Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с видео карта или нещо друго

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с видео карта или нещо друго

Имам една стара машина и детето само ме врънка да я пусна за да си играе разни игрички. Направих пълно обслужване като смених пастата на охладителите и разни други неща. Преинсталирах всичко защото беше омазано, но без да съм качил драйвери и каквото и да било излизат артефакти. Качих и драйвери и отново същата работа, намалих малко честота на паметта и се скриха. Два дни детето игра и казваше, че няма проблем, но аз седнах преди малко и забелязах, че отново има. Дори и да сваля докрай честота на паметта си е все тая. Даже и от началото докато минават таблиците прави разни черти и става зелен екрана. Картата не прегрява и държи доста ниски температури, охлаждам я на вода и под товар е на 32*С На паметта съм налепил радиатори и съм сложил една 12-ка която обдухва цялата карата и тя също е студена като според Еверест е 40-42*С.Дали нещо карта се е скапала или нещо друго се е случило. Също така забелязах, че компа прави смущения на телевизора, като го рестартирам и докато е черен екрана няма смущения, в момента в който изкара таблиците и започне да зарежда започват смущенията. Също така процесора или захранването издава звук от сорта на пищене, звука се променя според това колко се товари процесора. Напреженията отново според Еверест са нормални и не мърдат, захранването си е хубаво и не е някое куче. Машината е на поне 5 години като последните 2-3 не е работила, ако има значение ще напиша каква е конфугурацията. Иначе картата е ATI Radeon HD 4830

Артефактите на 90% са от прецакана видео карта, а пищенето от захранването. Огледай хубаво видеото, дъното и захранването за надути кондензатори.
    Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
    Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
    Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Надути кондензатори няма никъде. Пищенето е от процесора или поне от там ми се чува.

Коментар

По скоро нещо по захранването около процесора. Не знам как самия процесор ще издава звук.... Само гадая. Да не би охладителя да свири.
        Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
        Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
        Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Дроселите на дъното.Отвори :http://www.vwclub.bg/forum/index.phpи се наслади на музиката. Колкото по-дърт си, толкоз не го чуваш тоз шум.
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Смени видеокартата. Проблема не идва от паметта 100%. Ако има проблем с паметта още на първата грешка компа ще увисне.
            04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

На лаптопа ми се появиха артефакти. Разглобих го, нагрях с пистолет за горещ въздух до 190-210 градуса за 8 мин.Няма помен от артефакти или пищене вече 6 месеца, но не се знае до кога.
              Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
              Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002

Коментар

veselin10 написа:
                По скоро нещо по захранването около процесора. Не знам как самия процесор ще издава звук.... Само гадая. Да не би охладителя да свири.
                Охлаждането е водно и няма как да свири.
                emzo написа:
                Дроселите на дъното.Отвори :http://www.vwclub.bg/forum/index.phpи се наслади на музиката. Колкото по-дърт си, толкоз не го чуваш тоз шум.
                Възможно е, от двете страни на процесора има дросели който не са залети с нещо.
                vgeorgiev написа:
                Смени видеокартата. Проблема не идва от паметта 100%. Ако има проблем с паметта още на първата грешка компа ще увисне.
                Аз говоря за паметта на видео картата. Смяната ще е последното нещо, първо ще опитам с нагряване и тогава ще заминава за кофата. Най интересното е, че игрите си вървят супер, има си кадри..... само където много гадно се вижда от време на време.

Коментар

Пробвай с друго захранване. Имах подобен случай, доакто не смених захранването не се оправи. Зарежи измервания с мултицети и Еврест, показват че всичко е ОК, а всъщност не е. И видими проблеми по хардуера не се забелязват.
                  Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Няма от къде да взема друго захранване, а за проба грешка не ми се дават стотина лева за захранване.

Коментар

PCI-E и PCI-E 3.0 дали са съвместими? Така или иначе много игри искат DX11 и се налага да сменя картата. Да препоръчате някоя до към 150лв и по възможност да е на AMD.

Коментар

Не би трябвало да има проблем PCI E 3.0 карта да работи на PCI E 1.0 слот. Хардуерно слотовете са напълно еднакви. Просто скоростта на трансфер на новата карта ще бъде ограничена до възможностите на PCI E 1.0. Примерна карта под 150 лв. тук Тя е PCI E 2.0 sамо не съм сигурен дали захранването и е външно. Би било добре да е
                        Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
                        Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

Коментар

o Memory Bus 64 bit !!!
                          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Ето една със 128 битова шина http://www.vali.bg/?action=products&...инските започват приблизително от тази цена нагоре http://www.vali.bg/?action=products&...&article=17884
                            Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

В olx има гаранционни копачки (r9 280x) по 200лв.За тия пари това е правилния избор.
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Working...
                              X