И така и така обърнахме на Германия. Аз бях тотално объркан в нощния кв. Санкт Паули, Хамбург.Такъв контраст между този квартал и спокойния, красив, подреден, чист иаристократичен остатък на Хамбург не бях подозирал, че може да има. В кв. Санкт Паули животът тече, както в лятно-натоварения и покварен ( вече) Слънчев бряг .Нещо повече - клошари, рокери, ку@ви, сводници, гей, наркомани и пияници са заедно...и не си пречеха в кефа.Там за сефте видях истински рокерски клуб с посетители на възраст 60++. Пак се забавляваха. Все едно градът Хамбург умишлено си беше отделил едно кътче и за "друг живот".За миг ми се размиха представите. Стриктния, суров и скучен за тогавашните ми представи германец явно си има и друго лице. :P
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За нещата от живота у нас и по света-спам от шведската тема
Collapse
X
-
Stefanaki написа:Преди двa месеца бях поканен на боулинг в градче с население 477 човека (Zum Anpfiff в Hausdorf). А миналата седмица на картинг в Stadthagen (22 211 жители).Stefanaki написа:Искам да покажа, че някои неща не са толкова достъпни, колкото ти си мислиш, за всеки в България.Stefanaki написа:Опитай се да преодолееш собственото си его и тогава може би ще видиш, че наоколо има още над 7млд. жители на този континент. Помисли дали ти нямаш проблем с комуникацията и затова да не ти се получават нещата с другите колеги/хора по света.Stefanaki написа:Това, че притежаваш 2 автомобила, пътуваш в командировки, ходиш на боулинг, почивал си на о. Майорка и т.н. може да предизвиква възхищение, ахкания, завист и прочие в няколко потребителя на бг-авто-форум и да "помпа" твоето самочувствие, но на няколко милиарда не им пука за това.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Тук с чиста съвест мога да кажа, че подкрепям колегата @BO изцяло. Аз съм категорично на съшото мнениеЗнам, че спамя, но не мога да се въздържа== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
BO написа:Приеми факта, както казах, че има и различно мнение.Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Stefanaki написа:BO написа:Приеми факта, както казах, че има и различно мнение.A20DTH ЖТД ама не баш
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
И кво сега - българите са най-дружелюбните, искрени, задружни и забавни европейци. Тъй ли излиза? Що ли "изкуственото" "здравей" от непознати в Америка ми беше по-приятно от нацупените физиономии, които масово виждам сутрин, отивайки на работа?Що ли бих предпочел всички "да се страхуват от закона" и да не ми карат разни цървули в насрещното сутрин, защото много бързат, и да отивам заради тях изнервен на работа?И аз съм ходил на командировки по чужбинско и ме черпят, ама със служебни пари. Но не го чакам като завещание, просто политика явно.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
style34 написа:И кво сега - българите са най-дружелюбните, искрени, задружни и забавни европейци. Тъй ли излиза?style34 написа:Що ли "изкуственото" "здравей" от непознати в Америка ми беше по-приятно от нацупените физиономии, които масово виждам сутрин, отивайки на работа?style34 написа:Що ли бих предпочел всички "да се страхуват от закона" и да не ми карат разни цървули в насрещното сутрин, защото много бързат, и да отивам заради тях изнервен на работа?style34 написа:И аз съм ходил на командировки по чужбинско и ме черпят, ама със служебни пари. Но не го чакам като завещание, просто политика явно.A20DTH ЖТД ама не баш
Коментар
-
Не е нужно да репликираш всяко мнение, което не съвпада с твоето. Както ти каза - нека стоят едно до друго различните мнения. Дребното сметкаджийство и мен ме дразни. Но ти пак правиш, според мен, отново генерални заключения. Не знам на каква база. Веднага изброявам няколко, а има и още в темата:BO написа:Просто в България такива сметкаджии се срещат един на хиляда. Там е обратното - на хиляда един ще се държи по начин по който аз намирам за правилно и не гледат как да те накарат да платиш ти.BO написа:Защото в България тези кънки си ги караме постоянно и месото си го ядем всяка вечер, а не чакаме Коледа като едно време с бананите в България.BO написа:Точно за тия материални ценности хора като теб не са в България. Защото повечето (обърни внимание на думата, че не казвам всички) българи извън България това им е целта. Да може да са някъде, защото в България не са могли да: - притежават автомобил - да ходят на боулинг - да ходят на почивки някъде извън България Или просто искат чисто нова кола, да ходят по 4 пъти на боулинг и да ходят на 4 почивки извън България.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
style34 написа:1. Как ги изчисли, че сметкаджиите са 1/1000 в България? Колко хиляди души познаваш, че да правиш такова абсолютно заключение? Аз казвам, че сметкаджиите в България са супер много. Твоите 20-30-130 познати НЕ СА България. Колко хиляди немци познаваш? Как изчисли процента сметкаджии при тях? Твоите 20-30-130 познати немци НЕ СА Германия.2. Кой ги кара тези кънки постоянно и яде месо всяка вечер? Ти ли? Твоите познати и приятели ли? Твоите 20-30-130 познати НЕ СА България.3. Как разбра, че "повечето" са напуснали страната заради това? Познаваш "повечето" от онези над 2 милиона ли??? Провел си проучване или си платил на социологическа агенция ли? Твоите 20-30-130 познати НЕ СА България.Дори и заради боулинга, автомобила и почивките извън България да са отишли там нямат ли право да искат това, което ти правиш всяка вечер? Трябва да са доволни на хляб и сол ли?Ти що ходиш на боулинг и на тенис? Що имаш две коли? Защо други да не искат да имат това?А дали голямата част не са отишли, за да имат хляб децата им? Дали ако работиш в Горни Лом, рискувайки живота си за 300 лева аргументите ще са валидни? Ти и твоите 20-30-130 познати НЕ СТЕ България.A20DTH ЖТД ама не баш
Коментар
-
BO написа:За мен е нормално аз и ти като се видим, ако случайно отидем да купим сладолед, ако аз ти купя сладолед, след това ако аз платя за кафето, то лично очаквам някой ден просто един път някой да ми купи и на мен сладолед. Това аз очаквам.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Lane Staley написа:Понеже съзнавам, че доста хора мислят като теб, по принцип не приемам каквато и да е почерпка, освен от много малък кръг близки хора.A20DTH ЖТД ама не баш
Коментар
-
BO написа:Нали се сещаш, че със същите думи мога да те питам:- Ти как изчисли, че не са 1 на 1000? Твоите сметкаджиски приятели не са цяла България.- Както аз карам кънки, така и колегата някъде си в Германия кара кънки. Както те ядат месо, така и ние ядем. Да не си мислиш, че няма човек в Германия, който не е карал кънки или да не е ходил на боулинг. Само виж кой дава примерните - не съм аз, само да ти кажа.- Ей така. Лесно. Как ти разбра, че не са напуснали България заради това? Някаква социологическа агенция ли си? Ако си мислиш, че масовото напускане на българите не е поради финансови причини, доооста си заблуден, друже.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
BO написа:Lane Staley написа:Понеже съзнавам, че доста хора мислят като теб, по принцип не приемам каквато и да е почерпка, освен от много малък кръг близки хора.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар