Здравейте! Принципно имам някаква представа от озвучаване, но искам да съм сигурен, за това задавам въпроса, към тези, които наистина разбират от това. От малък си падам по силната музика, и преди години си купих една прилична стерео уредба, на сравнително висока цена за времето си, която работи и до днес. Когато я купих беше идеална, за стаята в която я ползвах. Преди време свалих тонколоните на земята, и се наложи да добавя две широколентови, защото се чустваше само баса, а средите и високите се губеха, дори на максимално намелени ниски. Обаче, там дойде и основния проблем - тези говорители, които добавих се издъниха, и бая време слушах бръждяща музика. Вчера отидох и купих други, но ми трябваха точно 20 минути слушане, да замерише на изгоряло и от тях. Уредбата е с мощност от 70W, а на заводските колони пише че са по 35W 3ом. Аз съм добавил две по 5W (тези горят). Въпроса ми е - ако добавя по мощни колони и стане 2x35W 3ом + 2X15W 4ом (тяхната мощност ще падне заради омовете) проблем ли ще е за усилвателя, при положение че никога не я увеличавам на макс?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с говорителите на домашна стерео уредба
Collapse
X
-
Re: Проблем с говорителите на домашна стерео уредба
sa6obravoto написа:Уредбата е с мощност от 70W, а на заводските колони пише че са по 35W 3ом. Аз съм добавил две по 5W (тези горят). Въпроса ми е - ако добавя по мощни колони и стане 2x35W 3ом + 2X15W 4ом (тяхната мощност ще падне заради омовете) проблем ли ще е за усилвателя, при положение че никога не я увеличавам на макс?
-
Имам предвид, че пада мощността на тези които съм добавил - тези които купих вчера, бяха 4W на 8ом, а уредбата е с 3ом (това е дадено като информация от производителя, както в интернет, така и на самите тонколони). А ако направя това което мисля, има ли опасност да изгърмя самата система, или най-много да се простя с още един комплект говорители - тези които мисля да сложа са 2X10W на 4ом български и съм сигурен за ватовете им?Fiat Bravo 1.9 TD100
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар