТКЗС, пишеше се и за кранистката кака Мара, която сама преизпълнила плана или за бригадата на бай Георги, която вместо за 5 годинипостроила мост за 2 години. Гледахме усмихнати лица, а колко им е било до смях само те си знаят, но пък причислявам тези им умения към изкуството. Гледахме, как партийните ни другари се целуваха уста в уста с иностранни партийни величия, а след тези кадри говорителката Анахид Тачева с блага физиономия и с глас на начална учителка обясняваше лесно и достъпно за всите ни, какво България би трябвало да получи след тези...целувки.Макар и малко, информацията тогава беше прецизно рецензирана, подбирана, а за разлика от сега имаше друга цел. Тя трябваше да прави от сивия и беден живот на хората - цвят. Прокарваха се такива механизми, че макар и под юлар да се чувстваме щастливи магарета.И тогава пак не бяхме богати и пак не живеехме волно и свободно, но дръзновението ( със сигурност измамно), което идваше от ТВ за 4-5 часа на ден, като че ли идваше разпускащо или поне до сутринта, когато всичко отново се случваше трудно, тежко и монотонно. Сега 25 години по-късно утрото ни далеч не е по-различно от онова, но пък от ТВ и преса, като че ли вече се стремят точно към това - да не ни го променят, като ни изстрелват най-малко по 10 опции на час, как утрешния ден може да ни се стъжни още повече.ПС: Аз лично се дразня най-много на неумението, първичността и неграмотността на част от списващите журналисти, които не могат дори заглавие да формират, камо ли да го опишат с думи. Току що пък гледах по НОВА ТВ нашата кореспондентка от Франция. Жена с българско име, която нищо не можа да каже, но убедително ни показа, че живее там...Та тя не успя да намери в речника си, как се изговаря на български думата щастлив и с помощта на "лош български" я употреби с френското и значение точно два пъти. Нищо и никой не може да оправдае тази жена, па ако ще и 20 години да е живяла в Париж щом е наш кореспондент там...Но вината не е нейна. Вината е на тези, които за шепа излишни думички от "мястото на събитието" харчат пари, които биха послужили за нещо наистина ценно в България.
    A17DTС/S
    Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Аз пък не искам да живея с изкривено поднесена информация.Искам да казват нещата такива, каквито са в реалността.Искам ако някой е заклал друг и това ако се отрази в новините, то да напишат - "Мъж закла жена.". А не "Мъж в борба с биологията.".За това искам ако специализирания екип е взривил куфара и след това са го отнесли, то така да го напишат.Защото първата статия, която си дал, то не се казва нищо. Не може да разбереш какви са тия хора. Какво са правили? За какво е трябвало цял отдел да отварят един тъп куфар? Не можеше ли само бай Иван да го отвори, че цял отдел се намесва в текста? Каква е целта на този отдел въобще там?Или искам да кажа, че ако следваме твоята логика, то или трябва да споделят цялата информация, или статията трябваше да е само това:
      Съмнителен куфар бе намерен на автогарата в Добрич тази сутрин, съобщиха от Областната дирекция на МВР.Същия е отнесен в криминалистична лаборатория за изследване на съдържанието му.
      Това е. Какво ме интересуват някакви групи, кой какво правил.Ако внесеш някакво пояснение, в частност за отдела, то трябва да кажеш каква е целта на този отдел.За това статията, която си дал като вярна, не носи чисто литературно съдържание, каквато новината трябва да носи.
      A20DTH ЖТД ама не баш
      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

@ntodorov - безкрайно те уважавам, но спомни си 26 април 1986 и 1 май 1986 - то голямо густо информационното затъмнение?Проблемът на днешната журналистика е, че се търси сензацията, а не отразяването на всякакъв вид значими събития. Фокусира се на смъртта и насилието, няма позитивни новини, а такива има по целия свят. Всичко се върти до Боко, Украйна, ЕС.

Коментар

Самите журналисти имат голяма вина - факт, но и след тях "цедката" е за бой.Имам няколко приятели журналисти и те самите казват, че ако дадат позитивни и добри статии, репортажи, новини просто не ги излъчват/публикуват главните редактори. И така малко по малко журналистите спират да търсят добрата новина, защото труда им отива на вятъра...
          == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Както е казал един брадат чичко "Всички щастливи семейства си приличат, всяко нещастно семейство е нещастно по своему"Щастието не е интересно, интересна е трагедията.
            like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

http://www.edna.bg/kolonkata-na/dobr...novina-4632370 :D
              207 тиква автомат
              новокромаджия 2.4 печка

Коментар

Airfan написа:
                @ntodorov - безкрайно те уважавам, но спомни си 26 април 1986 и 1 май 1986 - то голямо густо информационното затъмнение?Проблемът на днешната журналистика е, че се търси сензацията, а не отразяването на всякакъв вид значими събития. Фокусира се на смъртта и насилието, няма позитивни новини, а такива има по целия свят. Всичко се върти до Боко, Украйна, ЕС.
                ...И щяхме да заживеем с противогазите ли Жоро ? И въпреки това тогавашната ни Държава ги имаше ( противогазите) - в изряден вид и изобилие.Не знам, колко късно сме получили "просветлението" за тази авария, но новината за нея ме хвана в момент, когато като 17 годишен младеж бях на задължителното военнообучение. Отмениха ни го. В деня, когато излезе новината бяха мообилизирани всички войски. Дори и ние, като предказармен набор подреждахмеи броихме противогази в Бургас. Раздаваха се брошури, какви превантивни мерки да се взимат. Но тук иде реч за журналистиката. Надали можем да им се сърдимза закъснялата информация, след като и тогава им се диктуваха нещата, а и тогавашните им сводки бяха запълнени с "Възродителния процес". Криеха се от хората всички зулуми и престъпления, които ставаха покрай този процес, изпращахме приятели и бивши съученици в Турция ( повечето от Айтоския балкан учеха в Бургас). Това ни тревожеше най-вече. Чернобил ни дойде за десерт...А и тогава си спомням, как се дразнех, че в малкото часове за Новини от границата ни с Турция( предстоеше ми военна служба и живо се интересувах)се появяваха някакви лелки и чичковци да обясняват как се използва йод в такива случаи и как се измерва радиационния фон. Но...Дали късно, дали рано, дали безхаберно или престъпно начинът, по който се контролираше нашето незнание и неведение чрез ТВ и вестници не допусна убийствената за всеки един народ или нация - паника.ПС: В тази връзка ( ДА НЕ ДАВА ГОСПОД), Жоро замислял ли си се, ако в наши дни някой от вън ни подаде команда "Газ", какво би се случило в тази разпасана и оглозгана Държава ?Представяш ли си ? Досещаш ли се как ще звучат информационните бюлетини ?Ще звучат, като: "лягайте и мрете, а ние ще ви кажем как" защото обилната негативна информация към настоящия момент идва със също толкова обилното...безсилие за противопоставянето и. Дано ме разбираш правилно. Преди години превенция имаше - нямаше инфо, сега е обратното...Пример от скоро: Един англичанин - доброволец, участващ в почистването на Аспарухово пръв попита: " Ей хора. Къде ви е войската" . Нямаше журналист, който да "удължи" въпроса, нито пък имаше такъв, който да се беше сетил за тази опция и да я предложи в новината си, но иначе всички вкупом бяха обули ботушите и бяха награбили микрофоните си за да отидат на лов за "брутални картинки" ( думи на наш журналист на фона на отнесена в Мизия къща) за да ни "представят" трагедията на хората, като любопитна новина. А някой да е чул новина за престроена къща или дадено обезщетение на пострадалите ? Ами няма и да чуе. Доброто и позитивното не се харчат...а и хич не се търсят. С изчистването на калта и трагедията на хората "свърши".
                За това статията, която си дал като вярна, не носи чисто литературно съдържание, каквато новината трябва да носи.
                ВО. Няма претенции за вярна статия. Това са две различни статии идващи по едно и също време. Разликата е само в екшъна и преескпонираното значение на куфара. Едната статия ми звучи смешно-пресилена, другата ми звучи далеч по-сдържана, но и двете носят информацията, че безобидния куфар с дрехи е бил...обезвреден. Представям си, как е изглеждал и без това разсеяният му собственик, когато са му върнали дрехите в разцепен от "обезвреждането" куфар. :P
                A17DTС/S

Коментар

На 23.12.2012 гледах новините и като се почна: Криза, няма пари, хората бедни, ужас, трагедия, смърт, ивицата Газа...и накрая завършиха с усмивка и новината "Вече си имаме пингвинче в Зоогическата градина". Тези новини ми сдухаха цялата вечер и от тогава го ден днешен новини не гледам и не чета. Естествено с изключение. На 4-5 месеца ми се преиска да вида какво става и 2-3 дена разучавам всичко, разбирам, че няма кой знае какво промяна в света около мен и така до другия ми наплив на желание за новиниА за въпросния куфар: Хората правилно са направили. Имат си протокол, който трябва да се спазва и следва. Предполагам, че това са и сторили. Да, малко е тъпо, че е имало дрехи, но можеше и да е нещо друго.
                  ФИАТ- Пътят е само формалност
                  ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
                  -----------------------------------------------------
                  FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

ntodorov написа:
                    ВО. Няма претенции за вярна статия. Това са две различни статии идващи по едно и също време. Разликата е само в екшъна и преескпонираното значение на куфара. Едната статия ми звучи смешно-пресилена, другата ми звучи далеч по-сдържана, но и двете носят информацията, че безобидния куфар с дрехи е бил...обезвреден. Представям си, как е изглеждал и без това разсеяният му собственик, когато са му върнали дрехите в разцепен от "обезвреждането" куфар. :P
                    Че е обезвреден е вярно, но въпроса е в съдържанието на написаното.Ако е обезвреден, то трябва да се напише как. Ти допускаш, че взрива се подразбира, защото си го научил.Но знаеш ли колко смешно ще ти се стори ако видиш само тази статия и си нямаш на идея за останалото.Представяш ли си веднага - виждат един куфар, викат 20 човека и започват да го разкъсват. Да му скачат на бой и да го ритат. Накрая го обезвреждат. Е статията това подсказва. Поне на мен. Това бих си представил от 20 човека срещу един куфар. Просто липсва начина на обезвреждането и темата става смешна, с възможност за голямо изкривяване.http://www.epochtimes-bg.com/201501/14176240.html
                    A20DTH ЖТД ама не баш
                    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
                      ntodorov написа:
                      Че е обезвреден е вярно, но въпроса е в съдържанието на написаното.Ако е обезвреден, то трябва да се напише как. Ти допускаш, че взрива се подразбира, защото си го научил.Но знаеш ли колко смешно ще ти се стори ако видиш само тази статия и си нямаш на идея за останалото.Представяш ли си веднага - виждат един куфар, викат 20 човека и започват да го разкъсват. Да му скачат на бой и да го ритат. Накрая го обезвреждат. Е статията това подсказва. Поне на мен. Това бих си представил от 20 човека срещу един куфар. Просто липсва начина на обезвреждането и темата става смешна, с възможност за голямо изкривяване.
                      Именно. Това си представих и аз + разпилените килоти на баба Гина...да речем.ПС: Иначе. Говорейки сериозно. Безстопанствено оставен багаж наистина трябва да носи презумпцията за съмнителен такъв към днешно време. И е нормално да се информират съответните органи. Убеден съм, че във всяко действие на специализирания отряд е имало резонно действие и съответен риск, но различно снесената ни информация възбужда и много интерпретации. Включително и нездрави такива.Ще си позволя да избягам малко от темата, но винаги ми е било интересно, какъв е контролът към багажите поставяни в междуградските ни автобуси. При последното ми пътуванес автобус от София до Бургас, поставих два куфара и сак в багажното отделение срещу, което получих талони за тях, но пък никой не провери съдържанието на багажа ни( със скенер поне ). Чудя се на тази безпрепятственост, но пък вече знам, че у нас самотен куфар на открито = обезвреждане чрез тотално унищожение.
                      A17DTС/S

Коментар

[quote="ntodorov"][quote="BO"]
                        ntodorov написа:
                        Ще си позволя да избягам малко от темата, но винаги ми е било интересно, какъв е контролът към багажите поставяни в междуградските ни автобуси. При последното ми пътуванес автобус от София до Бургас, поставих два куфара и сак в багажното отделение срещу, което получих талони за тях, но пък никой не провери съдържанието на багажа ни( със скенер поне ). Чудя се на тази безпрепятственост, но пък вече знам, че у нас самотен куфар на открито = обезвреждане чрез тотално унищожение.
                        Нормална практика е отиваш про шофера даваш му 10-20лв и му казваш "Ей тоя кашон, че си го вземат в Търговище". Кошончето влиза при багажа и никой не те пита кво има в него

Коментар

Kay_ написа:
                          ntodorov написа:
                          Ще си позволя да избягам малко от темата, но винаги ми е било интересно, какъв е контролът към багажите поставяни в междуградските ни автобуси. При последното ми пътуванес автобус от София до Бургас, поставих два куфара и сак в багажното отделение срещу, което получих талони за тях, но пък никой не провери съдържанието на багажа ни( със скенер поне ). Чудя се на тази безпрепятственост, но пък вече знам, че у нас самотен куфар на открито = обезвреждане чрез тотално унищожение.
                          Нормална практика е отиваш про шофера даваш му 10-20лв и му казваш "Ей тоя кашон, че си го вземат в Търговище". Кошончето влиза при багажа и никой не те пита кво има в него
                          Епа и да те пита, к’во ще му кажеш. Ми бомба има. Един рейс 102 сутрин е много по-претъпкан от един такъв междуградски рейс.Дай сега и на всяка спирка да слагаме скенери на багажа. :D
                          A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

А тая пародия, под формата на конспирация как ще я коментирате http://www.dnes.bg/obshtestvo/2015/0...i-doide.250932 , смееех, смееех, смееех ...
                            punto HGT

Коментар

BO написа:
                              Kay_ написа:
                              ntodorov написа:
                              Епа и да те пита, к’во ще му кажеш. Ми бомба има. Един рейс 102 сутрин е много по-претъпкан от един такъв междуградски рейс.Дай сега и на всяка спирка да слагаме скенери на багажа. :D
                              Виж в какви времена живеем. Някой ще иска да изпрати послание към ЕС, а ние нали уж сме там. Отива на Централна гара и бум. Като бях студент редовно с автобуси се прибирах и да ти кажа един поток от около 1000-2000 души постоянно си има. Когато са празници пък не ми се говори.Друг е въпроса как да се организира такъв вид следене и дали ще е ефективно.

Коментар

Kay_ написа:
                                На 23.12.2012 гледах новините и като се почна: Криза, няма пари, хората бедни, ужас, трагедия, смърт, ивицата Газа...и накрая завършиха с усмивка и новината "Вече си имаме пингвинче в Зоогическата градина". Тези новини ми сдухаха цялата вечер и от тогава го ден днешен новини не гледам и не чета. Естествено с изключение. На 4-5 месеца ми се преиска да вида какво става и 2-3 дена разучавам всичко, разбирам, че няма кой знае какво промяна в света около мен и така до другия ми наплив на желание за новини.
                                Някога и аз така се нервех, сега не ми дреме, новините са ми като фон. Трябва да знаеш, че се чувствам чудесно :D
                                207 тиква автомат
                                новокромаджия 2.4 печка

Коментар

Working...
                                X