Имаш ли програма за таблетка?Това се получава най-често ако пуска таблетката много късно. По принцип програмата "таблетка" указва на машината да пусне таблетката веднага, докато праха го задържа по-дълго време в контейнерчето. Може това да ти е причината. Пробвай следващия път да сложиш таблетката директно на дъното на машината на едночасова програма и да видиш какъв ще е резултата.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Избор на съдомиялна
Collapse
X
-
Това нещо може ли да се използва в домашна машина?Каква е разликата между това, което си показал и същото, но без BAR отзад?Защото това без БАР отзад струва горе долу 6 пъти по-евтино.И последно - как се отразява на алуминиеви съдове?A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:Това нещо може ли да се използва в домашна машина?Каква е разликата между това, което си показал и същото, но без BAR отзад?Защото това без БАР отзад струва горе долу 6 пъти по-евтино.И последно - как се отразява на алуминиеви съдове?207 тиква автомат
новокромаджия 2.4 печка
Коментар
-
pplk написа:BO написа:Това нещо може ли да се използва в домашна машина?Каква е разликата между това, което си показал и същото, но без BAR отзад?Защото това без БАР отзад струва горе долу 6 пъти по-евтино.И последно - как се отразява на алуминиеви съдове?
Коментар
-
Добре де на мен съдовете винаги блестят и скърцат от чистота, независимо дали слагам таблетка Сомат или Финиш. С препарат като този по-горе колко по-чисти могат да станат? Имам даже една бяла метална купа, която беше пожълтяла с времето, защото си правя чай в нея и тя стана пак бяла.А и този препарат пише, че е за професионални и полупрофесионални машини, дали наистина е добър избор за обикновена домашна съдомиялна?The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
style34 написа:Добре де на мен съдовете винаги блестят и скърцат от чистота, независимо дали слагам таблетка Сомат или Финиш. С препарат като този по-горе колко по-чисти могат да станат? Имам даже една бяла метална купа, която беше пожълтяла с времето, защото си правя чай в нея и тя стана пак бяла.А и този препарат пише, че е за професионални и полупрофесионални машини, дали наистина е добър избор за обикновена домашна съдомиялна?
Коментар
-
Въпроса на style34 е много резонен.Ако един препарат измива перфектно, то другия какво ще направи? Демек какво може да видиш с просто око?Наистина чиниите и чашите се мият до такъв блясък и така обезмаслени, че като ги хващам изпитвам лек дискомфорт, стил скомина. Особено чашите, които преди това са били матирани по някаква причина (щампа с надпис). Тия така се мият, че самия мат с усеща страшно много и това ми създава дискомфорт.Лично аз питах за алуминя, защото имам много такива съдове. Та с Куантум серията на Финиш е най-добре и най-малко се окисляват. Ако другия препарат можеше да избегне това, то съм склонен да го пробвам, ама при положение, че ще получа същия ефект - измити чинии и нито веднъж не съм видял нито един остатък от мръсотия, то не виждам причина в това.Освен ако някой се пробва да обясни как точно ще видя разликата - някакъв тест или нещо такова, което едното ще го измие перфектно, а другото няма да се справи. Както се казва - око да види, ръка да пипне.Лично надирането на чашите и особено техния блясък си го реших отново с Куантум серията. Иначе по-ниската серия "всичко-в-едно", то няма такъв ефект на блясък и съответно дереше чашите много здраво.A20DTH ЖТД ама не баш
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Пробвай със загоряло и после може да обсъдим разликите.Относно опасността от препарата. По-горе писах, че си купувам и гланц, който също е за професионолна употреба, който се явява и като неутрализатар на остатъчна алкалност, ако е останала. Друга причина е опасността от запушване на канализацията, тъй като живея в къща и наклона е доста по-малък поради отдалеченост от централната канализация, та съм брал ядове. Откакто ползвам този препарат проблеми нямам, което ми спестява 250-300 кинта за отпушване.п.п. Бутилката е с дозатор 25/50мл., под синята капачка. :D207 тиква автомат
новокромаджия 2.4 печка
Коментар
-
BO написа:...Лично надирането на чашите и особено техния блясък си го реших отново с Куантум серията. Иначе по-ниската серия "всичко-в-едно", то няма такъв ефект на блясък и съответно дереше чашите много здраво.A20DTH ЖТД ама не баш
Коментар
-
M5kov написа:Събираш ги в една чанта и в контейнера за рециклиране :DКакъв по-добър повод за нови!A20DTH ЖТД ама не баш
Коментар
-
Да, "рециклират" се със скорост около половин комплект на година, така че хич не ми пука дали са надрани или не :DВ събота правихме едно мероприятие вкъщи. Пуснах чинии/чаши/прибори още вечерта и на сутринта станах и си изпих кафето кат бял човек, без да се притеснявам, че ме чака 1 час миене Аз пък да се оплача от Финиша.Таблетките се залепват за кошничката ако има влага/пипам ги с мокри ръце и при отваряне на капака не падат долу и съответно съдовете остават мръсни.Имах 10-15, които ми дадоха още като взех миялната и на няколко пъти в началото се паникьосах, че нещо не е в ред машинката.Хвърлям ги директно долу и проблема се реши. С кауфландските няма такъв проблем."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
M5kov написа:Да, "рециклират" се със скорост около половин комплект на година, така че хич не ми пука дали са надрани или не :DВ събота правихме едно мероприятие вкъщи. Пуснах чинии/чаши/прибори още вечерта и на сутринта станах и си изпих кафето кат бял човек, без да се притеснявам, че ме чака 1 час миене Аз пък да се оплача от Финиша.Таблетките се залепват за кошничката ако има влага/пипам ги с мокри ръце и при отваряне на капака не падат долу и съответно съдовете остават мръсни.Имах 10-15, които ми дадоха още като взех миялната и на няколко пъти в началото се паникьосах, че нещо не е в ред машинката.Хвърлям ги директно долу и проблема се реши. С кауфландските няма такъв проблем.A20DTH ЖТД ама не баш
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар