Краси, мерси за инфото, но конкретните телефони не се различават само по бройката на ядрата, ако може да се вярва на инфото в нета PSP5508 - MediaTek MT6592, 1.70 GHz, GPU Mali-450 MP4PSP5505 - MediaTek MT6582, 1.30 GHz, GPU Mali-400MP2
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Избор на мобилен телефон Q4 2014
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Автоматично си начислява някакви точки по таблици с параметри, пуска ти някакви анимацийки там и това е.2 ядрен - 20, 4 ядрен - 40 и т.н. за мен това му е логиката.И накрая сумарно ти дава някакви точки според компонентите и СВОБОДНАТА РАМ памет.Ако РАМ-а ти е зает от приложения, точките са по-малко и обратно.Накратко, това е програма с която лапетиите в училище да си мерят на кой му е по-голям "телефона".Лично аз го ползвам за да изкарам сумарна информация за компонентите на дадено устройство - дисплей, резолюция, процесор, рам и прочие на едно място, което най-вече ми е нужно при покупко/продажба."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
didich написа:Краси, мерси за инфото, но конкретните телефони не се различават само по бройката на ядрата, ако може да се вярва на инфото в нета PSP5508 - MediaTek MT6592, 1.70 GHz, GPU Mali-450 MP4PSP5505 - MediaTek MT6582, 1.30 GHz, GPU Mali-400MP2
Коментар
-
M5kov написа:Автоматично си начислява някакви точки по таблици с параметри, пуска ти някакви анимацийки там и това е.2 ядрен - 20, 4 ядрен - 40 и т.н. за мен това му е логиката.И накрая сумарно ти дава някакви точки според компонентите и СВОБОДНАТА РАМ памет.Ако РАМ-а ти е зает от приложения, точките са по-малко и обратно.Накратко, това е програма с която лапетиите в училище да си мерят на кой му е по-голям "телефона".Лично аз го ползвам за да изкарам сумарна информация за компонентите на дадено устройство - дисплей, резолюция, процесор, рам и прочие на едно място, което най-вече ми е нужно при покупко/продажба.punto HGT
Коментар
-
didich написа:п.п. интерено на долу където има снимка с характеристиките, защо пише, че GPU 0 е на 598 МHz, а всички останали 7 ядра са "stopped", това какво трябва да означава?A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:didich написа:п.п. интерено на долу където има снимка с характеристиките, защо пише, че GPU 0 е на 598 МHz, а всички останали 7 ядра са "stopped", това какво трябва да означава?punto HGT
Коментар
-
Прозиводителя ти е написал какво продава, ти се съгласяваш и го купуваш. Това е, няма излъгани Няма как двойно по-добрата машина да работи по-зле (при пълна изправнос) от по-слабата при еднакво натоварване (еднакви приложения).Дали 4 ядра на 1ГХЗ са по-добре от 2 на 2 ГХЗ - нямам абсолютно никаква представа.Изобщо не ме и интересува, защото всичко, което ми трябва върви безупречно и при по-слаби процесори и РАМ до 1 ГБ.7 ядра са спрени и работи само 1 на 598 МХЗ, защото нямаш нужда от тях и да не ти хабят батерията.Почти няма приложения, които да ти използват всички ядра на макс. За някакви пикови изчисления да, но постоянно май не.По-често някои игри го правят, но нали се сещаш какво става с батерията и лично аз не си позволявам да играя тежки игри заради това."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
didich написа:Нещо с тия китайски телефони се обърках и незнам дали няма някаква врътка за да се зарибяваме ние евентуалните потребители.Пример телефона, който е посочил колегата nikolay zhelev - Cubot X9, погледнах характеристиките от тоя сайт http://www.aliexpress.com/store/prod..._wcBНякой по навътре с материята може ли на "прос" език да ми обясни как на теста An tu tu Benchmark тия китайци изкарват по добри резултати спрямо други телефони, пример:Cubot X9 с характеристики MTK6592, Cortex A7 Octa Core, 1.4GHz и 2GB прави 27643 точкиКомшията е с LG NEXUS 5 с Snapdragon(TM) 800 Quad-Core, 2,26GHz и 2GB и направи около 20К точки ?Негов приятел с LG G2 изкара към 22К точки ?Да не говоря, че разли Леновота гледах, които с подобни характеристики на ЛГ-то изкарват по 45К точки ??, как става тоя номер ?, иначе офертите са доста примамливи, телефон с 8-ядра, 4ГБ рам, над 2GHz процесор за по 120-140 долараAlfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
batproho написа:Тестовете от рода на An tu tu са си точно мерене на п..ки. Та кой колко показвал въобще не е от значение в ежедневното ползване и ако ти е тежък UI си е нужен сериозен хардуер под капака.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Ами като ги гледам китайските са си доста сериозни от към хаурдуер, пък гледам не всички работят с китайци и нещата стават пак много относителни, по тая логика пък се чудя как някои хора дават по над 1000лв за двуядрен iPhone с 1гб рам примерно?, характеристики равносилни на някой китаец за 150-200лв, който можеш да си купиш чисто нов с 2 год. гаранция от нормален магазин.punto HGT
Коментар
-
Марка, маркетинг.Що да си купуваш Ферари, като може да си купиш Купе? Китайците са добри на характеристики, ама на дизайн хич ги няма"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
Коментар
-
M5kov написа:Марка, маркетинг.Що да си купуваш Ферари, като може да си купиш Купе?punto HGT
Коментар
-
Нещата, които на МЕН не ми харесват са:1. Липсата на иновации в марката. Поне наблягат на стабилен хардуер, но само той не е достатъчен. Та това е 100% кръстоска между СГС5 и айфон, претендират да са сериозна марка, можеше да се напънат малко.2. Ще натискаш бутоните за намаляване/увеличаване почти всеки път, като го отключваш.3. ОГРОМНИТЕ бели пластмаси отдолу и отгоре + липсата на симетрия - копчето и говорителя не са в средата на пространствата и те още повече празнеят.4. Микрофонът е в долната част и предполагам, че приеманият звук ще е една идея по-слаб. При шумна среда ще е много зле.Харесва ми цената"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар