Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Важно!! За абонатите на Виваком!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Важно!! За абонатите на Виваком!

Такааа искам да ви обърна специално внимание, ако сте абонати на Виваком - проверявайте си разпечатките и в частност СМС-ите.По принцип за последните 2 години получавам сметки от порядъка на сумата Х плюс/минус левче. Днес получих фактура от тия мизерници Виваком, която е с повече от 10лв над нормалната сума, която плащам ежемесечно. Това ме накара да се поразровя и да разгледам разпечатката с обажданията и смсите ми. За мое голямо очудване виждам, че всеки божи ден в продължение на 1 месец в един и същ час имам начислени СМС-и до някакъв номер "08712331" на цени от 0,25ст-0,84ст без ддс! В крайна сметка след няколко разговора с оператори и разни служители на офис виваком разбирам, че това са някакви "игри", за които АВТОМАТИЧНО Виваком те абонират и те тарифират за всеки изпратен от ТЯХ СМС!!!След като изядоха "малко" поздрави по адрес на техните майки, ги попитах как мога да забраня и да се откажа от всякакъв вид такива смси и "игри".Отговорът е : Пращате СМС на 188188 с текст "STOP" и така уж спират да ви дЕрат кожата с такива смсчета Ще видим за в бъдеще какво ще се случи, но тези смешници от Виваком определено ми паднаха в очите! Те използват това, че сега по празниците хората няма да забележат "надписаните" сметки, защото покрай смсите и разговорите, които са изпратили/провели да си честитят Коледа/Нова Година ще минат и тия "платените" техни смси с "игрички" и рекламки!!!Така, че ВНИМАВАЙТЕ и кажете за това на вашите близки, защото съм сигурен, че ако имате такива, които са по-възрастни - те няма да обърнат внимание на това и ще си дават като попове немалка сума от "големите" си пенсии!
    FIAT Coupe 16VT

Не, че нещо, ама за да започне такъв тип "измама", то ти е трябвало пръв да направиш заявката. Те няма от своя страна да започнат да ти изпращат СМС-и ей така, защото си готин. :DПросто разчитат на факта, че няма да прочетеш условията на играта, за която се връзваш.
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Редовно получавам подкана за уж "безплатни" игри и други дейности.Но ги трия на момента,а си отговорил и си изгорял.

Коментар

BO написа:
        Не, че нещо, ама за да започне такъв тип "измама", то ти е трябвало пръв да направиш заявката. Те няма от своя страна да започнат да ти изпращат СМС-и ей така, защото си готин. :DПросто разчитат на факта, че няма да прочетеш условията на играта, за която се връзваш.
        Здравей,смятам че съм достатъчно "грамотен", за да прочета и след това да преценя кое бутонче на телефона да натисна Гарантирам ти, че аз по никакъв начин не съм "насърчавал"/"подканвал"/"абонирал", който и да било да ми праща смс-и за игри,реклами итн Също така, не съм се съгласявал с нищо, и не съм отговарял по какъвто и да било начин на тези смс-и.Ще ти копирам това което писах в Алфа форума, за да не пиша пак на ново :Получвал съм смс-и от сорта на : "здравей, отговори на днешния тест въпрос от виваком...", при което първия път направо изтрих СМС-а (не съм отговарял или потвърждавал, по какъвто и да е начин нещо). Втория път като получих подобен смс - блокирах номера (имам такава опция на телефона) като отново нито съм отговарял, нито съм се съгласявал с нещо. И реално от тогава не съм получавал никакви такива смси, но след като погледнах разпечатката излиза, че всеки ден в рамките на 1 месец ме тарифират различно с 0.25-0,84ст без ддс за някакви "уж" изпратени от мен смси към този номер (08712331).Сега в офиса на виваком ми обясниха, че тоя изпратен от тях смс за играта, автоматично ме "абонира" за нея, дори аз нищо да не съм натиснал. И, ако съм искал да се откажа е трябвало да се обадя на оператор, който да преустанови "услугата" с тая игра... Но това никъде не е било споменато, нито в смс, нито в договора ми. После като видяха на къде отиват нещата рЕзко започнаха да ме убеждават, че аз съм отговорил на смс-а и от там е започнало всичко итн. Таа цирка тепърва предстои...Или казано по друг начин - идваш в сервиза за смяна на масло. Да, ама решават да ти направят основен ремонт без да те питат и ти го пишат в сметката заедно със смяната на маслото Ти идваш и като виждаш сметката казваш, че не си искал основен ремонт, а само смяна на масло.Собственика на сервиза ти казва, че понеже ти като си му оставил ключовете на колата, не си казал изрично да НЕ се прави основен ремонт, та той е сметнал по подразбиране, че нямаш нищо против да ти се направи такъв п.с. Още по темата: http://olx.bg/forum/topic/?t=121477
        FIAT Coupe 16VT

Коментар

Подай жалба в Комисията за регулитане на съобщенията http://crc.bg и подробно опиши случая и че не си изпращал смси. Гарантирам ти че ще има ефект и ще отнесат доста солен акт, ако се установи че от твоя телефон не е изпращан смс.
          http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
          Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
          FIAT БРАВО 1.2 16v
          ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
          FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

http://vivacom.fancup.mobi/game/read/c/faqАко си сигурен, че не си пращал СМС, то отивай към КРС.Но в 99.99...% си изпратил СМС. Я ти, я детето ти, я някой от твоя телефон. А ако все пак си 100% сигурен, то КРС...
            A20DTH ЖТД ама не баш
            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Щом си си прегледал сметката, то ще е елементарно да погледнеш назад в предишната или същата сметка имаш ли изпратен смс към въпросния номер. Така ще си сигурен, че си в правото си.

Коментар

+1 - и аз два-три месеца плащах с по 10-15 лв отгоре, а съм сигурен че нито в договора, нито съм пращал СМС-и за тия "игри", поредното безумие в тая пробита държава.
                FIAT Bravo 1.9 JTD GT 105ps

Коментар

Както vital предложи - погледнете си разпечатка на фактурата от месечното потребление.Ако там липсва СМС изпратен до този номер, то нещата се доказват доста елементарно.
                  A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

Този месец сметката ми е около 10 лева по-висока. НИКОГА досега за 12 години на Глобул и половин година на Виваком не съм имал претенции за сметката.Исках да видя от къде ми идва потреблението, но странно детайлизираната справка за декември липсва. Направих запитване защо, сега чакам. Получавал съм от тези смс-и, но никога не съм отговарял. Случайно няма как да стане, с телефоните съм на ти, не се подлъгвам никога по такива тъпотии и трия веднага. Като има яснота ще пиша.
                    The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

И мен ме бяха вързали "автоматично". СМС не съм си и помислял да връщам. - 10 лв. и много псуване...
                      "Без сърца, сме просто машини"
                      Toyota Prius 1.5 Hybrid
                      EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

И аз миналата година за тяхната умряла игра за 4 месеца 48 лв. И затова до дни приключвам с тях. Повече не искам да ги чувам или виждам. Боклуци долни.

Коментар

Ако си сигурен и можеш да докажеш, че те цакат директно жалба до КЗП, ще ги изправят много бързо на нокти, а и може да изядат бая солена глоба
                          punto HGT

Коментар

Имам разпечатка. Днес говорих по телефона с КЗП и се разбрахме утре с всички необходими бумаги отивам при тях и ще видим какво ще направят.Реално виждам, че не е случайност, а практика по тоя начин технично вивакомци да надписват сметки. Целта на тази тема е да опитам да Ви информирам как да спрете тази възможност да ви цакат "автоматично" (безплатен смс на 188188 с текст STOP). Иначе ми е ясно, че парите няма да ми ги върнат, но пък със сигурност повече няма да им дам възможност по този евтин начин да ме дЕрат! Пуснал съм същата тема в няколко от най-четените форуми (дори за целта се регнах и в бгмама хехе ) + съобщение на всички приятели във фейсбука да споделят темата на техни приятели . За няколко часа над 3000 човека са прочели как може да бъде спряна тази "услуга" и така да не пълнят гушата на мобилните оператори. Много мои близки роднини и приятели вече са извън "схемата". Така, че което зависеше от мен съм го направил, от там на сетне вие си преценявате...
                            FIAT Coupe 16VT

Коментар

Имам същия проблем ш ги ева. 2 пъти пращах смс на номер 1230 или нещо такова със текст STOP и то в магазина на виваком, единия път от които СЛУЖИТЕЛКАТА го праща. Сега гледам, че телефона на бащата има смси и 4.75лв текуща сметка, при положение че има по 120 минути безплатни към мобилни и фиксирани мрежи. Утре пак разправия...EDIT: Друго което забелязвам, преди в сайта можеше да си видиш фактурата с разпечатка, сега получам хартиена фактура и съответно в сайта не мога да видя разпечатката.

Коментар

Working...
                              X