style34 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За нещата от живота у нас и по света-спам от шведската тема
Collapse
X
-
A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
-
BO, всъчщност ти какво искаш да кажеш, че нещо сам не си наясно ми се струва? Прочети си първите постове в темата. ...1600 евро ще са като 500 лева тука......като излезеш някъде вечер с приятели, които няма да имаш там, тогава ще видиш колко струва живота......Усмихнати да, но изкуствено. Вежливи да, но изкуствено. Топлина - може би излизаща от някоя немска печка, но като осъзнаеш зад мазната усмивка какви са наивни и неблагородни, това те съсипва. ...Негативно, негативно, негативно. От тук елементарната логика говори, че ти си твърдо против живота зад граница.BO написа:За жалост повечето хора бягат от самата държава тук и работят и жизнения им стандарт е същия и там, но са в друга държава.BO написа:И къде видя, че съм писал, че познатите ми са били "мизерници"? Искам цитат.BO написа:Ама като си дойдат тук (имам достатъчно приятели такива), които с по-новото си Ауди се чувстват като по-велики.BO написа:И точно защото "бягат", защото нямат реализация тук, то като направят някакво невиждано за България "чудо" и си вземат някаква по-нова количка, то самочувствието се вдига многократно и забравят къде са били. Между впрочем още са и на същото интелектуално ниво реално. Защото малка част от тези хора постигат нещо по-различно от това да работят на някаква нископлатена до нормално (рядко) платена за региона работа. Пак да подчертая - не говоря обобщаващо, че всички са такива, а по-голямата част са такива.ntodorov написа:Всеки от нас се чувства различно удовлетворен. Аз лично намирам щастието в спокойствието, благината в общуването, чистотата във взаимоотношенията, в етиката и зачитането на елементарните правила.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
style34, лично за мен това е първото ти мнение с което не се заяждаш, а водиш някакъв цивилизован разговор. Поздрави за което.Примерите са ми с коли, защото само това могат да си позволят да сменят. Всичко друго им остава като тук. Пак гледат как да си платят наема, пак гледат как да спестят за море. Аз лично не бих избягал от тук, защото приятелите са ми тук. Аз държа много повече на тях от колкото ме дразнят политиците и фасовете на улицата тук.Ако ти държиш да живееш на място, което няма фасове на улицата и този ти приоритет е над връзката ти с приятелите и роднините, то тогава сигурно би избрал да бягаш.За това ако забелязваш не съм казал човека да остане тук. Дори напротив - ако иска нека се пробва, лошо няма.Аз лично за 1600Е там никога няма да замина. Просто тези пари са прекалено малко. За това съм дал и една такава ориентировъчна сума като съпоставка за тукашен стандарт. Ако и тук човека се чувства добре, то и там ще е щастлив. В този случай ако търси може би спокойствието, тогава анализа би показал, че е по-добър избора да е там, при положение, че от финансова гледна точка ще е на същото ниво.Има една приказка - "Камъкът си тежи на мястото". И точно заради тази приказка няма да забравя един случай. Мястото се развива във Виена. Там си говорим с един приятел, който е там от 7 години. Завършва тази година архитектура и веднага се прибира тук. Точно заради живота там и малоумните действия на местното население. Там си говорим с едно момче, което не знае български.Оказа се, че майката и бащата на това момче са българи. На въпроса дали той е българин, отговори просто - само майка ми и баща ми са българи, аз не съм. Не знаеше български, пак да повторя.Това за мен е безобразие.Друг случай. В същата екскурзия без да искахме засякохме с колата един велосипедист. Той местен австриец. Естествено като видя чужд номер не спря да ни се кара и да ни обяснява как в тази държава има ред и ние трябва да се съобразяваме с него. В частност си беше прав. Освен да се извиним друго не можеше да направим. Точно след има няма 300 метра, същия този велосипедист си позволи да мине на червен светофар. Моята реакция беше да нямам реакция. Ей такива са огромна част от хората там. Уж добри, уж ти правят забележка за нещо, а същите тези хора след това правят неща, които по някаква причина са позволени за тях. Не знам какво е това мислене, но мен това нещо ме удивлява всеки път. Точно и за това и моя приятел иска да се махне от Австрия с нетърпение.Но както казах примерни много, хора много, мнения много. В тази посока не може да има едно мнение. Всеки има своите приоритети, всеки има своето виждане. И за това нека всеки си носи главата на раменете. За това и аз казвам моето мнение, което аз съм изградил.A20DTH ЖТД ама не баш
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Един, два или три примера не са показателни. Навсякъде - и там и тук има страшни темерути и изключителни хора. Но явно там са повече. Факт е, че живеят в една по-красива, по-чиста, по-спокойна атмосфера. А това го правят и зависи от хората. Ти говориш за реализация, е да, ама трябва да има и шофьори, и таксиджии, и чистачи, и продавачи и т.н. Не знам кои за теб са престижните професии, за които говореше, но всички тези хора също заслужават достоен живот. В чужбина няма да преуспеят с тази работа, но със сигурност няма да получават 150 евро за месец. Майка ми със сигурност нямаше да получава 150 евро пенсия с 35-40 годишния си стаж с висше образование и работа по специалността. Виждал съм как работят гърци и американци. Е определено не се счупват от работа, поне тези, които аз съм видял. Между другото ако сега някой ми даде ей така 1 милион да кажем веднага изчезвам и инвестирам в друга държава. Аз все още не съм заминал. Може и никога да не се случи, човек не знае, макар че не вярвам. Но тук определено не ми харесват страшно много неща и парите нямат нищо общо с това.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
BO написа:Stefanaki написа:BO написа:Алтернативно ще кажа за Германия, защото аз от там имам наблюдение...
Коментар
-
Бе то и аз се опитах да разбера кои са престижните професии в страна, в която продавачките в мола взимат повече пари от учителите. Знаете ли, че един служител в Била в Ямбол взима около 150 евро заплата чисто? Същият служител в Австрия не работи повече, но колко взима? Мизерията е повсеместна. Особено в провинцията. Аз колкото и да съм добре не мога да се чувствам щастлив в общество, в което хората се експлоатират, унижават, нещастни са. В което мутри газят хората по пътищата и се измъкват, защото и те знаят, че корупцията е много яко нещо и ще се измъкнат. А празните магазини в Бобов Дол? Крепостни селяни.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
style34 написа:Бе то и аз се опитах да разбера кои са престижните професии в страна, в която продавачките в мола взимат повече пари от учителите. Знаете ли, че един служител в Била в Ямбол взима около 150 евро заплата чисто? Същият служител в Австрия не работи повече, но колко взима? Мизерията е повсеместна. Особено в провинцията. Аз колкото и да съм добре не мога да се чувствам щастлив в общество, в което хората се експлоатират, унижават, нещастни са. В което мутри газят хората по пътищата и се измъкват, защото и те знаят, че корупцията е много яко нещо и ще се измъкнат. А празните магазини в Бобов Дол? Крепостни селяни.
Коментар
-
sasho_n2 написа:style34 написа:Бе то и аз се опитах да разбера кои са престижните професии в страна, в която продавачките в мола взимат повече пари от учителите. Знаете ли, че един служител в Била в Ямбол взима около 150 евро заплата чисто? Същият служител в Австрия не работи повече, но колко взима? Мизерията е повсеместна. Особено в провинцията. Аз колкото и да съм добре не мога да се чувствам щастлив в общество, в което хората се експлоатират, унижават, нещастни са. В което мутри газят хората по пътищата и се измъкват, защото и те знаят, че корупцията е много яко нещо и ще се измъкнат. А празните магазини в Бобов Дол? Крепостни селяни.A20DTH ЖТД ама не баш
Коментар
-
BO, не винаги всичко зависи от теб. Винаги зависиш пряко или косвено от други хора или обстоятелства. Понякога не го осъзнаваш, както ти в случая, но идват моменти, когато ти се изясняват нещата. И пак говориш за заплати, ала-бала. Нали като отидеш в магазина и там някой трябва да работи??? Или на него му стигат и 200 лева, щото не е станал "велик" като тебе???The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
style34 написа:BO, не винаги всичко зависи от теб. Винаги зависиш пряко или косвено от други хора или обстоятелства. Понякога не го осъзнаваш, както ти в случая, но идват моменти, когато ти се изясняват нещата. И пак говориш за заплати, ала-бала. Нали като отидеш в магазина и там някой трябва да работи??? Или на него му стигат и 200 лева, щото не е станал "велик" като тебе???A20DTH ЖТД ама не баш
Коментар
-
BO написа:style34 написа:BO, не винаги всичко зависи от теб. Винаги зависиш пряко или косвено от други хора или обстоятелства. Понякога не го осъзнаваш, както ти в случая, но идват моменти, когато ти се изясняват нещата. И пак говориш за заплати, ала-бала. Нали като отидеш в магазина и там някой трябва да работи??? Или на него му стигат и 200 лева, щото не е станал "велик" като тебе???
Коментар
-
BO написа:Но тези хора не трябва да обвиняват мен или теб, или държавата, защото работят в магазина и работата не им харесва.
Коментар
-
Immortal написа:BO написа:Но тези хора не трябва да обвиняват мен или теб, или държавата, защото работят в магазина и работата не им харесва.A20DTH ЖТД ама не баш
Коментар
-
sasho_n2 написа:BO написа:style34 написа:BO, не винаги всичко зависи от теб. Винаги зависиш пряко или косвено от други хора или обстоятелства. Понякога не го осъзнаваш, както ти в случая, но идват моменти, когато ти се изясняват нещата. И пак говориш за заплати, ала-бала. Нали като отидеш в магазина и там някой трябва да работи??? Или на него му стигат и 200 лева, щото не е станал "велик" като тебе???
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар