Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За нещата от живота у нас и по света-спам от шведската тема

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Там е така, всеки си плаща масрафа.
    Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

BO написа:
      Веселието при тях е мега изкуствено, както всичко по принцип.
      Днес отвориха коледните базари. Цял ден бях сред немци, които караха кънки на лед, играха кърлинг, шофираха новия Пасат 8 и новата Фабия, пиха греяно вино и ядаха печено месо. Голяма част от тях не се познаваха, но имаше веселие, шеги и т.н. После имаше надбягване (3км, 6км и 12км) и над 1000 човека взеха участие. Някои бяхага с кенове бира на гърба (около 10л), други вместо с вода и банани/шоколади се подкрепяха с вино и наденички. Да, музиката не идваше от акордеон и кавал, песните не бяха изпяти от силиконова представителка на пайнер, нямаше хора качени на масите.Но беше весело и над 10 000 човека бяха усмихнати. Нищо не беше изкуствено.
      BO написа:
      Ето ти улиците на такива градчета след 21:30 - 22:00 часа.
      Сега ако покажеш как е в Созопол, Равда, Тутракан, Каспичан, крайните квартали на София и т.н. към днешна дата, можем да коментираме разликите.
      BO написа:
      Да не говоря за плащането. Нали имат пари, нали са някакви важни, уж? А не е като да не съм излизал десетки пъти с тях и излизането ми е с хора, които са на финансово ниво доста над средното.Само аз от време на време им плащах сметките. Някой да ми плати нещо на мен - забрави.Срещнах само 2-ма германци за 3 месеца, които си бяха "наши" хора. С нашия темперамент, с нашето мислене. Не с прикритото, изкуствено мислене на масата германци. И тези двама човека единствено казаха - не, ти си ни гост тук, няма да плащаш. Когато се видим в България, тогава ще плащаш.
      Кой каза, че са важни? Защо ти така си мислиш? Защо някой трябва да ти плаща сметката? Защо ти си им плащал сметките?99% съм сигурен, че тези дето са ти платили сметката са използвали фирмена кредитна карта. Може пък всеки цент да му е ценен на немеца, защото има жена (която е домакиня и не работи) и три деца и трябва да им осигури дом (разбирай собствена къща с цена м/у 200 000 и 500 000^) и прехрана/образование или пък е решил да си купи ново BMW за 80 000^ или пък хобито му е много скъпо или ... Все пак парите са си негови и си ги харчи както той намери за добре. Кой си ти, че да му държиш сметка?
      BO написа:
      Срещнах само 2-ма германци за 3 месеца, които си бяха "наши" хора. С нашия темперамент, с нашето мислене. Не с прикритото, изкуствено мислене на масата германци. И тези двама човека единствено казаха - не, ти си ни гост тук, няма да плащаш. Когато се видим в България, тогава ще плащаш.
      Те са такива, не са прикрити и измислени. Просто те са по-различни от нас. Както сред тях се срещат "наши" хора, така и сред българите има скръндзи.И не забравяй, че ти като си видял немци от провинция Байерн, то ти не си видял всички немци. Тези от бившите източни провинции са други, а тези от северната равнинна част - трети. Разликите (понякога) са огромни.
      Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Ми не е така. Сметката обикновено се дели по равно, въпреки че местните се тъпчат кат прасета. Най-забавната гледка при тоя принцип е италианци срещу холандци и шведи.
        браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Stefanaki написа:
          Сега ако покажеш как е в Созопол, Равда, Тутракан, Каспичан, крайните квартали на София и т.н. към днешна дата, можем да коментираме разликите.
          Определено не са така безлюдни.Прав си иначе донякъде - улиците са пълни с пияни туристи. Голяма част ат тях - немци.

Коментар

Stefanaki написа:
            Ето една бърза снимка която намерих:За съжаление нямам снимка на улиците вечер в Майорка, за да ти покажа, че и там по това време беше също живо.
            Stefanaki написа:
            Кой каза, че са важни? Защо ти така си мислиш? Защо някой трябва да ти плаща сметката? Защо ти си им плащал сметките?99% съм сигурен, че тези дето са ти платили сметката са използвали фирмена кредитна карта.
            Добре, че не сложи 1% отгоре на твоето предположение, че щеше да сгрешиш.Точно тези хора, нямат кредитни карти (или поне аз не знам). Всичко се плащаше в брой. Сори за предположението ти.
            Stefanaki написа:
            Може пък всеки цент да му е ценен на немеца, защото има жена (която е домакиня и не работи) и три деца и трябва да им осигури дом (разбирай собствена къща с цена м/у 200 000 и 500 000^) и прехрана/образование или пък е решил да си купи ново BMW за 80 000^ или пък хобито му е много скъпо или ... Все пак парите са си негови и си ги харчи както той намери за добре. Кой си ти, че да му държиш сметка?
            Ама разбира се. На всички тях всеки цент са им важни, а на нас не са ни важни. Само те имат деца, на които трябва да им се осигури дом, само те трябва да си прехранват децата или да си купуват последния модел БМВ.Иначе е така - парите са си техни и те решават как да ги харчат. Аз споделих какви са мишоци и мега сметкаджии. Просто в България такива сметкаджии се срещат един на хиляда. Там е обратното - на хиляда един ще се държи по начин по който аз намирам за правилно и не гледат как да те накарат да платиш ти.ДА, защото това правят. Като резервирам ресторант аз за вечеря, то знаят, че има шанс аз да платя сметката и тактично повдигат въпроса за плащането предварително - уж на шеги. Ама като им кажа, че миналата вечер аз платих и тази вечер е друго, то вземе, че някои не идват. Това ако не е сметкаджийка простотия и мишовстване, те на. И пак го казвам - тези хора с които излизам на вечеря не са от средния клас, а по-високо. Някои от тях смениха вече по 2 такива БМВ-та за които споменаваш за 5-те години обща работа. И са сменени, защото старите просто остаряват - минал им е там 2 или 3 годишния лизинг и вече се взима следващата кола.Също така като ходим на обяд в техния "ресторант", то само един от тях си прави труда да вземе едни документи, които документи дават позволение на гостите на фирмата също да използват отстъпка от яденето. Всички други не им пука, защото просто ги мързи. Като дойдат при мен на среща, аз всичко мога да дам и да се чувстват добре, но обратното не може, нали.Хайде да не издребняваме до толкова, че нещата са хиляди. Теб ти харесва там. Добре. Явно си видял годишното забавление и това сега е нещо, за което може да говориш. Пий, яж печено месо и карай кънки. Защото в България тези кънки си ги караме постоянно и месото си го ядем всяка вечер, а не чакаме Коледа като едно време с бананите в България.
            A20DTH ЖТД ама не баш
            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
              Stefanaki написа:
              Ето една бърза снимка която намерих:
              Аз съм сигурен, че на 29.11.2014 в Равда е било същото мъртвило както си показал на снимките в Германия.
              BO написа:
              Теб ти харесва там. Добре. Явно си видял годишното забавление и това сега е нещо, за което може да говориш. Пий, яж печено месо и карай кънки. Защото в България тези кънки си ги караме постоянно и месото си го ядем всяка вечер, а не чакаме Коледа като едно време с бананите в България.
              Абсолютно грешни предположения.Това, че ти си видял една много малка част и на базата на това правиш некоректни генерални заключения си е изцяло твой проблем. Коледните базари са малка част от ежеседмичните събития, които се случват в градчетата в Германия. Покажи нещо подобно на коледен базар във всеки град, празник на виното във винените райони, Октоберфест, празненствата в Хамбург и т.н., но в България. Аз бих казал, че в България забавления няма. Има пиене на алкохол под акомпанимента на чалга музика в (тесен) приятелски кръг. Много е яко. Особено когато го прави някой комшия през работната седмица и не можеш да се наспиш, защото "един път се живее, един път се празнува 25-ти рожден ден". И на следващата сутрин трябва да отидеш на работа недоспал...Аз сега имам възможност да сравнявам ежегодно около 30 събития за забавление в Германия с двукратен 10-дневен престой в България. Сравними забавления в България не съм намерил.Опиши последното забавление, на което си присъствал в България. Колко често организираш/участваш в подобни забавления?Много е лесно да стоим от страни, да цъкаме с език и да плюем по другите нации. Все българите сме най-великите, а другите народи за нищо не стават.И ако трябва да пиша както теб, то бих заключил: като ми дойдат на гости в Германия аз плащам за (почти) всичко, като се прибера в България - пак аз (трябва) да плащам сметки по кръчмите (или поне такива са очакванията). Но не съм тръгнал да недоволнича, просто приемам фактите такива, каквито са и продължавам напред. Нито искам да променям 60-65млн. немци + 10млн. туци + 5млн. всякакви други хора, нито пък 5-6млн. българи + 1-2млн. цигани. Нито се оплаквам.
              Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Stefanaki написа:
                Аз съм сигурен, че на 29.11.2014 в Равда е било същото мъртвило както си показал на снимките в Германия.
                И аз съм сигурен в това.С тази разлика, че ти показвам снимки в най-силните сезони на градче в Германия и на такова в България. Както споменах от почивката ми това лято на Мойорка нещата изглеждат като на снимката в България и отново нищо общо с това в Германия. И пак да подчертая, че в същия най-силен сезон на градчето в Германия, едвам си намирах хотели за престоя ми там. Претъпкано и местните индивиди само реват, че им е ужас. А бе направо ужас, какво да ти обяснявам. Сам може да видиш от снимките.
                Stefanaki написа:
                Опиши последното забавление, на което си присъствал в България. Колко често организираш/участваш в подобни забавления?
                Забавление е широко скроена дума. За теб забавление може да бъде да си стоиш в къщи и да пиеш Дядова Усуканица.Примерно тази седмица:- в понеделник - в къщи - обикновено понеделник ми е труден ден, защото след като не съм се наспал добре и първия ден трябва да ставам рано, то ми идва нанагорно. За това почти всеки понеделник си оставам в къщи и не искам да излизам.- във вторник - бяхме с приятели да играем боулинг.- в сряда - бяхме с колеги да играем тенис.- в четвъртък - бяхме с приятели на кино.- в петък - бяхме с приятели в нас - на по пържолки и разни такива неща.- в събота - бях със семейството си на заведение - семейна сбирка.- днес - оправяме и изчистваме кочинката в нас, че през седмицата няма кой да се занимава. Чакам приятел да се обади, за да му видя колата защо се е осветкала цялата, а тия от АМК му говорят глупости и само си дава парите напразно човека.И аз нямам нищо против някой по средата на седмицата да си празнува рождения ден. Както сам го каза, но иронично, не всеки ден се става на 25 години. Толерантен съм в това отношение, стига да не попаднеш на индивиди, най-често студенти, на които всеки ден им е рожден ден. Това и аз няма да го приема за нормално. Иначе нямам нищо против съседа отгоре да вдигне шум в сряда, че имал рожден ден. Съседи сме все пак. А и обикновено съседите, които искат да вдигнат шум за празник, то го правят през петък/събота вечер. И те се съобразяват. Но явно на теб търпението ти и личното его надделява, и за теб това не е ОК. Ако искаш тишина 7/24/365, купуваш си къща някъде в гората и така. Ако живееш със съседи, то ще се съобразяваш с тях и ще има и негативни неща от време на време, няма как.А, да, или отиваш в Германия и започваш да ревеш, и да дебнеш съседа да стъпне съвсем малко на криво и звъниш веднага на органите на реда и се чувстваш пълноценен гражданин на държавата, изпълнил дълга си.
                A20DTH ЖТД ама не баш
                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Баси обобщаването на базата на видяното от две командировки и една почивка !!!
                  FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                  FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Само да кажа, че относно нощния шум си има закони. Никога не бих си позволил цял блок да се съобразява с мен, както и не искам аз да се съобразявам. През деня чукат, разбиват, къртят - ок, но през нощта - сори. Има си заведения за тази работа или пък няма да вдигат шум. И понеже всеки си има лични разбирания, както се вижда, затова някои неща са регламентирани със закони и наредби.
                    The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Така е. Всеки има различни нагласи за живот.Аз на 20 години обичах шумните компании, бурния живот. На 30 исках хора игости у дома. На 40 исках по-яваш да ми се случват нещата. На 45 вече се чувствамемоционално амортизиран, а приятелите ми вече стават...дядовци. За това вече търся уединението.В тази връзка, спокойствието по улиците на един подреден и чист град в Държава със солидни ред, правилаи Закони ще ми допаднат в този мой късен етап на "еволюционно развитие"...Иначе: Сега се връщам от Приморско. Няма такава пустош. Вятър, ситен дъжд, и зловещо поскърцване на неукрепени люлеещи се предмети от дворове и тераси. Бих се уплашил от деформациите в предпочитанията си, ако това Приморско ми харесваше. Слава на Господ - не ми хареса. Изглеждаше зловещо "самотен град". Хичкок би се вдъхновил от него в този момент от годината. Сравнение с това, което видях тази вечер там дори от безлюдните германски снимки на ВО лъха на живот.
                      A17DTС/S
                      Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Важното е да има екстремни преживявания и адреналин и поне един път в месеца здрав купон, за отпразнуване на оцеляването. Всичко останало е плява! А плявата е субективна, за щастие :D :D :D
                        207 тиква автомат
                        новокромаджия 2.4 печка

Коментар

Бях около два месеца в Германия,през седмицата бачкат,а петък събота и неделя запой.И ние през седмицата бачкаме ,но и запой.Не са нищо особено ,но са стриктни към всичко
                          FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

Нито работят,нито пият като нас,но имат закони и си ги спазват.Много са по дисциплинирани от нас,но се свиква,а и така трябва да е
                            FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

BO написа:
                              А, да, или отиваш в Германия и започваш да ревеш, и да дебнеш съседа да стъпне съвсем малко на криво и звъниш веднага на органите на реда и се чувстваш пълноценен гражданин на държавата, изпълнил дълга си.
                              Много си забавен. Щях да падна от дивана.Единственият ревльо си ти - не ми платиха вечерята, не ми дадоха отстъпка за обяд ...Сега си представи, че седмицата на редовия немец е подобна - плуване, фитнес, среща в клуба (по интереси) и тетър/кино през работната седмица. Събота задължително с децата и приятелско семейство по увеселителни паркове/празници на градове/празник на ... (почти за каквото се сетиш). Неделя - измиване/почистване на личния автомобил, обяд с приятели/роднини, който преминава в следобедно кафе. Крайно време е да разбереш, че1) АЗ (ВО) ≠ всички българиПусни анкета (в този форум например) кой е играл боулинг през последната седмица. Колко боулинг пътеки има в България изобщо? А кина? А театри?Преди двa месеца бях поканен на боулинг в градче с население 477 човека (Zum Anpfiff в Hausdorf). А миналата седмица на картинг в Stadthagen (22 211 жители). Искам да покажа, че някои неща не са толкова достъпни, колкото ти си мислиш, за всеки в България. 2) АЗ (ВО) срещнах 20 немеца ≠ разбрах какви са немцитеПример: все едно немец да посети Епик-Ботевград (вече завода е с друго име, но май все още е най-големия ОЕМ в България) и да нощува в самия град и после да разказва в motor-talk.de (най-големия немски авто форум) как в България няма кина, театри, боулинг зали, картинг и т.н. Всички българи са пияници, викат по улиците след 22 часа и бият жените си. Ето това правиш ти. Коректно ли е?Опитай се да преодолееш собственото си его и тогава може би ще видиш, че наоколо има още над 7млд. жители на този континент. Помисли дали ти нямаш проблем с комуникацията и затова да не ти се получават нещата с другите колеги/хора по света. Това, че притежаваш 2 автомобила, пътуваш в командировки, ходиш на боулинг, почивал си на о. Майорка и т.н. може да предизвиква възхищение, ахкания, завист и прочие в няколко потребителя на бг-авто-форум и да "помпа" твоето самочувствие, но на няколко милиарда не им пука за това.

Коментар

Моите впечатления от Дюселдорф са коренно различни от тези на ВО - пълно с хора, обикаляме винаги до 5 сутринта и винаги е пълно с хора по заведенията и по улиците. Доста често има пропадняци, които си допиват в някой ъгъл седнали на земята. За сметка на това ако сега в 23:30 минеш през главната на Пловдив е почти мъртвило, защото е студено. За сметка на това в Дюселдорф на 10 Януари в големия бахър си е все така пълно с хора.Когато ходим там, колегите винаги черпят за всичко. Обратното се повтаря тук, та и по този параграф имам различни впечатления. За това ВО, хората са различни навсякъде и изводи трудно можем да си правим, нали?

Коментар

Working...
                                X