Здравейте колеги. Та въпроса е следния...подарък за коледа...Джак ръсел териер с къса козина и "малкия формат" - нисичко с купирана опашка...желателно е да е с паспорт. Не държа да е от зоомагазин, но предполагам, че ако е от такъв ще имам някаква по сигурна гаранция Ако някой може да ми препоръча място където продават в София, Благоевград, Перник и тук околията...ще се радвам на помощта. Иначе обяви бол, но някак си ми се иска да го видя на живо и да съм сигурен, че като порасне няма да стане нещо нестандартно ...че се начетох на подобни мнения. Уж било Джак пък станало някакъв дзвер
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
От къде да си закупя куче :)
Collapse
X
-
Съветвам те да видиш родителите му! Като бебета всички изглеждат еднакви, но като мутират! В къщи имаме джак! Мислех, че ще е от малките, а той се оказа висок и дългокосмест! Адски игриви животни са! Трябва да си се разхожда доста! Но са и много умни! По умно животно не съм виждал досега! От 5 месечен захапа топка, за 5 минути се научи да я носи и от тогава не му слиза от устата! По ЦЯЛ ден си я подмята и си я хваща, а ако има кой да му я хвърли - рай! Имай предвид, че понякога късокосместите са по-проблемни, защото малките косми се набиват по дрехи и възглавници и доста трудно се чистят!Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP
-
rebel написа:Съветвам те да видиш родителите му! Като бебета всички изглеждат еднакви, но като мутират! В къщи имаме джак! Мислех, че ще е от малките, а той се оказа висок и дългокосмест! Адски игриви животни са! Трябва да си се разхожда доста! Но са и много умни! По умно животно не съм виждал досега! От 5 месечен захапа топка, за 5 минути се научи да я носи и от тогава не му слиза от устата! По ЦЯЛ ден си я подмята и си я хваща, а ако има кой да му я хвърли - рай! Имай предвид, че понякога късокосместите са по-проблемни, защото малките косми се набиват по дрехи и възглавници и доста трудно се чистят!Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
vgeorgiev написа:А защо не идеш в някой приют и от там да си вземеш куче ? Има доста, които приличат на джакръсели.
Коментар
-
knososs написа:vgeorgiev написа:А защо не идеш в някой приют и от там да си вземеш куче ? Има доста, които приличат на джакръсели.Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
Коментар
-
knososs написа:Само не знам, колегата, ако ще го гледа вкъщи - защо му е куче, ми не си направи едно лапе?
Коментар
-
1. от зоомагазин не взимай - няма никаква гаранция нито за порода, нито за здравословно състояние. Дават фалшиви документи, фалшиви родословия, фалшиви паспорти с фалшиви ваксинации. Ако избереш зоомагазин, трябва задължително кучето да е с чип, който е желателно да провериш на място. Няма ли чип - значи кучето е менте - незаконно внесено и незаконно развъдено без никаква гаранция за порода и здравословно състояние.2. опашки вече не се купират, различните асоциации вече са премахнали изискванията за купиране на уши, опашки и подобни, освен по медицински и работни прични. Купирана ли е опашката, значи е менте - никаква гаранция за порода.3. в България няма развъдник на джак ръсел териер, има в Гърция, ама от там едва ли ще вземеш, така че опираш до любители-развъдчици, бълващи всякакви смески, затова гледай родителите дали приличат.и последно - кучета не се подаряват за празниците, освен ако не са поискани - улиците са бъкани не само с безпородни, но и с породисти изхвърлени кучета. Да не говорим, че безпородните, дето ги ритате из улиците, са там не защото са се появили от нищото, а защото или някой ги е купил за породисти, а те не са, или са нечий подарък, или някой ги е изхвърлил благосклонно, след като си е заплодил женската за здраве.Затова, ако не са ти искали кучето, купи им нещо друго.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Immortal написа:knososs написа:Само не знам, колегата, ако ще го гледа вкъщи - защо му е куче, ми не си направи едно лапе?Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
ele написа:1. от зоомагазин не взимай - няма никаква гаранция нито за порода, нито за здравословно състояние. Дават фалшиви документи, фалшиви родословия, фалшиви паспорти с фалшиви ваксинации. Ако избереш зоомагазин, трябва задължително кучето да е с чип, който е желателно да провериш на място. Няма ли чип - значи кучето е менте - незаконно внесено и незаконно развъдено без никаква гаранция за порода и здравословно състояние.2. опашки вече не се купират, различните асоциации вече са премахнали изискванията за купиране на уши, опашки и подобни, освен по медицински и работни прични. Купирана ли е опашката, значи е менте - никаква гаранция за порода.3. в България няма развъдник на джак ръсел териер, има в Гърция, ама от там едва ли ще вземеш, така че опираш до любители-развъдчици, бълващи всякакви смески, затова гледай родителите дали приличат.и последно - кучета не се подаряват за празниците, освен ако не са поискани - улиците са бъкани не само с безпородни, но и с породисти изхвърлени кучета. Да не говорим, че безпородните, дето ги ритате из улиците, са там не защото са се появили от нищото, а защото или някой ги е купил за породисти, а те не са, или са нечий подарък, или някой ги е изхвърлил благосклонно, след като си е заплодил женската за здраве.Затова, ако не са ти искали кучето, купи им нещо друго.Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
Коментар
-
Има, в закона за защита на животните под точката за жестоко отношение, никой уважаващ себе си ветеринар няма да го направи, но има много, които ще го направят.Тук http://www.eurobreeder.com/breeders/..._breeders.html може да потърсиш развъдник в Гърция.Иначе не мога да помогна, може да пробваш в някой форум за джак ръсел или форума на dog.bg. Но, ако не ти е толкова спешно да го подариш точно за коледа, не го взимай като спешен вариант от зоомагазин, а потърси и дори да не е съвсем породисто, поне да е здраво.П.П. то имало цяла страница http://jrt-bg.com/Jack-Russell-Terrier - поне се запознай със стандарта на породата да знаеш какво да търсиш.Това http://olx.bg/prodavam-dzhak-rsel-terier-i63883208 изглежда обещаващо, от София е и има и снимки на родителите и хората не твърдят, че е породисто, което е добър старт, щото ако няма родослловие, е тъпо да се твърди, че е породисто.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар