Stefanaki написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За нещата от живота у нас и по света-спам от шведската тема
Collapse
X
-
За нещата от живота у нас и по света-спам от шведската тема
A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; ПандаЕтикети: –
-
Има си много особености. Пример - близък до мен човек се налага да пътува почти всяка седмица на 1300км. Да има самолет, но само 2 пъти в седмицата, а неговата работа там е за няколко часа. Единствения вариант е да се качи и да препуска 2-3хил км. И да като планирам да пътувам със самолет разглеждам всички възможности +- няколко дни. С разликата в парите мога си направя престоя много по-приятен.Иначе като цяло съм съгласен.
-
Аз също мога да кажа как седят нещата и от моята камбанария.За съжаление повечето ми познати и половината от приятелите заминаха (направо си избягаха ) и реално нито един не се е похвалил с кой знае какво. Да, карат по-хубави коли, имат малко по-хубава къща и пр, но не са щастливи. Не могат да се връщат в БГ, защото им тежи на джоба, също както и приятелите на @BOИмаме и семейни приятели в Атланта (живеят около 15 год. там), които даже искат да се връщат (а там имат къща с басейн, нови коли и др.), защото просто живота там не ги устройва. Не ги кара да се чувстват живи в пълния смисъл на думата, но въпреки относителното им финансово спокойствие и те не могат да си позволят лукса да си идват често, защото отпуска за повече от две седмици никой не дава В най-добрия случай са в БГ веднъж на две години...Всъщност те са единствените, които имат пред себе си някакъв избор от всички, които познавам. Другите искат да се върнат, защото също не са щастливи, но нямат избор поради финансови причини. Всеки път, когато говорим по тел. или си пишем казват, че спестяват...за да имат нещо зад гърба си, когато се върнат в БГ и всеки път се оказва, че е трябвало да ги похарчат за нещо неотложно...такива ми ти неща. Та всичко е въпрос на личен избор и тип човек. Според мен в общия случай заминеш ли - заминал си може би завинаги. Влизаш в ежедневието там и откъсването е точно толкова трудно, колкото е и тук. Поне от наблюдението ми над едно 100-на човека, които са зад граница.Малко влязох в спам може би, но това също е страна от реалността, която трябва да се рзгледа трезво и обективно още в момента, в който се питаш - искам ли наистина да замина ?== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
И какво излиза ???Че "истината" ( условна и различна за всеки един от нас ) и пълната удовлетвореност от живота са винаги там... където нас ни няма. :PВО. Братче. Знаеш. Няма на света доволен от финансовото си състояние човек и няма да намериш такъв. В противен случай няма даги има ония милиардери, които и 20 пъти да се преродят няма, как да си изхарчат парите. Нито физиката, нито природата им може да им помогне. Имаше една мисъл, че нашите пари са само изхарчените такива. Искам да съм невеж, искамда не знам, какво е да пътувам всекидневно със самолет или да имам Майбах и яхта. Не искам, защото знам, че следващия етап в "искането"ми ще бъде друга прищявка, която освен да ме направи зависим от суетата абстрактна, щастлив няма да ме направи.Щастлив бих бил, ако близките ми, приятелите ми, колегите ми и тези, с които се разминавам на улицата са такива.Обикаляйки по света в по-развитите от нас Държави оставам с такова усещане...А вярвай ми - това да обследвам хората там и да наблюдавам настроенията им в делниците, метрото или в почивните им дни е много по-вълнуващо за мен от това да гледам, какви коли карат и какви дрехи носят.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Абе, пичове, нещата са строго субективни. В моя случай, живях една година навън и не ме изкефи. Не са ме третирали като чужденец, защото имам местно гражданство, знам езика, сума роднини и т. н. Ми, не ме кефи и тва е. Виж, ако се пенсионирам, тогава ще се върна, заради спокойствието. :D207 тиква автомат
новокромаджия 2.4 печка
Коментар
-
И аз съм бил в Германия година и половина и мен не ме изкефи, и хората и обстановката. Имам много приятели, които останаха да работят, но не са напред с материала и както каза @ВО чакат или евтините билети или по 3ма, 4ма се пъхат в една кола и си идват. Имам и сестра, дето живее от 10 години в Швеция и има двойно гражданство, еми да си кажем честно и тя не е вързала, да не кажа, че събира пари, за да може да си дойде. А да не говорим, че там да си купиш апартамент е нещо непосилно за 95% от населението. Единственият вариант е да се пробва, ако не ти изнася - багажа и обратно. Но разни хора, разни идеали.FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ
Коментар
-
BO написа:Ако може да работиш нещо, от което да си купиш хубава къща, да си караш твоята и колата на жена ти от магазина, да може да излезеш на екскурзия 2-3 пъти в годината и да обиколиш земята 2 пъти със самолет, без да си правиш сметката от къде ще спестиш тези пари, защото може да не ти стигнат за лизинга на автомобилите да речем, като едновременно всички твои колеги по професия го могат също това нещо, това е за мен истинска и платена работа, която пожелавам на всички тук.Ако имаш желание ти да ми говориш с цифри, то направи го.BO написа:Може ли да ми кажеш колко от твоите познати в Европа си пристигат в България с редовни самолетни полети, а не да дебнат самолетен билет от 2.99 Евро, едвам да си набутат парцалите в куфар от 30 см., за да могат да го минат като ръчен багаж, или да яхат колата и да препускат по 2-3к километра, за да спестят поредния лев, който са го изкарали с пот на челото?Аз ще ти кажа за моите - нито един.Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Е щом на BO познатите са такива и имат такъв опит, то значи това важи с пълна сила за абсолютно всички. Все пак и от други теми е ясно, че неговата гледна точка е винаги правилната...Над 2 милиона българи в чужбина. Явно всички са били някви клошари или с "непрестижни професии" според форумния социолог. Една част са си на същото ниво доколкото разбирам, но други живеят съвсем различен живот. Няма как всички да станат да изпълнителни директори където и да отидат.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
style34 написа:Е щом на BO познатите са такива и имат такъв опит, то значи това важи с пълна сила за абсолютно всички. Все пак и от други теми е ясно, че неговата гледна точка е винаги правилната...Над 2 милиона българи в чужбина. Явно всички са били някви клошари или с "непрестижни професии" според форумния социолог. Една част са си на същото ниво доколкото разбирам, но други живеят съвсем различен живот. Няма как всички да станат да изпълнителни директори където и да отидат.A20DTH ЖТД ама не баш
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Няма как да виждам себе си в мизерниците, които си описал. Съжалявам, че всичките ти познати са такива. Поне тези, които са заминали. Няма как и да се обидя на ... някой като теб. Дали ще подминавам постовете ти си е моя работа.А тук не ми харесва заради мизерното мислене на голяма част от населението, които смятат, че корупцията, например, е нещо положително.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
style34 написа:Няма как да виждам себе си в мизерниците, които си описал. Съжалявам, че всичките ти познати са такива. Поне тези, които са заминали. Няма как и да се обидя на ... някой като теб. Дали ще подминавам постовете ти си е моя работа.А тук не ми харесва заради мизерното мислене на голяма част от населението, които смятат, че корупцията, например, е нещо положително.A20DTH ЖТД ама не баш
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
По мои впечатления, много от западняците, които са средна класа от западните държави също гонят нискотарифните компании - нормално е. Те не са будали да дават много повече пари за нещо, което не се различава много от по-евтиното. Така че примерът със самолета е крайно неудачен.По-скоро си задай въпроса колко често и каква почивка може да си позволи средната класа в Германия, примерно, тъй като от там имаш наблюдения. Имат ли спестявания и т.н.От Германия също имам впечатления и не ми харесва - измежду Англия, Германия и Италия, в Германия са най-дистанцирани и незаинтересовани от ближния.В Англия са безкрайно много възпитани и безкрайно социални по между си (и с нас чужденците също), безкрайно много зачитат хората около себе си. Италианците са много близки до нас като темперамент, но отново са по-културни и възпитани. Тук сме безпардонни, да кажем, за да не получа наказание за епитети.
Коментар
-
Airfan написа:По мои впечатления, много от западняците, които са средна класа от западните държави също гонят нискотарифните компании - нормално е. Те не са будали да дават много повече пари за нещо, което не се различава много от по-евтиното. Така че примерът със самолета е крайно неудачен.По-скоро си задай въпроса колко често и каква почивка може да си позволи средната класа в Германия, примерно, тъй като от там имаш наблюдения. Имат ли спестявания и т.н.От Германия също имам впечатления и не ми харесва - измежду Англия, Германия и Италия, в Германия са най-дистанцирани и незаинтересовани от ближния.В Англия са безкрайно много възпитани и безкрайно социални по между си (и с нас чужденците също), безкрайно много зачитат хората около себе си. Италианците са много близки до нас като темперамент, но отново са по-културни и възпитани. Тук сме безпардонни, да кажем, за да не получа наказание за епитети.Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Bo, правиш винаги фундаменталната грешка да съдиш за другите по себе си. Защо не приемеш, че не всичко е пари и има други неща, заради човек би емигрирал? Уж уважавал чуждото мнение...И да, познат на много, много висока позиция в голяма банка изпраща дъщеря си в Англия и иска да замине и той дори и да берял ягоди. Така говори, дали ще стане не знам, но звучи доста убедително. Двама лекари. Бяха в Канада. Не било за тях. Върнаха се. След година пак заминаха и вече не мислят за връщане тук. Имам много познати, но какво да ти обяснявам като твоите критерии са евтини самолетни билети...The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар